Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Kóka: Magyarország a miénk, romáké és gádzsóké egyaránt!
2007-12-16 13:11
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kóka JánosA szabad demokraták európai és nemzeti összefogást kezdeményeznek a szélsőséges ideák és szervezetek ellen - jelentette be Kóka János. Úgy fogalmazott, "a modern politikában szinte mindenről elmondható, hogy az éremnek két oldala van, egy dologról nem: a rasszizmusról, az emberi jogok semmibevételéről".

 

A liberális vezető aláhúzta: az a folyamat, ami Magyarországon a Magyar Gárda és a Jobbik asszisztenciájával a gyűlölet jegyében zajlik, fenyegeti hazánkban a civilizációs kereteket. Hangsúlyozta: a Magyar Köztársaság kormánya volt az első, amely az Európai Parlament nyilatkozatát követően testületileg is elítélte a gyűlölet minden formáját. Ennél fogva úgy véli, nem tehetünk úgy, mintha nem vennénk észre, hogyan izmosodik napról-napra egyre jobban a szélsőjobb. A szabad demokraták pedig attól tartanak, a jelenlegi szóbeli fenyegetésük maholnap tettlegességgé fog fajulni. Így meglátásuk szerint ellen kell állni az "ordas eszmék" terjedésének, máskülönben azok következményei beláthatatlanok lesznek. Aláhúzta: bár a kontinens jó néhány országában tapasztalhatóak hasonló megnyilvánulások, általános gyakorlat azonban, hogy valamennyi, európai értékrendet magáénak valló párt kinyilvánítja elhatárolódását. Az említett dokumentum is felszólítja az európai és nemzeti pártokat, határozottan és egyértelműen ítéljenek el minden szélsőséges szervezetet, annak ideológiáját és tevékenységeit. Úgy véli, hazánkban e téren még igen sok a tennivaló, ám követendő példának tartja az államfő megnyilatkozását, s hogy elzárkózott a Magyar Gárda elnökével való találkozástól. Ezért fontosnak gondolja, hogy mindegyik hazai és európai parlamenti párt, valamint a civil szervezetek, az egyházak és a vallási közösségek hasonlóan cselekedjen.

Sokan vannak a rasszizmus ellen... de vajon elegen-e?Ellenpéldaként hozta fel Tarlós Istvánnak, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének egyik csütörtöki televíziós interjúját, amelyben a politikus arra a kérdésre, mit gondol a szélsőjobboldali mozgalom Kerepesre tervezett, pénteki romaellenes megmozdulásáról, azt felelte: semmit. Ezt Kóka a magyar demokráciában teljességgel elfogadhatatlannak véli. Elmondta még: augusztusban a szabad demokraták a Liberális hét alkalmával egyfajta demonstratív aláírásgyűjtést hajtottak végre, amely eseményen több százan álltak ki szignójukkal a kezdeményezés mellett. Ezzel a párt pontosan azt a veszélyt igyekezett előrevetíteni, amelyet néhány napja Tatárszentgyörgyön a Magyar Gárda cigányellenes rendezvényén láthattunk is. Közölte: pénteken a gárda hasonló jellegűre tervezett kerepesi megmozdulásán számos SZDSZ-es képviselő is jelen lesz, hogy egyértelműen kiálljanak az emberi jogokért. Leszögezte: "ez az ország a miénk, romáké és gádzsóké egyaránt".

Ezt követően Mohácsi Viktória, a liberálisok Európai Parlamenti képviselője elmondta: az említett állásfoglalást épp a szabad demokraták kezdeményezték Strasbourgban, s három nap alatt sikerült is keresztülvinniük. 527 igen voks mellett 15 szavazat szólt ellene, ám sajnálatos módon épp ők reprezentálják az európai szélsőséges szervezeteket is. Feltehetőleg amúgy szintén ők voltak azok, akik már az alkotmányos szerződés aláírása alkalmával is minősíthetetlenül viselkedtek. Hozzáfűzte: bár a Fővárosi Főügyészség hivatalból már megkezdte a vizsgálatot a Magyar Gárda működése ellen, pártja támogatásával ő maga is feljelentést tesz a Nemzeti Nyomozó Irodánál közösség elleni izgatás címén.

 

C-PRESS - STOP 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek