Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Néhány gárdista civilben, magánemberként felbukkanhat
2007-12-16 12:07
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Magyar Gárda: hátra arc!

Magyar Gárda: hátra arc!Visszalépett a Magyar Gárda attól, hogy egyenruhás tagjaival képviseltesse magát a Pest megyei Kerepesen tartandó mai fáklyás felvonuláson. A helyi általános iskola diákjainak szülői által szervezett akció eredetileg a helyi roma és nem roma lakosok "békés egymás mellett élését" akarta demonstrálni.

 

A felvonulás átpolitizálódásával, illetve a gyakran szélőséges nézeteket valló Jobbik, az általa alapított gárda továbbá a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) színre lépésével egyre inkább a cigánykérdés került a középpontba, ami félelemmel töltötte el a helyi romákat. Tiltakoztak a politikai pártok és az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetői is.

 

Magyar Gárda: hátra arc!
C-PRESS: Félelmetes hasonlóság 1944-45 Szálasi kor képeire
 


Ez is kiválthatta a nagyközség Franka Tibor vezette önkormányzatának tegnapi határozatát, amely "elítél minden társadalmi, faji, illetve politikai és vallási alapon történő megkülönböztetést". A Franka által jegyzett dokumentum szerint a település problémáit minden jó szándékú lakó közreműködésével kívánják megoldani.

A nyilatkozat hatására a Magyar Gárda úgy döntött, nem vesz részt a rendezvény biztosításában, amire felkérést kapott. Vona Gábor, a Jobbik és a gárda elnöke lapunknak elmondta: tiszteletben tartja a polgármester kérését, bár a demonstráció céljaival egyetértenek. Azt viszont elképzelhetőnek tartotta, hogy néhány gárdista nem egyenruhában, hanem civilben, magánemberként felbukkan majd, ezt ugyanis nem tilthatják meg. Hivatalosan nem vesz részt az eseményen a MÖM sem, igaz, nem is tervezték, csak szolidaritásukról biztosították a rendezőket. Kovács Géza tiszteletbeli elnök lapunknak arról számolt be: ugyancsak magánemberként várhatóan mintegy tucatnyi tagjuk lehet jelen.

A tegnapi országos roma napon Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke arról beszélt, a "jog eszközével meg kell megakadályozni mindent, ami a demokrácia ellen hat (...) ha nem vigyázunk, észrevétlenül lopózhatnak be hétköznapjainkba az ordas eszmék". Ugyanott Kiss Péter kancelláriaminiszter arról szólt, nem csak a beszédek tartalmával vagy a félelmet keltő felvonulásokkal van baj, hanem azzal, hogy a hétköznapokban így alakul ki a fasizmus.

Az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője, John Emese bejelentette: a következő közgyűlésen kezdeményezi, hogy a testület öt pártja kérjen fel minden önkormányzatot, tegyék egyértelművé: nem támogatják, és nem látják örömmel területükön a Jobbik "félkatonai rasszista szervezete", a gárda megmozdulásait. Az Európai Parlament pedig strasbourgi ülésén nagy többséggel hatpárti határozatot fogadott el "Harc a szélsőséges eszmék európai terjedése ellen" címmel. Eközben Sólyom László köztársasági elnök tudatta: jövő kedden fogadja hivatalában az OCÖ vezetőit, akik a gárda miatt kértek találkozót.

 

C-PRESS - Népszava Online

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek