Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Közfelháborodás a cigányellenesség miatt
2007-12-13 10:28
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Közfelháborodás a cigányellenesség miattA Magyar Gárda részvétele és a Jobbik akciói miatt már most feszült a légkör Kerepesen, ahol ugyan a békés egymás mellett élésért tartanak felvonulást, mégis cigányellenes a hangulat. A politika egyébként elítéli a felelemkeltő megnyilvánulásokat, bár a Fidesz képviselői gyakran mutatkoznak együtt a gárdistákkal. A Jobbik megsértődött a köztársasági elnökre, aki elutasította a párt vezetőivel való találkozót. Nem csitul az az élénk politikai felháborodás, amit a Jobbik és a Magyar Gárda váltott ki cigányellenességével, főként tatárszentgyörgyi akciójával, illetve azzal, hogy pénteken újabb eseményen vesz részt, ezúttal Kerepesen.

 

Vona Gábor, a két szervezet elnöke lapunknak azt mondta, utóbbinak csupán résztvevői, 10-20 gárdistával lesznek jelen a szervezők kérésére, tőlük nem is szólal fel senki. Nem úgy, mint Tatárszentgyörgyön. Azt a felvonulást már vizsgálja a Fővárosi Főügyészség. Morvai Attila szóvivő elmondta: beszerzik a nyilatkozatokat, bizonytékokat, hogy eldöntsék, történt-e vasárnap olyasmi, ami indokolhatja a rendezvény elleni törvényes fellépést.

A Magyar Gárda vasárnapi akcióját a közjogi méltóságok után elítlélte a kormány, az SZDSZ és az MDF is. A liberális párt tudatta: örül annak is, hogy Sólyom László nem fogadta az államfőtől személyes meghallgatást kérő Vonáékat, ezzel megerősítve korábbi álláspontját, melyben elítélte a náci hagyományokat újjáélesztő szélsőjobb mozgalmat. A kormány ugyancsak hangsúlyozta: tagjai elítélik a gárda és szövetségesei cigányellenes, rasszista akcióit. Dávid Ibolya MDF-elnök pedig azt várja Magyarország 3152 településétől, hogy "nyilvánítsák nem kívánatosnak a gárdát és társalakulatait." Tiltakozott az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának fideszes elnöke is. Balog Zoltán üdvözölte az államfő állásfoglalását, ő maga pedig elutasította, hogy egyesek "cigánybűnözésről" beszélve igyekeznek ellentétet szítani magyarok és magyar romák között.

Nincs se titkolni, se szégyellni valónk, törvényesen működünk, ezért érthetetlen a köztársasági elnök antidemokratikus magatartása - reagált lapunknak Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke, miután értesült arról, hogy Sólyom László nem kívánta fogadni őt, míg hasonló találkozóra lehetőséget ad az Országos Cigány Önkormányzat vezetőinek. Vona a parlamenti pártokat is bírálta, amiért "összefogtak ellenük" és "a szőnyeg alá söprik a cigánybűnözés kérdését." Szerinte már a Fidesz is ellenséges velük, arra pedig, hogy a párt politikusai azért megjelennek rendezvényeiken, azt mondta: "a kivétel erősíti a szabályt."

Az újabb, pénteki kerepesi fáklyás felvonulás miatt egyébként már tegnap feszült volt a légkör a Pest megyei településen. A helyi iskola előtt szervezett sajtótájékoztatót az Országos Cigány Önkormányzat, megjelentek a "békés egymás mellett élés" jegyében rendezendő demonstráció szervezői valamint a polgármester is. A rendezvényt hivatalosan az iskola szülői munkaközössége jelentette be a rendőrségen 400 fő részvételével. A Magyar Önvédelmi Mozgalom és a Magyar Gárda részvételéről viszont a hatóság nem kapott bejelentést. A szülői közösség választmányi elnöke ugyanakkor cáfolta, hogy ők lennének a szervezők. Laukó A. Zsolt a Roma Sajtóközpontnak kijelentette: a tüntetés ötletét először az a Ferenczi Lajos vetette fel, akivel kapcsolatban az MTV székházának ostroma miatt eljárás is indult, a szülői közösséget pedig ismerőse, az a Szászi Zoltán kereste meg, aki bejelentette a rendőrségen a felvonulást.

Lapunk úgy értesült, a szerdai ülésnapi vita után az Európai Parlament ma várhatóan állásfoglalást fogad el arról, mit lehet tenni az európai szélsőséges mozgalmak erősödése ellen.

 

C-PRESS - nepszava.hu - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek