Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Miért huny szemet a politika a cigányok gyalázása, megfélemlítése felett?
2007-12-10 09:06
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

A cigány gyerekekhez Mikulás helyett a Magyar Gárda készülődhet? 

Miért huny szemet a politika a cigányok gyalázása, megfélemlítése felettVéget ért az őszi szünet újabb lendülettel dolgoztunk. Jól éreztük magunkat. A szeszélyesen változó hőmérséklet sem zavart meg minket. A cigány gyerekek is kivétel nélkül az iskolában voltak. Majd egy napot november második hetében az egyik szülő jött a gyermekéért.

 

Félelemmel tele mesélte el, hogy Kerepesen, december 6-án fáklyás felvonulás lesz. A cigány telepen fognak végig vonulni, követelve, hogy adják el házaikat és menjenek el a településről. Kérdeztem, kitől kapta ezt az információt. Elmondta, hogy a kerepesi cigány önkormányzat elnökétől, akinek a fej nélküli fotója már fenn is van a neten, azzal a felirattal, hogy ő lesz az első. December 6-án biztosan nem engedik a gyerekeket az iskolába, mert a kistarcsai cigányok is részt vesznek majd a védekezésben.   

Egy perc alatt berekedtem, mert nem mondhattam ki azokat a szavakat, melyek a torkomban voltak. Ugyanis a hír számomra hihetetlen volt. Azt gondoltam valaki nagyon csúnya tréfát űz  velük. Hazajötte, felhívtam néhány képviselőt, tudnak-e a készülő demonstráció híréről. Senki semmit nem tudott, csak valahonnan hallotta, hogy talán lesz valami, egyesek a cigányok melletti szimpátia tüntetésről beszéltek.

 

Ekkor már kezdett derengni, miről is lehet szó. Machiavelli azt mondta: Az emberek félelmükben, vagy gyűlölettől vezettetve támadnak. Nem kell mást tenni, mint gondoskodni arról, hogy egy helyen, egy időben legyen ott mindkét csoport. Kész az indok a tartós gyűlöletre és félelemre. Akinek meg nincs valós, alapos indoka arra, hogy vezessen, irányítson egy népet, egy falut, egy közösséget, annak jól jön a gyalázat, a gyűlöletkeltés, vagy a félelemkeltés.

Ahogy közeledett a december 6-a a gyerekek egyre jobban féltek. Naponta arról számoltak be, hogy a szülők is nagyon aggódnak, nem tudják hova bújtassák majd a gyerekeket, ha a baj lesz.

Mondtam, a rendőrség a kormány ilyet nem engedne. Törvény van arra, hogy senkit nem lehet megalázni, megfélemlíteni. Aki ilyet tesz, börtönbe kerül. Csak a rendőrség engedélyével lehet demonstrálni, stb... De a félelem csak nőtt. 6-án három  kislány jött iskolába, A gyerekek elmondták, hogy a szülők éjszaka nem alszanak, hanem közös tűz mellett őrködnek, hogy idejében tudják riasztani a többieket ha baj van.  Elmentem a szülőkhöz, hogy megnyugtassam őket. Mert azt gondoltam, ilyen demonstrációt a magyar kormány nem engedélyezne, ha csak hírét venné, hogy ilyesmi készül, azonnal megakadályozná. 

Tévedtem. Kutatni kezdtem a neten. Nem hittem a szememnek. Igen, a Magyar Gárda  Magyarországon megteheti, hogy nem csak a sajtóban gyalázza a cigányokat, zsidókat, hanem megüzenheti nekik, hogy Mikulás helyett a Krampuszt várják csak. Mert meg szeretnék nekik mutatni, mire lesznek képesek, ha nem javulnak. Égett a szám, zsibbadt  a fülem. Telefonáltam Kerepesre. A Magyar Gárda vasárnap Tatárszentgyörgyre megy, aludjanak, ne féljenek.  Másnap csak délután tudtam kérdezősködni, ki védi meg a tatárszentgyörgyi cigányokat? Kolompár Orbán elmondta, hogy az OCÖ csendes demonstrációval válaszol a Magyar Gárda jelenlétére. Ombutsman, Egyenlő Bánásmód Hatóság, egyik intézmény sem tudott a rémhírről, mely ez esetben igaz. Az EBH-ban azt  javaslatot kaptam íjak panaszt az ügyről.  Kikelve közöltem, tőlem aztán ne várjanak levelet, mert én az egész működésüket feleslegesnek tartom. Mert nekik nem hogy nem az lenn a tisztjük és feladatuk, hogy ne tudjanak az ügyről, hanem az hogy öles betűkkel tiltakozzanak az ellen hogy ilyen programot kilátásba helyezhet a Magyar Gárda. Hogy engedheti meg a magyar kormány, hogy egy  önmagát hagyományőrző egyesületként hirdető szervezet,  valójában fegyveres, karhatalmi szervként funkcionáljon. Játékfegyver van náluk, játékból gyakorlatoznak,  úgy mintegy katonai alakulat?

Nagyon remélem, hogy felnőtt emberek nem játszadoznak. Azt is tudja, hogy a nácik, a fasiszták a bűnt a származással azonosították. Azt is tudja, azért mert valakinek egy konkrét cigány emberrel baja van, nem hívhatja egy település összes cigánya ellen a felfegyverzett, alakulatba tömörülő, karhatalomként funkcionálni kívánó gárdát. Akik a sajtóban, hírül adják, hogy igen, valóban gyülekezni fognak, és megmutatják mekkora gazfickók is a gáton. Vagy úgy gondolja a kormány, hogyha ad egy kis hatalmat, mozgásteret a gyalázkodó szélsőségeknek, biztosabb és nagyobb szavazóbázisra számíthat? De úgy látni, a többi párt sem lép fel a Magyar Gárda ellen. Minek is tenné, mindegyik politikai szereplőnek jól jön. Ha másra nem, arra, hogy szerepeljenek a médiában. A cigányokat, különösen a gyerekeket, hadd félemlítsék csak!!! Nem árt az nekik!

A bajokra meg tényleg kell valamilyen bűnbak, a cigányok mindig jól jöttek erre a célra. A csőcseléket meg azért tartják, hogy ennek a feladatuknak eleget tegyenek.

Kolompár Orbán és az önmagukat meghatározónak vélő cigány vezetők is csöndet választották. Pedig a Magyar Gárda honlapjára november második hetében felkerült a tatárszentgyörgyi demonstráció terve.

 

Ez a magatartás kérem tűrhetetlenebb, mint a kormány és a többi párt macska â013egér játéka. Azért, mert mi romák, ha már vannak roma weblapok, sok-sok száz millióból működő jogvédő cigány  szervezetek elvárnánk, hogy időben kapjunk hírt azokról a várható  eseményekről, melyek   létünket veszélyeztetik, emberi máltóságunkat sértik. Egy életre szóló félelmet vetnek el a gyermekeinkben.  S velük szemben ne csendes, hanem a lehető leghangosabb, legnagyobb tömegeket megszólító demonstrációt  szervezzen az  OCÖ elnöke. Ne úgy tegyen, mint az egyszeri cigány, aki hallotta, hogy egy cigányt sokan megakarnak leckéztetni. Nem tett semmit  a baj megelőzésére, mert gyengének érezte magát.   Csöndben végignézte. Majd világgá kiáltotta, milyen  nagy és jó ember ő, mert csöndesen demonstrált azok mellett, akiket  emberi méltóságukban gyaláztak, örökre megfélemlítettek. 

Úgy gondolom, teljesen jogos az a felvetés, hogy november második hetében a Magyar Gárda Tatárszentgyörgy polgármesterével egyeztetett. A demonstráció híre eljuthatott  a jogvédőkhöz. A roma weblapoknak meg kötelességük lenn figyelni a Magyar Gárda, a Kurucinfo híreit â013 teszik is. Mégis a rémhír eljutott a romákhoz, de a valós hír nem. Ez azt mutatja, hogy jelentősen kifogásolható a romák érdekeit védő média és érdekképviselet működése.

Tatárszentgyörgy polgármesterének, képviselőtestületének  viselkedése is elítélendő, ugyanis tudván tudták, hogy a Magyar Gárda a helyi cigánysággal szemben  kíván erődemonstrációt tartani. Zsigár Ágnes a helyi cigány önkormányzat elnöke, elmondta három napja tudnak  cigányok a Magyar Gárda jöveteléről, azóta nem alszanak, félnek.   

Az Utolsó Padban Egyesület követeli, hogy a kormány szüntesse be a Magyar Gárda működését, garantálja, hogy a cigányok gyalázat és félelem nélkül élhessenek ebben az országban.

Elvárja az Országos Cigány Önkormányzattól, az önmagukat meghatározónak tekintő cigány politikusoktól, országgyűlési képviselőktől, hogy valós és szakszerű cigány érdekképviseletet lássanak el.

Menyhért Ildikó

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek