Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Megvannak az új ombudsmanjelöltek - a pártok még nem foglalnak állást
2007-12-04 21:25
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Megvannak az új ombudsmanjelöltek - a pártok még nem foglalnak állástSólyom László köztársasági elnök kedden bejelentette: Nagy Boldizsár nemzetközi jogászt jelöli a jövő nemzedékek ombudsmanjának, és javasolja Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos újraválasztását. A frakciók képviselői azt követően nyilatkoztak, hogy az államfő kedden a Sándor-palotában bejelentette:

 

Nagy Boldizsár nemzetközi jogászt jelöli a jövő nemzedékek ombudsmanjának, és javasolja Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos újraválasztását.

 

Arra a kérdésre, mikor dönthet a jelöltek ügyében az MSZP képviselőcsoportja, Lendvai Ildikó frakcióvezető az MTI-nek azt mondta, nem szabtak maguknak határidőt. Megjegyezte: a frakciók általában a hét elején szoktak ülésezni. A szocialista politikus saját véleményeként azt mondta, továbbra sem tartja kívánatos eljárásnak, hogy egy parlamenti funkcióra történő jelölés előtt az államfő nem egyeztet előre a frakciókkal. Megjegyezte ugyanakkor, hogy döntése során nem a jelölési eljárásról alkot majd véleményt a szocialista frakció, hanem a jelöltek személyéről.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója arról beszélt, hogy igyekeznek még ezen a héten kialakítani álláspontjukat a két jelölt kapcsán. Utalt arra, hogy a házbizottságban a pártok a december 17-ei ülésnapra tervezték az ombudsmanok megválasztását, ám előtte még az illetékes bizottságokban is meg kell hallgatni a két biztosjelöltet. A fideszes képviselő hangsúlyozta: tudomásul veszik a köztársasági elnök jelölési eljárását, a korábbi biztosválasztásokat ugyanakkor nagyban segítette, hogy a frakciók előzetesen tudtak egyeztetni a jelöltekről, így nem kellett fiaskótól tartani. Répássy Róbert bízik abban, hogy a két jelölt el tudja nyerni a parlament kétharmados többségének bizalmát.

Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese azt mondta, a liberális képviselőcsoport jövő hétfői ülésének napirendjén szerepel az ombudsmanjelölés kérdése. Mint mondta, ígéretet tud tenni arra, hogy döntést hoznak. Gusztos Péter közölte: mindent megtesznek azért, hogy még az idén, karácsony előtt megszülessen a döntés. Az SZDSZ képviselője személyes véleményeként megjegyezte: az államfő két olyan jelöltet állított, aki megfelel az ombudsmani tisztség betöltőivel szembeni alapvető elvárásoknak. Ezek közé sorolta a magas szintű felkészültséget, valamint azt a személyes alkalmasságot, ami képessé teszi őket az "egyszemélyes intézményi poszt" megfelelő súly és tekintély melletti betöltésére.

 

C-PRESS - ma.hu 

 

********************

 

Nagy Boldizsárő lesz az új ombudsman?

Sólyom László köztársasági elnök kedden Nagy Boldizsár nemzetközi jogászt jelölte a jövő nemzedékek ombudsmanjának. Nagy Boldizsár 1953. október 22-n született Budapesten. 

 

 

 

1977-ben az ELTE jogi karán, 1987-ben a BTK filozófia szakán szerzett diplomát, majd az Egyesült Államokban a Johns Hopkins Egyetemen, és Bolognában folytatott tanulmányokat. Ezen kívül Salzburgban, Strasbourgban és Hágában nemzetközi tanfolyamokon vett részt.

1983 óta tanít az ELTE-n, jelenleg az Állam- és Jogtudományi Kar Nemzetközi Tanszékén egyetemi adjunktus, 1998 óta vendégprofesszor a Közép-európai Egyetem Nemzetközi kapcsolatok és Európai tanulmányok tanszékén.

Külső szakértőként részt vett számos törvény megalkotásában (szerződéskötésről, a menedékjogi, az állampolgársági és az idegenrendészeti törvény. Számos nemzetközi jogi tárgyaláson képviselte Magyarországot, többek között 1998-2002 között, valamint 2004 óta tagja a hágai Nemzetközi Bíróság 1997. évi ítéletének végrehajtásáról folytatott magyar-szlovák kétoldalú tárgyalásoknak.

Nemzetközi konzulens volt az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság, illetve az Európa Tanács számos tanácskozásán és 1993-tól magyar konzulens volt egyebek mellett a Külügyminisztérium tárgyaló delegációjában Bős-Nagymaros ügyében a hágai Nemzetközi Bíróság előtt.

Számos előadást tartott külföldön, nemzetközi szerkesztőbizottságok és tudós társaságok, illetve tanácsadó testületek, kuratóriumok tagja.

1985-ben kiemelkedő kutatásért Bolognában C. Grove Haines díjjal tüntették ki, 2001-ben megkapta az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság Menedék díját és 2006-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét.

Társszerző vagy szerkesztő 15 könyvben, közölt több mint 50 tanulmányt és számos rövidebb írást, mind szakmai folyóiratokban, mind azokon kívül.

 

C-PRESS - HírExtra - MTI

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-15
  Nyugodt hangulatban leszünk, - szépen, lassan haladunk a munkahelyi teendőkkel. Ma nincs túl nagy kedvünk a bulihoz, inkább otthon maradnánk este. Egy ínyenc vacsora kedvéért azért hajlandóak vagyunk kimozdulni. Ma a torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.július 15-től 21-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-07-14
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti általános horoszkóp 2020.július 14-től 20-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek