Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
A Fidesz készen áll a kormányzásra
2007-12-04 07:57
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Fidesz készen áll a kormányzásraA magyar kormány ma olyan helyzetben van, hogy bármin megbukhat. Az MSZP nem a régi baloldali párt már, az SZDSZ pedig egy elfogyóban lévő, szélsőséges programot képviselő törpepárt - nyilatkozta többek között Orbán Viktor a Lánchíd Rádiónak és a Magyar Rádiónak adott interjúiban.

 

A Fidesz készen áll a kormányzásraA mostani kormány felfogása szerint a demokrácia abból áll, hogy az emberek csak arra valók, hogy négyévente elmenjenek szavazni és bedobják a cédulát. Utána csönd, s ők azt csinálnak, amit akarnak. "Egypártrendszerű logikában gondolkodnak, bár kényszerűen tudomásul veszik, hogy több párt van Magyarországon. De az emberek nem szavazógépek, akik négyévente egyszer szívességet tesznek a politikusoknak" - mondta Orbán Viktor a Lánchíd Rádióban.

Ma nem jobb- és baloldal kérdése, hogy hogyan lehet kijutnia az országnak a bajból. Létrejött egy olyan összefogás Magyarországon, amelynek az az elsődleges célja, hogy az kormány ámokfutását megállítsa, és olyan gazdaságpolitikát hozzon létre, amely egyrészt kiviszi a bajból Magyarországot, másrészt megbízható, kiszámítható, távlatos közéletet és kormányzást teremt - jelentette ki a Fidesz elnöke.

"Magyarországon nem azért sztrájkolnak az emberek, mert nem szeretnek dolgozni, hanem azért, mert szeretnének dolgozni" - mondta Orbán Viktor, akinek az elmúlt hetek sztrájkjai olyan érzést, üzenetet és bátorítást jelentenek, hogy az emberek nem hajlandóak tudomásul venni és tiltakoznak az ellen, ami körülöttük történik. Magyarország ma a kezelhetetlenség irányába halad, lassan nincsenek olyan politikai erők, akik garantálni tudnák, hogy az események az alkotmányosság medrében maradnak. A politikai elit elveszítette az uralmát az események fölött, elkezdett a nép diktálni. Most még csak ágazati sztrájkokkal, de könnyen meglehet, hogy jönnek az általános sztrájkok, vagy a tiltakozás össze fog kapcsolódni más típusú politikai engedetlenségi mozgalmakkal is - véli a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor nem akart külön kitérni arra, hogy a legnagyobb szakszervezeti vezetők vagy tagjai az MSZP-nek, vagy valamilyen szinten kötődnek a szocialistákhoz. A mai szocialista párt már nem a szociálisan érzékeny, régi baloldal. Az MSZP-én belül egy olyan új baloldal vette át a helyet, akiknek tagjai nagytőkésebbek a nagytőkéseknél, a profitérdekeltség, a pénz és a haszon az istenük, és a baloldali eszméket rég a sutba dobták. Erre reagálnak most valamilyen módon a szakszervezetek is.

A magyar kormány ma olyan helyzetben van, hogy bármin megbukhat - jelentette ki Orbán Viktor. Ám a Fidesz semmilyen hatalmi szerepet nem vállalhat fel a választópolgárok felhatalmazás nélkül, még akkor sem, ha a 2006-os választásokon csak egy paraszthajszállal maradt le az MSZP mögött. A Fidesz ugyanakkor híve az előrehozott választásoknak, annak, hogy politikai, gazdasági és szociális fordulatra van szükség. De az új irány nem mehet új választások nélkül - szögezte le a Fidesz elnöke.

Miközben a Nyugat megújult, a Kelet is megújult. Oroszország ismét egy erős központi hatalmat állított fel, energiahelyzetének köszönhetően pedig olyan óriási gazdasági erő halmozódott fel náluk, amelyre jó példa, hogy minden héten 1 milliárd dollárral nő Oroszország valutatartaléka. Ez a megújulás ugyanakkor az orosz intézményrendszerre nem igaz, egyfajta függőségi rendszerben működik - mutatott rá Orbán Viktor.

Egy ország akkor tekinthető függetlennek, ha a mezőgazdasága elég erős ahhoz, hogy fenntartsa az országot, és ha alapvető energiaszükségleteit képes külső erők nélkül megoldani. Magyarország energiellátás tekintetében jelenleg függésben van Oroszországtól. Ha van ország, amely érdekelt abban, hogy a megújuló energiák minél gyorsabban tért nyerjenek, akkor azok mi vagyunk - jelentette ki Orbán Viktor.

December 8-án kerül nyilvánosságra a Fidesz "Erős Magyarország - Egy európai program" című alapprogramja, amelyről Orbán Viktor elmondta: bár a parlamenti választások után másfél évvel ellenzéki pártok nem szoktak programmal előjönni, de ma rendkívüli helyzet van Magyarországon. Ennek a programnak a közzététele nem a Fidesz, hanem a magyar emberek számára fontos azért, hogy lássák: van választási lehetőség, és ha változtatni akarnak a jelenlegi helyzeten, bátran megtehetik, mert van mire változtatni. Ez a program annak a vágynak, hitnek és reménynek az életben tartását szolgálja, hogy Magyarország nincs reménytelen helyzetben, szabadság van és többpártrendszer, a Fidesz a helyén van, tudja mit kell tennie, és készen áll a kormányzásra - nyilatkozta Orbán Viktor a Lánchíd Rádiónak adott interjúban.

 

* * *

 

Sokszor ér minket az a vád a kormányoldalról, hogy nem érjük be azzal, hogy bemegyünk a Parlamentbe, elmondjuk a véleményünket, megnyomjuk a gombot, aztán tudomásul vesszük a többség akaratát és hazamegyünk. Az ellenfél azt kifogásolja, hogy a Fidesz ennél mindig többet akar. Mint akkor, amikor a népszavazás jogáért folytatott küzdelmet - mondta a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában Orbán Viktor.

A szocialistákkal együtt kormányzó szabaddemokratákról Orbán Viktor elmondta: a felelősség alól senki sem bújhat ki. Ugyanakkor indokoltnak tűnik a kérdés, hogy a mai helyzetben van-e értelme sokat foglalkozni egy elfogyóban lévő, szélsőséges programot képviselő törpepárttal. Orbán Viktor szerint nincs. Az SZDSZ 1994-ben hátat fordított azoknak az elveknek és eszméknek, amelyet régebben képviselt. Az SZDSZ ma odajutott, hogy vagy megújul, vagy eltűnik a süllyesztőben.

A Fidesz demokratikus párt, tehát csak demokratákkal tud együttműködni, és olyanokkal, akiknek lehet adni a szavára, akiknek nincs elszámolatlan tette, és aki nem vett részt az embereket mostanra válságba sodró helyzet kialakításában - jelentette ki a Fidesz elnöke.

Arra a kérdésre, hogy a szabaddemokraták össze tudják-e őt ugrasztani Kósa Lajossal, Orbán Viktor úgy válaszolt: a Fideszben 1988 óta nem divat az egyszínűség és egyhangúság, s mindig volt és lesz helye a párton belüli vitáknak. "De hogy Kósa Lajossal valaha összerúgjam a port egy törpepárt miatt, az elképzelhetetlen" - jelentette ki Orbán Viktor.

Európának a saját indentitását nem az Egyesült Államokkal szemben kell megfogalmaznia, mert akkor olyan politikai ösvényre lép, amely a saját hanyatlásához fog vezetni. "Mi nem vagyunk vazallusai az Egyesült Államoknak, csak a barátai, ezért igényt tartunk az igazi szövetségi viszonyból fakadó egyeztetésekre és tárgyalásokra, legyen szó gazdaságról, vagy biztonságpolitikai kérdésekről" - hangsúlyozta Orbán Viktor. Mint mondta, valódi partnerségre van szükség, s nem eltaszítani kell magunktól az Egyesült Államokat, hanem - ha kell kritikusan viszonyulva hozzá, de - a szövetségi viszonyunkat kell erősíteni velük. Közép-Európának ez különösen elemi érdeke Oroszország felemelkedése miatt - mutatott rá a Fidesz elnöke.

A héten kiadott, minden eddiginél drámaibb demográfiai adatok kapcsán Orbán Viktor elmondta: a Fidesz négy éves kormányzásáról még a nem Fidesz-pártiak is elismerik, hogy gyermek- és családközpontú volt. A Fidesznek tehát készen állnak azok a javaslatai az otthonteremtés lehetőségéről, az adórendszerről, az iskolarendszerről, vagy az egészségügyről, amelynek középpontjában a gyermekes családok állnak. A demográfiai hanyatlás lassítható, majd megállítható és visszafordítható lesz, de ahhoz álhatatos és kitartó munkára van szükség. "Nincs minden veszve, bár már a 24. órában vagyunk" - nyilatkozta Orbán Viktor a Magyar Rádióban.

 

C-PRESS - fidesz.hu 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek