Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Kárpótlási botrány Győrben: hova tűnt 255 millió forint?
2007-12-01 11:58
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kárpótlási botrány Győrben: hova tűnt 255 millió forint?A győri megyei bíróság előtt parkoló luxusautók láttán a járókelők azt gondolhatták, külföldi királyi látogatás van az épületben. A valóság azonban az volt, hogy 26 roma állt a vádlottak padján, összesen 255 millió forint csalás vádja miatt. Az elsőrendű vádlott a megyei cigány önkormányzati vezető, a másodrendű vádlott pedig a dunántúli vajda.

 

 

 

A rendőrségi aktákból kiderül, hogy az élelmes romák az osztrákoktól csalták ki a milliókat, a Roma Kárpótlás nevű program kiskapuit kihasználva. Az ausztriai kancellár nevéhez fűződő kezdeményezés az 1944-45 között ausztriai munkatáborokba hurcolt romáknak nyújtott 600 ezer forinttól 1 millió 800 ezer forintig terjedő kárpótlást.

A roma igénylők változatos módszerekkel éltek, hogy megkapják az anyagi juttatást. Akadt olyan roma, aki még a második életévét sem töltötte be a II. világháború idején, és mégis elment a kárpótlásért. Mindenkinek akadtak tanúik, akik tanúsították a szenvedéseket, megaláztatásokat, sikolyokat, meg mindent, amire szükség volt. Aki nem volt bejelentve a kisalföldi megyeszékhelyre, annak találtak hamar egy helyet, ahova a pénz folyósításáig bejelentkezhetett. Az osztrák fél egy ideig jóhiszeműen fizetett, aztán gyanússá vált a több ezer markát tartó roma. A történészek véleménye szerint ugyanis Magyarországról elenyésző számban érkeztek romák az osztrák munkatáborokba. Akiket elvittek, leginkább németországi telepekre hurcolták, és nem pedig a sógorokhoz.

"Én csak 20 ezer forintot láttam a pénzből. Alá kellett írnom néhány papírt, és a többi már nem az én dolgom volt. De ha tudtam volna, hogy milliókat vesznek föl a nevemre, akkor többet kértem volna" - mondta K. Andrásné, aki az Árpád utca egyik falát támasztva mesélt a történtekről. Még arról is mesélt, hogy ő bizony járt már Ausztriában, de nem lánykorában, a háború idején, hanem a 90-es években, méghozzá nem is munkatáborban, hanem bécsi Maria Hilfer Strasse-n vásárolgatott.

Az ügy elsőrendű vádlottját 204 millió forint elsikkasztásával vádolják, mivel ő működött közre az összegek megszerzésében. A roma politikus jelenleg is előzetes letartóztatásban van. A többi 25 vádlott fejenként 5-6 millió forintot akasztott le a jóhiszemű "labancokról". "A védelem álláspontja az, hogy ennek az ügynek nincs sértettje, hisz az Osztrák Megbékélési Alap semmiféle igénnyel ez irányban nem élt" - nyilatkozta dr. Rákosfalvy Zoltán, az elsőrendű vádlott ügyvédje, és hozzátette, a végső ítéletet úgyis a bíróság mondja ki.

A bíróság azonban nem ilyen naiv, hiszen bár nem érkezett panasz a megkárosított szervezettől, attól még bűncselekmények történtek. Az ügyben egyébként érintett a helyi zsaruk számára jól ismert "Csintó" gúnynéven emlegetett roma családja is. Mint ismeretes, a büntetett előéletű férfi korábban védelmi pénzeket szedett szerte a városban, míg végül sikerült egy időre kivonni őt a forgalomból. A 90-es évek közepén az okozott tömegfelháborodást Győrben, hogy a belváros egyik legpatinánsabb utcájának pazar, 200 négyzetméteres önkormányzati lakásában tengette életét Sz. úr alias "Csintó", miközben ezt sem szociális, sem anyagi helyzete nem indokolta. Az ügyben a bíróság legkorábban januárban hirdet ítéletet.

 

C-PRESS - STOP 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek