Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Hol nem volt - novemberi és decemberi előadások + sajtóanyag
2007-11-26 20:52
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
MEGHÍVÓ Duende Színház A. A. Milne: Hol nem volt zenés mesejáték egy felvonásban magyarországi ősbemutatóMEGHÍVÓ

Duende Színház A. A. Milne: Hol nem volt
zenés mesejáték egy felvonásban magyarországi ősbemutató

 

Előadások

 • 2007. november 27., 28. - 15.00
 • 2007. december 17., 18., 19. - 15.00


Roma Parlament - Harlem Színpad

(1084 Budapest, Tavaszmező u. 6. tel/fax: 210-4798)

Szereplők

 • Viola - Polgár Katalin
 • Csincsilla  - Jónás Judit, Domján Edit-díjas
 • Ubul - Horváth Kristóf
 • Kázmér  - Tompa Ádám


Díszlet, jelmez:
Paseczky Zsolt

Fordította: Borbás Mária
Dramaturg: Pánczél Orsolya, Polgár Katalin

Zene: Zsigó Jenő

Dalszöveg: Horváth Kristóf, Pánczél Orsolya

Rendező: Jászberényi Gábor


További előadások

 • 2007. november 27., 28. - 15.00
 • 2007. december 17., 18., 19. - 15.00Az előadás támogatói:

. Raiffeisen Bank . Polgár Krisztina Emlékalap
. Oktatási és Kulturális Minisztérium
. Fővárosi Kulturális Bizottság
. Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány  (MNEKK)
. Színházi Dolgozók Szakszervezete (SziDoSz)


Vazul király, Valeriána uralkodója, nem költheti el békességben reggelijét - mivel asztala fölött elhúz hétmérföldes csizmájában király kollégája, Bódog, a szomszédos Bikarbóna ura. Ez a sértés vért kíván! Megy is a hadüzenet, és nemsokára harcban áll a két királyság, mindegyiknek élén maga az uralkodó.

Ezalatt a hátországban különösnél különösebb dolgok történnek. Az uralkodásban tapasztalatlan Viola királykisasszonyt könnyedén az ujja köré csavarja a szépséges és ármányos Csincsilla grófnő. Az sem segít, amikor Viola támaszt keres Guargumiarábia trónörökösének, Ubul királyfinak a személyében, őt ugyanis útközben egy szerencsétlen, ám annál mulatságosabb baleset éri. Még szerencse, hogy idejében színre lép a daliás

Kázmér lovag ...

A Magyarországi Roma Parlamentben működő DUENDE Színház 2007. október 26-án mutatta be A. A. Milne 1917-ben megjelent Hol nem volt (Once on a Time) című meseregényének négyszereplős színpadi változatát. A művet Borbás Mária kitűnő fordításának felhasználásával Polgár Katalin és Pánczél Orsolya alkalmazta színpadra. A darab zenéjét az Ando Drom együttes vezetője, a kortárs városi cigány folklór világszerte ismert képviselője, Zsigő Jenő szerezte.

"Ez egy furcsa könyv", írja maga A. A. Milne a Hol nem volt bevezetőjében. És valóban: egy tipikus tündérmese álarcát ölti, ám e mögött hús-vér karakterek rejtőznek. Milne nem a megszokott sztereotípiákkal dolgozik: a királykisasszony egy bizonytalan, ám korántsem tehetetlen fiatal lány; a jóképű királyfi nagyképű és hiú; az aljas cselszövő nagylelkű, aki nem nyeri el méltó büntetését; a varázslat pedig fölöttébb mulatságos. Ez az összetettség tette vonzóvá (és alkalmassá) a könyvet egy színpadi változat megírására. A Jászberényi Gábor rendezésében Magyarországon most először bemutatásra kerülő Hol nem volt megőrizte az eredeti mű humorát, "Milnés" légkörét. Az eredmény egy gyerekek és felnőttek számára egyaránt szórakoztató és érdekes történet.

További információk: Jónás Judit művészeti vezető - 06-70/505-1680

Fris E. Kata - Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 

 

Csincsilla grófnő és Viola királykisasszony
Csincsilla grófnő és Viola királykisasszony

Kázmér a lovag és Ubul királyfi
Kázmér a lovag és Ubul királyfi

 

Fotók: Váraljai Szandra

 

*****

 

Jónás JuditJónás Judit
Domján Edit-díjas színművészJónás Judit 1964. január 8-án született Nógrád megyében, Bercelen. Általános iskolai tanulmányait Érden végezte, majd a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumban érettségizett. A gimnáziumi évek alatt számos szavalóverseny győztese, s egy ilyen verseny alkalmával figyelt fel rá Gácsi Sándor, a Magyar Rádió munkatársa, szerkesztő – riporter, aki külsős munkatársként foglalkoztatja a középiskolás években. Ekkor szerezte meg a mikrofonengedélyt Fischer Sándor tanár úrtól, aki később, a Színház és Filmművészeti Főiskolán a beszédtechnika tanára lett.

A főiskolai felvételivel egyidőben zajlott az 1983-as „Ki mit tud?”, ahol vers- és prózamondó kategóriában Jónás Judit első helyezést ért el. Még 1983 őszén megkezdte főiskolai tanulmányait, osztályfőnöke Marton László, a Vígszínház igazgatója lett, így gyakorlatait is ebben a színházban töltötte.


A főiskola utolsó évében már két film főszerepét is eljátszotta:


-    Federicó Garcia Lorca: Bernarda Alba háza – Adéla szerepében
 (rendező: Lojkó Lakatos József) – MTV Nívódíj
-    Szinetár Miklós: A verseny – Czinka Panna szerepében
 (rendező: Szinetár Miklós)

Jónás Judit 1987-ben diplomázott. Ettől az évtől 1993-ig a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt, Nógrádi Róbert, majd Lengyel György igazgatása alatt. Emellett különböző színházakban vendégjátszott.

Főbb szerepei


-    Shakespeare: Velencei kalmár – Nerissa – rendező: Szőke István
-    Marton Gábor: Szépség és Szörnyeteg – Szépség – rendező: Vas Zoltán Iván
-    Mrozek: Tangó – Ala – rendező: Vas Zoltán Iván
-    Turgenyev: Nihilisták – Fenyicska – rendező: Lengyel György
-    Kesey-Wasserman: Kakukkfészek – Flinn – rendező: Balikó Tamás
-    Shakespeare: Antonius és Cleopátra – Charmian – rendező: Lengyel György
-    T. Williams: Tetovált rózsa – Rosa Delle Rosa – rendező: Szegvári Menyhért
-    Foster- Braden: Színezüst csehó – Pearly – rendező: Vas-Zoltán Iván
-    Camus: A félreértés – Mária – rendező: Bodolay Géza
-    Kornis Mihály: Halleluja – Lány - rendező: Vincze János
-    Moravetz – Fillár: Noé bárkája – Negó – rendező: Moravetz Levente
-    Forgách-Böhm-Fodor: Gyere Josephine! – Josephine - rendező: Forgách András
-     Federicó Garcia Lorca: Cigányrománcok (önálló színházi est, Jónás Judit összeállítása – Pécs, Művészetek Háza
-    Moravetz – Papp: Drog – Macska – rendező: Vas-Zoltán Iván
-    Madách Imre: Az ember tragédiája – Hyppya – rendező: Lengyel György

Művészi teljesítményének elismeréseként 1992-ben, az országban elsőként kapta meg a legjobb vidéki színésznőnek járó Domján Edit-díjat.

1993-ban Érdre költözött a Czinka Panna Cigányszínház létrehozásának reményében. Azonban terve a helyi politikai vezetők támadásai miatt meghiúsult. Ezután szabadúszóként hozza létre a Duende Színházi Társulást, mellyel az ország legkülönbözőbb részein lépnek fel nem titkolt küldetéstudattal. A Társulás rendszeresen szerepel, többek között a Roma Parlamentben, a Merlin Színházban, a Pécsi Kulturális és Művészeti Napokon, Kapolcson – a Művészetek Völgyében, a Zsámbéki Nyári Játékokon stb…


A Magyarországi Nemzetiségek Színházi Találkozóján Jónás Judit és társulata F. G. Lorca: Cigányrománcok, valamint Kallós- Vargyas: Balladák földjén című előadásaikkal képviselte a cigányságot, 2005-ben Schwajda György: Himnusz című előadásukkal, 2007-ben pedig a norvég kortárs drámaíró Jon Fosse: Anya és gyermeke című darabjával arattak hatalmas sikert.-    Forgách – Böhm – Fodor: Gyere Josephine! – Josephine – felújítás
-    Kallós- Vargyas: Balladák földjén – Fekete asszony
-    Weöres Sándor: Psyché – Psyché
-    Szécsi Magda: Csörgőkezű, Vödörjáró, Dobhasú –  zenés mesejáték
-    Fekete Hangok I-XX. Rendhagyó irodalmi pódiumest sorozat
-    Kocsis István: A mi Jászai Marink!
-    Schwajda György: Himnusz,
-    Sarkadi Imre: Elveszett paradicsom
-    Jon Fosse: Anya és gyermeke
-    A. A. Milne

A Pécsi Körzeti stúdió igazgatójával, Békés Andrással álmodták valóra a ma is sugárzott Cigánymagazint, amelynek Pécsett éveken át szerkesztő-műsorvezetője volt. Később az MTV Patrin – cigány magazinjában is vállalt műsorvezetést, versmondást, 2001-ben pedig alapító tagja a Rádió© - Roma Rádiónak.

 

*****

 

 

C-PRESS 

 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek