Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Villás Lajos: Olimpikon bilincsben
2007-11-25 12:31
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Villás LajosEgy kicsi ország, ha nincs gazdasága, nincs emberhez méltó életszínvonala polgárainak, csak a sportolóira lehet büszke, ha azok a világban kiemelkedő eredményeket produkálnak. Mi valahogy ezzel is bajban vagyunk. Ma már egy jóravaló rendőrnek meg kell gondolnia, hogy melyik autóst állítja meg a nagy magyar éjszakában. Végzi a dolgát, és ha nincs szerencséje, akkor egy garázda országgyűlési képviselőbe, vagy rosszabb esetben jól becsiccsentett olimpikont vezet elébe a rossz sorsa.

 

Mindkét esetben csak bajt hoz rá az intézkedés, pedig csak a dolgát végzi. Az országgyűlési képviselő ellen már folyik eljárás, de az intézkedő rendőröket is alaposan meghurcolják.

A legutóbbi eset azonban teljesen más.  Bizonytalanul közlekedő autóra figyelt fel a rendőrjárőr. Annak rendje és módja szerint ellenőrzés céljából megállította. Az intézkedés során a járművezetővel szemben ittas járművezetés gyanúja merült fel, ezért vele szemben alkohol szondát alkalmaztak. Rendes esetben a gépkocsi vezetője a szondát szépen megfújja, aztán ha nem fogyasztott alkoholt, szépen mehet tovább az útjára.


Most nem ez történt.

Feltételezhetően az alkoholos pilóta megpróbálta kijátszani a szondát, de mint azt tudjuk, nem lehet. Lehet a levegőt a szopóka mellé fújni, szívni, úgy tenni, mintha minden erőnkkel segítenénk az ellenőrzést, de ilyenkor a szonda reagense, az Istennek sem akar felmelegedni, és eredményt mutatni.


Ez az egyik legbiztosabb jele annak, hogy bizony a delikvens „piálgatott”, aztán meg vezetgetett, ami tudni valóan tilos.


Most is így történt, némi körítéssel.

A gépkocsi vezetője, miután látta, hogy a szondát nem tudja átverni, és a zsarut sem, magatartást változtatott, és jöttek a kifogások.


„Olimpiai bajnok vagyok, a világ egyik legjobb vízilabda kapusa” hagyjanak békén, stb.

A kocsiban ülő utas sem volt egészen „tiszta „ő is beszállt a mentő akcióba.


Szóváltásba került az intézkedő járőrrel, majd nemes egyszerűséggel annak „szavába vágott”.


Majd megütötte. Dulakodás, verekedés, a rendőrségi gépkocsi megrongálása. Így reagált a két sportoló a szabályos rendőri intézkedésre. Ahogy ismerjük ezeket, a figurákat „kiemelt személyiségeket” akik magukról ezt hiszik, az intézkedés után általában mindig letagadják a valóságot, a történteket. Most nem tehetik. Volt valaki, aki az intézkedést, az ellenszegülést teljesen véletlenül videó fényképpel rögzítette…


Az ügyet letagadni nem lehet. A híradások szemérmesen elhallgatták a sportolók neveit, sőt az egyesületet is, ahol sportolnak. Még jó, hogy azt közzé tették, hogy olimpikonjainkról van szó.  Aztán közzé tették az alkohol vizsgálat eredményét is. A gépkocsi vezetője az ellenőrzéskor nagy valószínűséggel közepes fokú alkoholos befolyásoltság állapotában lehetett, mert a vérében 1,50 ezrelék körüli szeszesital fogyasztásából származó alkohol volt kimutatható. A pontos értéket nem hozták nyilvánosságra, de nyilvánvaló, hogy nem kevés alkoholt fogyasztott a jármű vezetője.

 

Miért ítélem el, mint embert?


Hát ez bizony nagyon egyszerű. A közúti balesetek döntő többsége azért következik be, mert annak okozója szeszesitaltól befolyásolt állapotban vezette a járművét. Ilyenkor az ember gátlásai felszabadulnak – lám a sportolóké is, hiszen józanul nem támadtak volna rendőrre – a megengedett sebességet túllépik, az elsőbbségi szabályokat nem adják meg, a reakció idő megnő, ezzel együtt a fékút is, és kész a tragédia.


Nem hiszen, hogy olimpikonjainknak nem tellett volna taxira.  Ha már alkoholt fogyasztottak, nem lett volna szabad a volán mögé ülni. A világsajtó megint velünk, magyarokkal lesz tele. Részegen, ittasan vezetik az autót, garázdák, verekednek a rendőrrel, stb..


Nos, ezek az emberek viszik a hírünket szerte a világba…

Közeledik az olimpia, és ahogy a magyar szemérmességet ismerem, egy kicsit majd a hivatalos szervek túllépnek, vagy alkalmazzák a törvényi kereteket.


 Elnézőek lesznek.  Nem lesz hivatalos személy elleni erőszak, vagy ha megállapítják,, ezernyi mentő körülményt fognak értékelni.  A büntetés elenyésző lesz, ők pedig, vígan lubickolnak a medencében.


Azért a tettért, amiért másokra, egyszerű állampolgárokra súlyos büntetést szabnak ki, ezek az emberek várhatóan egy megrovással, egy figyelmeztetéssel „szabadulnak”.


A gépkocsi vezetőjétől meg vagy bevonják a vezetői engedélyt, vagy nem – hiszen volt már ilyenre példa – megy minden tovább a maga útján.

Ön azonban kedves barátom!

Meg ne próbáljon egy pohárka sör után a volán mögé ülni!
Elveszik a vezetői engedélyét, súlyos bírságot kap, utóvizsgákra kényszerítik, és jó, ha egy-kétszázezer- forintnyi befektetés után ismét a volán mögé ülhet!

Mostanában valahogy nem mennek rendben a dolgok. Sportolóink negatív előjelzéssel kerülnek látóterünkbe. Kovács Ági ügye még mindig nem tisztázott, bár az ő esetét én másképp látom, szorítok azért, hogy ott lehessen a legnagyobb megmérettetésen, az olimpián.

A piásokért pedig izguljanak vezetőik, akikkel együtt emelgették a poharat, de arra már nem figyeltek, hogy a hazafelé vezető útjuk is sima legyen.
Ha sportvezetőkkel voltak, a felelősség „őket is megilleti”.

És ha arra gondolok, hogy olimpikonunk valamelyik családtagunkat törte volna össze, vagy ami még súlyosabb, akkor mit mondanánk?

Kíváncsian várom a jogerős ítéletet, amit remélem nyilvánosságra, hoznak!

A sportfegyelmi eredményéről is szeretnék olvasni a napilapokban.


Villás Lajos
(volt rendőr)

Budapest, 2007. november 23.

 

 

C-PRESS 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek