Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Egymást tüzelik a romák
2007-11-25 12:23
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Rejtélyes aláírásgyűjtésbe fogtak a polgármester ellen

Egymást tüzelik a romákAláírásokat gyűjtenek a polgármester ellen; a falu első emberének megbuktatására készülnek a helyi romák – erről beszél ma mindenki a Dráva parti Heresznyén . Papírt azonban még senki nem látott. Annyi mindenesetre biztos: az új polgármester egy év alatt sok haragost szerzett a romák között.

 

Érkezésünk hírére szinte egy kisebb falugyűlés jött össze az egyik háznál.

 

– Cigányellenes lett, ellenünk fordult a polgármester – koppannak a vádak. – Mi, cigányok csináltunk vezetőt belőle, mi is buktatjuk meg, ha kell. Ígért fűt-fát, aztán semmi sem lett belőle – így egy helyi férfiú. – Állandóan azzal jön, hogy menjünk dolgozni napszámba! – ragadja magához a szót egy fiatalasszony. – Mintha nem tudná, hogy mi is azt szeretnénk. Nehogy azt gondolja bárki, hogy 20-30 ezer forintos segélyen élni az maga a mennyország. Csakhogy a cigány senkinek sem kell! Hiszen még a magyaroknak sincs elég munkahely.

Alaptalanul megvont segélyekről beszélnek az emberek, meg nyári ételosztásról, ahonnét elzavarták a cigány gyerekeket. Többen állítják: a polgármester a barátainak, rokonainak osztogatja a közcélú-közhasznú munkát, s a fél falu látta, ahogy maga vitte a brigádjának a söröket.

– Engem azzal támadott le a munkahelyemen, hogy ellene tüzelem a többieket – mondja Pfeifer Sándor. – Hazaküldött a munkából, elvette a megélhetésemet. Az nem zavarja, ha mások részegen dolgoznak. Én, aki sosem iszom, szálka lettem a szemében, pedig egyetlen szóval sem bántottam.

– Még ha szidta volna is, akkor sem ez a megoldás – kel a fiatal férfi védelmére az élettársa. – Elvenni a megélhetését valakinek azért, mert esetleg más a véleménye, mint a polgármesternek? Nem diktatúrában élünk!

Egy másik fiatalasszony azt kifogásolja, hogy a falu első embere sosem ér rá velük foglalkozni. – Három gyerekkel egy düledező házban lakom, ami nem is a miénk – mondja  Györkös Klára. – Építkezni akarok és szeretnék önkormányzati telket vásárolni. Tudjuk, hogy van ilyen a faluban, mégis azt mondta a szemembe: nem tud róla, hogy lenne.

– A faluban azt beszélik, hogy én állok az aláírásgyűjtés mögött – veszi át a szót a panaszkodóktól Pápai Krisztina. – Azt pletykálják rólam, hogy a korábbi polgármester támogatásával gyűjtöm az aláírásokat, mert én akarok polgármester lenni. Ezért a polgármester köre kiközösített. Az utcán elmondanak mindennek, a polgármester pedig nem hallgat meg. Higgye el: ha gondom van a polgármesterrel, azt a szemébe mondom. Valaki ellenünk hangolja, pletykákkal tömi a fejét és ő feltétel nélkül elhiszi, ahelyett, hogy utána járna, megkérdezné az embereket.

Néhány házzal arrébb a helyi cigányönkormányzat elnöke vár bennünket. A férfit békeszerető, kompromisszumkereső embernek tartják a faluban, véleményére adnak a többiek. – Én jóban vagyok a polgármesterrel, de meg kell mondjam, hogy az elégedetlenkedőknek igazuk van – mondja Pfeifer Vendel. – Megelőzhető lett volna ez a háborúság, ha időben tiszta vizet önt a pohárba. Hallgatta volna meg a panaszokat, és válaszolt volna rájuk. Nem kellett volna hagyni, hogy így elmérgesedjen a helyzet. De egy év alatt egyetlen falugyűlést sem tartott.

Kolics Gábor polgármester azt mondja: ami jár, azt mindenki megkapja Heresznyén, sőt még annál többet is. – Úgy érzem, nem tettem semmi olyat, amiért ilyen támadást érdemelnék – így a fiatalember. – Csupán azt igyekszem megértetni az emberekkel, hogy az önkormányzat nem fejőstehén. Országszerte egyre nehezebb az élet, az emberek feje felett összecsapnak a hullámok mindenütt. Heresznyén is emiatt tetőznek az indulatok. Valakit okolni kell a nehézségekért, ki kell önteniük a keserűségüket. Valóban ideje, hogy beszéljünk. A legtöbb panaszból, kifogásból ugyanis azt látom, hogy a reklamálók nem ismerik a hátteret, félinformációik vannak az eseményekről. Az év végén ezért mindenképpen tartunk egy közmeghallgatást.

A falu első embere elmondta: őt is foglalkoztatja az aláírásgyűjtésről indult szóbeszéd. – Idős heresznyeiektől tudom, ismeretlen telefonálók, állítólag tévések többüknél érdeklődtek a helyi állapotokról, és arra buzdították őket, hogy kezdjenek aláírásgyűjtésbe ellenem. Valószínűleg a rendőrséghez fordulok, hogy segítsenek kideríteni: ki szítja az ellentéteket a faluban.

 

C-PRESS - Sonline.hu 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek