Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Médiatrükkök és a közös értékek hiánya
2007-11-24 17:22
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Széles Gábor, Lánczi András, Granasztói György (takarásban) és Fábry Sándor a rendezvényen (Fotó: Hegedüs Róbert)Elsősorban a hazai média helyzetét, a médiaértelmiség szerepét elemezték a tegnap megtartott Nyilvánosság Klub felszólalói, s mindenki véleményt formált a jelenlegi politikai-társadalmi helyzetről is.

 

 

Granasztói György történész, a jelenlegi médiaértelmiséget bírálva, rámutatott: a média a problémák elemzése helyett csak kereskedelmi trükkökkel és jópofa történetekkel traktál minket. Granasztói jellemző marketingtörténetnek nevezte például a Gyurcsány Ferenc által befogadott eltévedt kislány esetét. A történész szerint a ránk kényszerített "teljesen szabad világ", amelyben mindegy, hogy a másik hogyan gondolkodik, értelmetlen.

 

Széles Gábor, Lánczi András, Granasztói György (takarásban) és Fábry Sándor a rendezvényen (Fotó: Hegedüs Róbert)
Széles Gábor, Lánczi András, Granasztói György (takarásban) és Fábry Sándor a rendezvényen (Fotó: Hegedüs Róbert)


A baloldalra számos megjegyzést tevő Fábry Sándor humorista szerint a helyzet szomorú: az elmúlt negyven-ötven évben a civil gondolkodás minden formáját kiölték belőlünk, nem dolgoztuk fel a múltat, és még tüntetni sem tudunk rendesen. A humorista a médiaértelmiséggel kapcsolatban azt tartotta a legnagyobb problémának, hogy pártmunkássá vált az évek során.

 

MCsepeli György és Kopp Mária
Csepeli György és Kopp Mária
Ruva Farkas Pál és Széles Gábor
Ruva Farkas Pál és Széles Gábor
Csík Tamás és Széles Gábor
Csík Tamás és Széles Gábor
Neményi Mária és Zsigó Jenő
Neményi Mária és Zsigó Jenő


Széles Gábor, az Echo Tv és a Magyar Hírlap tulajdonosa a médiaegyensúlyról beszélt, amely még messze van a tökéletestől, de legalább már elindult a folyamat. Annyira már megerősödött a jobboldali média, hogy a baloldal nem tudja úgy tematizálni a közéletet, mint azelőtt. Széles Gábor szerint azonban hiányoznak a profi médiacsapatok hazánkban.

Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnöke szerint ma nem működik a nyilvánosság hazánkban, és ez mindenkinek a felelőssége. A nyilvánosság feladata, hogy leleplezze a tényeket, kiderítse az igazságot, és ezzel szolgálja a közösséget.

György Péter esztéta leginkább a hazai jobboldalt ostorozta, azt kérdezve, hogy a jobboldali média miért nem fedi fel saját oldalának problémáit.

Kopp Mária egyetemi tanár egy nemrég elkészült felmérés adatait ismertette, amely szerint a magyar társadalom hetven százaléka szenved anómiában, tehát nincs azonosságtudata és közös értékei. Egy jellemző történelmi példát említve rámutatott: Magyarországon a liberális nacionalizmus és az azt képviselő reformkori generáció tette a legtöbbet a hazáért, ám most a liberalizmus és a nacionalizmus szitokszó az ellentétes oldalakon.

 

BR

 

C-PRESS - Magyar Hírlap  

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek