Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
A Fidesz szégyennek tartja a kormány családpolitikáját
2007-11-10 13:59
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Fidesz szégyennek tartja a kormány családpolitikájátA családi támogatásokra 2008-ban 8,3 százalékkal, mintegy 41 milliárd forinttal többet fordít a kormány, így a támogatások megőrzik reálértéküket - mondta Budai Bernadett a csütörtöki budapesti kormányszóvivői tájékoztatón. Reagálásában Szijjártó Péter közölte: a Fidesz szégyennek tartja a kormány családpolitikáját.

 

A kormány a szociális igazságosság szempontját szem előtt tartva döntött a családi támogatások emeléséről - mondta Budai Bernadett kormányszóvivői tájékoztatón.

Hangsúlyozta azt is: a kormány kiemelten kezeli azoknak a családoknak a támogatását, amelyek élethelyzetüknél fogva jobban rászorulnak a támogatásra; az ő esetükben az infláció mértékét meghaladó mértékben emeli a támogatásokat.

Budai Bernadett elmondta: a családi pótlékra szánt összeg az Országgyűlés döntése alapján 30 milliárd forinttal nő, tehát 2008-ban 370 milliárd forint jut erre a célra a központi költségvetésből. Hozzáfűzte, hogy ma Magyarországon több mint 2,2 millió gyermek jogosult családi pótlékra.

A családi pótlék emelése 2008-ban differenciáltan megy végbe, hogy azok kapjanak nagyobb mértékű támogatást, akik erre valóban rászorulnak - jelentette ki a kormányszóvivő.

A kormányszóvivő szólt arról, hogy 2008-ban miként alakul a családi pótlék gyermekenkénti összegének változása. Elmondta: az egygyermekes családoknál 4,3 százalékkal, a kétgyermekes családoknál 4,7 százalékkal emelkedik a családi pótlék összege, míg három és többgyermekes családoknál 1.100 forinttal nő gyermekenként a támogatás.

Kiemelte azt is, hogy az öregségi nyugdíjminimum 2008. januári 4,9 százalékos emelésével együtt nő a gyermekgondozási segély (gyes) összege is. Az idei 27.130 forintról 28.460 forintra nő a havi összeg mindkét ellátás esetében - tette hozzá.

Budai Bernadett szólt arról, hogy 2008-ban 8 százalékkal emelkedik a gyermekgondozási díj (gyed) összege is. Mint közölte, 2008-ban összesen 82 milliárd forint állami forrást biztosít erre a kormány.

Elmondta, hogy változnak jövőre a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény szabályai is. 2008-ban emelkedik a jogosultsági jövedelemhatár, így bővül azoknak a köre, akik igénybe vehetik a támogatásokat - hangsúlyozta. Példaként említette, hogy jövőre a bölcsőde az óvoda és az általános iskola 1-4. osztálya mellett az 5. osztályban is ingyen étkezhetnek a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak.

Hozzátette, hogy 2008-ban alapesetben azok a gyermekek jogosultak a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre, akiknek családjában az egy főre jutó jövedelem nem éri el az öregségi nyugdíjminimum 125 százalékát.

Szijjártó Péter a nap folyamán tartott sajtótájékoztatóján Budai Bernadett közlésével kapcsolatban azt mondta: a kormányszóvivőin elhangzott "erőltetett, képmutató sikerjelentés" csak a szégyen elfedésére alkalmas, mert amit a kormány családpolitika területén tett, az jogosan nevezhető szégyennek.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány megszüntette az adókedvezményt az egy és kétgyerekes családok számára, valamint eltörölte a rendszeres gyermekvédelmi támogatást, ennek 13. havi formáját és a 13. havi családi pótlékot is.

A Fidesz szóvivője szerint az egyre mélyülő szociális válság legnagyobb vesztesei között vannak a családok, mert a kormány megszorításai miatt drámai módon nehezült meg a megélhetésük.

A tettek mezejére kellene lépni, és a hazugságok árát nem a családokkal kellene megfizettetni  - mondta az ellenzéki politikus.

C-PRESS - MNO.hu - MTI

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek