Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Nagy pénz, nagy csalás
2007-11-04 11:42
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Bajnai Gordon tudja, mi hajtja a mutyizókat 

Bajnai GordonMi a közös Gyurcsány Ferencben, Veres Jánosban és Bajnai Gordonban? Nos, a kormányfő, a pénzügyminiszter és az uniós pénzekért felelős, milliárdos önkormányzati miniszter az a három személy, akit az ellenzék manapság a leghevesebben támad.

 

 

A 39 éves Bajnai a Blikknek adott interjúban nemcsak politikáról, hanem fociszenvedélyéről és a leendő kormányfőségéről terjengő pletykákról is beszélt

 
Akadnak még Zuschlagok, lesznek még hasonló ügyek?

Bajnai Gordon: Ahol sok pénz mozog, ott mindig megjelennek a szélhámosok is. Minél előbb lebuknak a címeres gazemberek, annál előbb lehet rend az országban. Ezért örülök, hogy még most fény derült ezekre az ügyekre, ez is a tisztulási folyamat része.

Nem tart attól, hogy Brüsszel egyszercsak kopogtat, és visszaköveteli a mutyizós milliárdokat?

Bajnai: Ha az EU bukkan ilyenre, akkor lehetne gond, ezért is érdekünk, hogy saját magunk tárjuk fel az esetleges visszaéléseket. Tavaly 124 esetben találtunk különböző súlyú szabálytalanságokat.

Minden szélhámosságot kiszűrnek?

Bajnai: Tudni kell, hogy az uniós pályázatoknál a támogatás utólag jár, azaz előbb meg kell valósítani a beruházást, s utána tételesen el kell számolni. Ilyenkor bukhatnak ki a fals számlák, netán az okirat-hamisítási, büntetőeljáráshoz vezető ügyek. Bár sokan próbálják, nehéz kijátszani a szigorú rendszert. 50 milliós beruházás felett például mindig a helyszínen ellenőrzünk.

Ez igen! Kemény, mint például a kormányfő! Talán ezért is pletykálják, hogy ön lesz Gyurcsány Ferenc utóda?

Bajnai: Ezer oka van, miért nem reális ez a felvetés, de csak kettőt említek. Egy: nincs ilyen ambícióm. Kettő: többpárti demokrácia van, mindig a győztes párt jelöl miniszterelnököt, én viszont nem vagyok pártpolitikus. Egyébként nem a személyi vagy rövid távú hatalmi kérdések a legfontosabbak, hanem a modernizáció, a fejlődés. Mindannyiunknak együtt kell szembenézni a problémákkal, akkor lehet esélyünk.

Jól mondja, probléma akad bőven, de inkább az átlagember néz szembe velük, kevés eséllyel.

Bajnai: Magyarországon a cinizmus küzd a reménnyel, a múlt és a jövővel, a mutyizás a tisztességgel. Ne engedjük, hogy a rosszabbik énünk visszahúzzon minket!

Irigyeljük az optimizmusát!

Bajnai:Amit mi most válságként élünk meg, azon számos ország keresztülment, és talpra tudott állni. Azok lettek sikeresek, akik önámítás, a másokban való örökös hibakeresés helyett józan ésszel rendet tettek.

Tegyünk egy kis rendet ön körül is; a magánéletéről alig beszél.


Bajnai: Az a dolgom, hogy amikor megszólalok, az ország fejlesztéséről beszéljek, ne a privát ügyeimről.

Elfogadjuk. De a Blikk annyit azért kiderített, hogy a foci a hobbija.

Bajnai: A 43. sz. Építők csapatának vagyok a kapusa, idén ősszel már öt tétmeccsen védtem. 9 éves fiam is focizik.

Barátait csapat- vagy párttársai közül választja?

Bajnai: Sok barátom van, aki politikailag másként gondolkodik. Nehezen tudom elfogadni, ami ma itthon kialakult: a politika „gyarmatosítja” az élet igazán fontos területeit – vonatkozik ez a családra, barátságokra, munkahelyre. Az elmúlt tíz év legkárosabb folyamatának tartom, hogy a politika beette magát hétköznapjainkba.

Stépán Gábor

 

C-PRESS - Blikk.hu 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-15
  Nyugodt hangulatban leszünk, - szépen, lassan haladunk a munkahelyi teendőkkel. Ma nincs túl nagy kedvünk a bulihoz, inkább otthon maradnánk este. Egy ínyenc vacsora kedvéért azért hajlandóak vagyunk kimozdulni. Ma a torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.július 15-től 21-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-07-14
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti általános horoszkóp 2020.július 14-től 20-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek