Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
A nők továbbra is jelentős bérhátrányban
2007-10-27 11:56
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A nők továbbra is jelentős bérhátránybanAz "azonos munkáért azonos bért" elv érvényesítését, valamint a családi élet és a női munkavállalás összeegyeztethetőségének megteremtését tekinti Gurmai Zita az Európai Parlament képviselője a két legidőszerűbb feladatnak a nemek közötti esélyegyenlőség szempontjából - olvasható az MTI tudósítása az origón. A nők bérhátránya nem csökken, továbbra is 15 százalék - mondta a szocialista képviselő egy kétnapos konferencia megnyitóján.

 

 

Az Európai Parlament (EP) szocialista párti képviselője, a nőjogi és esélyegyenlőségi bizottság alelnöke csütörtökön Vladimir Spidlával, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és esélyegyenlőségért felelős tagjával együtt nyitotta meg Brüsszelben azt a kétnapos konferenciát, amelyen a nemek közötti esélyegyenlőség elvének elmúlt fél évszázados európai érvényesülési útját tekintik át. Az EU alapokmányában is szerepel Maga az elv ugyanis - a férfiak és nők azonos bérezésére helyezve a hangsúlyt - már az 1957-es Római Szerződésekbe, az Európai Unió jogelődjét megalapító dokumentumokba is bekerült.

Az Európai Parlament (EP) szocialista párti képviselője, a nőjogi és esélyegyenlőségi bizottság alelnöke csütörtökön Vladimir Spidlával, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és esélyegyenlőségért felelős tagjával együtt nyitotta meg Brüsszelben azt a kétnapos konferenciát, amelyen a nemek közötti esélyegyenlőség elvének elmúlt fél évszázados európai érvényesülési útját tekintik át.

Az EU alapokmányában is szerepel

Maga az elv ugyanis - a férfiak és nők azonos bérezésére helyezve a hangsúlyt - már az 1957-es Római Szerződésekbe, az Európai Unió jogelődjét megalapító dokumentumokba is bekerült. A hetvenes évektől máig összesen 13 irányelvet fogadtak el a nemek közötti esélyegyenlőségről. Ezek előírják például a munkához jutás tekintetében érvényesülő azonos elbánást, a képzés, a szakmai előmenetel, a munkakörülmények, az azonos bérezés és az azonos társadalombiztosítási juttatások, illetve a gyermeknevelésre biztosított munkaidő-kedvezmények követelményét.

Mintha 53 munkanapra nem fizetnének a nőknek

Gurmai Zita elmondta: az azonos munkakört betöltő munkavállalókat összevetve, az Európai Unió átlagában ma még mindig 15 százalékos fizetéskülönbség van a férfiak javára. Ez - mondta - olyan, mintha évente mintegy 53 nap után nem kapnának a nők fizetést.

A képviselőnő idén februárban nagyszabású kampánnyal igyekezett felhívni a figyelmet a női esélyegyenlőség ilyen jellegű hiányosságaira. A nők közéleti jelenlétének kérdéséről szólva azt mondta az MTI-nek: az Európai Parlamentben szerzett tapasztalatai azt mutatják, hogy egy törvényhozó testület hatékonysága sokkal jobban kibontakozik, ha tagjainak legalább 30-35 százaléka nő.

 

C-PRESS - VG.hu - MTI - origo.hu

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Az élet most van
  Régi szép idők? Bezzeg az én időmben! - ma már nemigen hallod ezeket a nosztalgikus sóhajokat. Talán már nem is tűnnek olyan szépnek a régi idők, talán már nincs is mire azt mondani, hogy bezzeg. Elkopnak a régi emlékek, egyre kevesebben idézik a régvolt eseményeket, azokat a híres békeidőket.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2020.április 5-től 11-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-04-05
  Ma kreatívan gondolkozunk. Ma keringési rendszerünk lehet érzékenyebb, különösen akkor, ha általában sokat eszünk, és már régen elszoktunk a mozgástól. Ha vissza szeretnénk szerezni a fittségünket, akkor haladjunk kis lépésekben.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.április 4-től 10-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-04-04
  Ma pozitív hangulatban, optimistán töltjük a napot. Még az sem zavar túlságosan, ha nehéz munkát végzünk és túl sok teendő van a vállunkon. Úgy érezzük, hogy győzelem koronázza a lépéseinket. Ma érzékenyebb lesz a keringési rendszerünk, így nem célszerű túlhajtanunk magunkat. Akinek szívproblémái vannak, vigyázzon jobban magára, ne rohanjon, adjon magának több időt. Szívünk védelme érdekében fontos, hogy koleszterin szintünket rendben tartsuk.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek