Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Magyarország újra csendes
2007-10-26 20:54
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Magyarország újra csendesVéget ért ez is. Az ötvenegyedik. Méltóság, méltatlanság ezúttal is váltogatták egymást. Most sem valósult meg az össznemzeti összeborulás, ami nem is baj. Egy plurális demokráciában többféle vélemény artikulálódik. Alábbi egy a sok közül.

 

 

 

 

Kedd este, mikor e sorokat írom, néhány tucat megszállott még útban van a Parlament felé, hogy ott aztán jól lemondásra szólítsa fel a kormányt és rendszerváltást sürgessen, de igazából már lecsengett az idei demonstráció-hullám. Különben is esik az eső.

 

Gyurcsány FerencMérsékelt nemtetszés-nyilvánítás mellett lezajlottak a hivatalos állami megemlékezések, Gyurcsány dublőrje egész olcsón megúszta. Koszorúztak Rákoskeresztúron, a Corvin közben, az Ötvenhatosok terén és a Széna téren, minden létező emléktáblánál, ahol az ötvenhatosok letették névjegyüket, több tonna viasz olvad országszerte.

Elhangzottak a történelemleckék balról és jobbról, rutinos és alkalmi szónokok hergelték az egybegyűlteket aktuálpolitikától terhes beszédeikkel, az itt felejtett Keresztes Ildikóval és Takáts Tamással vagy épp szkinhedzenével.

Gyurcsány Ferenc reformpolitikájához próbált szellemi elődöket találni az ötvenhatos reformkommunista mártírok példájából, Kóka János mára belátta, hogy határozottabban kellett volna fellépnie a liberálisoknak a tavalyi rendőrattak elítélésében; eső után köpönyeg.

 

Orbán ViktorHallhattuk Tőkés László EP-jelöltségi kampánybeszédét, miként Tarlós István is megkezdte a „szociális népszavazás” előkészítését, míg Orbán Viktor sokadszorra beszélt betelt poharáról és az új többségről, mely a jövő tavasszal esedékes ki tudja, hány pontos referendumon sikerre viheti a nép ügyét. Vagy a Fideszét.

Volt még némi buzizás, zsidózás, verbális akasztás, apróbb összecsapások, gyújtogatások, könnygáz, gumibot, bilincs és előállítás; már-már megszokott kellékei nemzeti ünnepeinknek, kivált a mostaninak.

A tévécsatornák közül a közszolgálatiak emlékeztek a legtisztességesebben a forradalom és szabadságharc eseményeire és az áldozatokra, leginkább archív felvételek sugárzásával és egykori szemtanúk beszámolóival.

A vállaltan jobboldali elektronikus médiumok (Hír, Echo) forradalmi események híján stúdióbeszélgetésekkel próbálták bebizonyítani a nagyérdeműnek, hogy rosszabb országban élnek, mint Rákosi alatt, egyikük banánköztársasághoz hasonlította országunkat, lelke rajta.

A legnagyobb kereskedelmi csatornák a megszokott hírműsorokon kívül főleg a korszakot megidéző játékfilmekkel (Mansfeld; Szabadság, szerelem) járultak hozzá a mementóhoz, míg a Viasat3 BL-meccsekkel hívta nosztalgiázni az Aranycsapat egykori rajongóit. A Hustler műsora még nem kezdődött el.

 

Magyarország újra csendes 

 

Jómagam kisétáltam a párommal ebből a médiamasszából a Fiumei Úti Sírkertbe, ahol az Ötvenhatosok-parcellájában egy kőpadon üldögélve arra gondoltam, hogy micsoda egy arcpirító mocsokság az áldozatok emlékével, a hozzátartozóik emlékezetével szemben mindaz, amivel közszereplőink teleokádják ezt a jobb sorsra érdemes országot.

Hál’ istennek, március idusáig van egy szusszanásnyi időnk helyükre tenni a dolgokat. Szabadság. Szerelem.

 

C-PRESS - HírExtra 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.április 3-tól 9-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-04-03
  Ma optimista, vidám hangulatban leszünk, örülünk a közös szórakozásoknak, családtagjainkkal. A mozgást is kedveljük, így ezt is együtt végezzük. Ma gerincünk kerülhet előtérbe, egészségünk tekintetében. Figyeljük meg, hogy helyes-e a testtartásunk, hiszen ha nem így van, akkor könnyen tapasztalhatunk hátfájást, derékfájást. A fájdalmakon gyakran segít, ha kicseréljük a matracunkat.
 • Ezt üzeni a Cigáykártya április hónapra
  Mit tartogat az április? Mivel érdemes foglalkozni és milyen fordulatokra számíthatsz? Hogyan fognak alakulni a pénzügyek? Grace Tarot cikkeit hetente olvashatjátok. Nézzük, most mit jeleznek a Cigánykártya lapjai!
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.április 2-től 8-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-04-02
  Ma megerősödnek a családi érzelmek. Szívesen főzünk szeretteinknek egy finom vacsorát. Válasszunk bevált receptet, a mai nap nem a kísérletezésé! Foglalkozzunk még többet gyermekeinkkel! Ma számíthatunk gyomorfájásra. Jó, ha kamillateát kortyolgatunk apró kortyonként és egyszerre csak kisebb mennyiségeket eszünk. Ezzel a praktikával általában meg lehet előzni a fenti panaszt. Akinek gyomorfekélye van, ma vigyázzon jobban magára!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek