Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Orbán: Senki nem kerülheti el a felelősségre vonást
2007-10-25 23:06
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Orbán: Senki nem kerülheti el a felelősségre vonástAddig nem nyugszunk, amíg a 2006. október 23-ai események elkövetőit, a felbujtóikat és az értelmi szerzőket fel nem derítjük, felelősségre nem vontuk - mondta a Fidesz elnöke a párt ünnepi nagygyűlésén. Emlékeztetett, 1956 vezetői szabad és független Magyarországot akartak, hogy a magyarok felszabaduljanak a hazugság és az elnyomás alól.

 
A Fidesz elnöke szerint az október 23-i forradalomra és szabadságharcra emlékező rendezvényen "azért gyűltünk össze, hogy megmutassuk: bennünket nem lehet megfélemlíteni". Orbán Viktor kijelentette: felderítik és felelősségre vonják majd az egy évvel ezelőtti események kitervelőit.

Addig nem nyugszunk, amíg a 2006. október 23-ai események elkövetőit, a felbujtóikat és az értelmi szerzőket fel nem derítjük, felelősségre nem vontuk - mondta. Hozzátette: "az elkövetők, a verőlegények közvetlen parancsnokai, a rendőri vezetés, az őket bíztató politikusok máig azt hiszik, elkerülhetik a felelősségre vonást, de tévednek." A Fidesz elnöke azt mondta: 2006. október 23-án békés, törvényt tisztelő polgárok emberi méltóságát taposták sárba maszkjaik mögé rejtőzött "verőlegények", mögöttük a megrendelő hatalom jól kivehető sziluettje.

A Fidesz elnöke ünnepi beszédében emlékeztetett arra, hogy 1956 vezetői, Nagy Imre, Maléter Pál, Mindszenty József és Bibó István szabad és független Magyarországot akartak, hogy a magyarok felszabaduljanak a hazugság és az elnyomás alól.

"Ugyanazt akarták, bár nem ugyanúgy. Hajlamosak vagyunk a 'nem ugyanúgyra' emlékezni, az 'ugyanazt' helyett. Ne tegyük!" - szólított fel Orbán Viktor.

"Emlékezzünk a nemzet egységére, a hősiességre, a bátorságra, saját hazánk nagyszerűségére" - szólított fel a legnagyobb ellenzéki párt elnöke, hozzátéve: "a magyar munkások és értelmiségiek királyi örökséget hagytak ránk, melyet ki kell érdemelnünk: a szabadságot, melyet ők nem nyertek el, de egyetlen nap alatt visszaadtak nekünk". Orbán Viktor szerint van, amikor a múlt segít megérteni a jelent és van, amikor a jelenből értjük meg jobban a múltat. "Most ilyen különleges pillanat van" - emlékeztetett a Fidesz elnöke.

Emlékeztetett: az államalapítás óta Magyarország nyugati ország, amely saját jószántából sohasem akart a kelet része lenni. Szerencsétlen és igazságtalan nagyhatalmi paktumok szorítottak ki a nyugati világból. "Nyugatos nép a keleti önkény hálójában - ez a magyarok tragédiája, amelyet a kommunizmus hozott nyakunkra" - fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint Magyarország mindig szabadulni akart annak sorvasztó öleléséből, megalkotni a maga szabad világát.

"Nyugati demokráciát akartunk, amely a keresztény kultúrára, a szabadság, egyenlőség, testvériség háromságára épül" - jelentette ki a Fidesz elnöke, aki hangsúlyozta: a szovjetek birodalma a múlté, de a helyén egy új hatalom épül, amely pártfogolja volt híveit.

"A történelmi kihívást nem a kommunizmus előtt veszélyes eszmék újraéledése, hanem a keleti új rend gyarapodó erői jelentik, melynek leheletét már a bőrünkön érezhetjük" - fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint ennek jellemzői a hazugságok ipari méretű termelése, a hatalom eloldása az ellenőrzés pányvájáról, az intézményesített korrupció és a maffiamódszerek.

"Hiába a NATO- és európai uniós tagság, ez nem a nyugat és a XXI. század, ez a keleti élet és a múlt század, amit 20 éve próbálunk magunk mögött hagyni, de újra elér és visszahúz bennünket" - jelentette ki a Fidesz elnöke.

„Betelt a pohár”

Mint mondta, a magyar ember nem szeret asztalt borogatni. Mi magyarok nem egykönnyen veszítjük el a fejünket. Megpróbáljuk kivárni, amíg betelik a pohár. "Hát most betelt" - jelentette ki a Fidesz elnöke. Hozzáfűzte: Magyarországon évek óta semmi más nem jött létre, mint válságok, szenvedés el elkeseredés. A válság nem válogat pártállás szerint az emberek között. "Nincs jobboldali vagy baloldali vizitdíj és munkanélküliség. Együtt visz bennünket a víz, csak együtt juthatunk ki a partra, és együtt vethetjük meg szilárd talajon a lábainkat" - mutatott rá Orbán Viktor.

Rámutatott, hogy csak az képes visszaadni a jövőbe vetett hitet, ha a lesüllyedőben lévő polgárság történelmi szövetséget köt a lemaradókkal, s hitet tesznek a népuralom, vagyis a demokrácia helyreállítása és az erőszakmentesség mellett Az erőszak ugyanis megsokszorozza az erőszakot, s aki erőszakhoz nyúlva, akarva-akaratlanul is a hatalom szolgájává válik.

Orbán Viktor elmondta: a történelmi szövetség első lépése a népszavazás, és ezt az első lépést továbbiak fogják követni majd. "A leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik, ezért az első lépés megtétele a legfontosabb. Ezért harcoltunk olyan elszántan a népszavazás jogáért is" - mutatott rá a Fidesz elnöke. Orbán Viktor kifejezte elismerését a jelenlévőknek azért, hogy minden eddigi aláírásgyűjtéshez képest, eddig példátlan módon két nap alatt több mint 300 ezer aláírás gyűlt össze. Hozzáfűzte: az egész világ új korszakba lép, a jövőben minden nemzetnek annyi esélye lesz, amennyire kiműveltek és erősek a polgárai. A népszavazás ezeket a sorsformáló kérdéseket érintik, s a következő 20-30 évünk dőlhet el rajta. Mindig lesznek türelmetlenek, akik a józanságot gyengeségnek, a higgadtságot gyávaságnak, és a tervszerűséget tehetetlenségnek tartják. De a józan, higgadt és tervszerű munka elhozza a megoldást. Olyan egységet szülhet, amelyre majd' két évtizede hiába várnak a magyarok, amely véget vethet az ámokfutásnak, és amely elvezethet a rendszerváltáskor elmaradt felemelő megtisztuláshoz is - mutatott rá Orbán Viktor.

"Hiszem, hogy az élet nagyszerű dolgokat tartogat a magyarok számára. Csak azt a hitet nem szabad feladnunk, hogy mi magyarok nem csak azért jöttünk a világra, hogy elszenvedjük az életet, hanem hogy értelmet adjunk neki. Ezt üzenik odaátról 1956 mártírjai" - mondta Orbán Viktor.


A pártelnök szavait többször taps, fütty és elégedettséget kifejező ováció szakította meg a végig szakadó esőben.

 

 

C-PRESS - Gondola.hu 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.április 3-tól 9-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-04-03
  Ma optimista, vidám hangulatban leszünk, örülünk a közös szórakozásoknak, családtagjainkkal. A mozgást is kedveljük, így ezt is együtt végezzük. Ma gerincünk kerülhet előtérbe, egészségünk tekintetében. Figyeljük meg, hogy helyes-e a testtartásunk, hiszen ha nem így van, akkor könnyen tapasztalhatunk hátfájást, derékfájást. A fájdalmakon gyakran segít, ha kicseréljük a matracunkat.
 • Ezt üzeni a Cigáykártya április hónapra
  Mit tartogat az április? Mivel érdemes foglalkozni és milyen fordulatokra számíthatsz? Hogyan fognak alakulni a pénzügyek? Grace Tarot cikkeit hetente olvashatjátok. Nézzük, most mit jeleznek a Cigánykártya lapjai!
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.április 2-től 8-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-04-02
  Ma megerősödnek a családi érzelmek. Szívesen főzünk szeretteinknek egy finom vacsorát. Válasszunk bevált receptet, a mai nap nem a kísérletezésé! Foglalkozzunk még többet gyermekeinkkel! Ma számíthatunk gyomorfájásra. Jó, ha kamillateát kortyolgatunk apró kortyonként és egyszerre csak kisebb mennyiségeket eszünk. Ezzel a praktikával általában meg lehet előzni a fenti panaszt. Akinek gyomorfekélye van, ma vigyázzon jobban magára!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek