Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Magyar EP képviselők összefogása az európai szélsőségek ellen
2007-10-22 15:02
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Magyar EP képviselők összefogása az európai szélsőségek ellenHárom magyar EP képviselő: Szent-Iványi István az SZDSZ, Tabajdi Csaba az MSZP és Olajos Péter az MDF képviselője közösen kezdeményezték azt az európai parlamenti írásbeli nyilatkozatot, amely az európai szélsőséges csoportok elleni összefogásra szólít fel.

 

Az öt képviselő (a magyarokon kívül Mikel Irujo Amezaga spanyolországi baszk zöldpárti és Kristian Vigenin bolgár szocialista) által 2007. október 18-án hivatalosan benyújtott írásbeli nyilatkozat felszólítja a tagállami és az európai szintű illetékes szervezeteket - különösen az Alapjogi Ügynökséget-, hogy kövessék figyelemmel a szélsőséges, félkatonai csoportok tevékenységét.

Az írásbeli nyilatkozat szerint a Magyar Gárda, a szlovákiai Postpolitost, a belgiumi Bloed, Bodem, Eer en Trow, a nagy-britanniai Combat 18, a dán Nationalsocialistiske Bevaegelse, a görög Hrisi Avgi, vagy a román Noua Dreapta aggodalmat és félelmet ébresztenek az őket körülvevő államokban is. E szervezetek célja, hogy gyűlöletet és erőszakot keltsenek a szomszédos országokkal, valamint az etnikai, nemzeti vagy vallási kisebbségekkel, és a saját országukban a politikai ellenfeleikkel szemben is.


A nyilatkozat leszögezi, hogy minden lehetséges eszközzel szembe kell szállni a szélsőséges nacionalizmussal. Minden demokratikus politikai pártnak, nem-kormányzati szervezetnek, egyházi és vallási közösségnek egységesen kell fellépnie e szervezetek és tevékenységeik ellen.

A nyilatkozat felszólítja a tagállami és az európai szintű illetékes szerveket (különösen az Alapjogi Ügynökséget), hogy kövesse figyelemmel a szélsőséges, félkatonai csoportok tevékenységét. Ez lenne az első olyan uniós dokumentum, amely egy ügyben az Alapjogi Ügynökség ellenörzési jogosultságát írja elő.


A nyilatkozat felszólítja az európai és nemzeti politikai pártokat, hogy világos és egyértelmű módon ítéljék el és tagadják meg az összes hasonló szervezetet, azok ideológiáját és tevékenységét.

Az írásbeli nyilatkozat előzménye az Irene Belohorska szlovák európai parlamenti képviselő (Vladimir Meciar HZDS pártja) által benyújtott, a Magyar Gárdát elítélő írásbeli nyilatkozata, amely számos pontatlanságot és félreérthető megállapítást tartalmaz. Ezért a korábbi szlovák kezdeményezésű nyilatkozatot a magyar európai parlamenti képviselők nem írták alá. Ugyanakkor fontosnak tartották a Magyar Gárda és más szélsőséges szervezetek elítélését.


Tabajdi Csaba ennek kapcsán emlékeztetett korábbi felszólalására, amelyben a Benes-dekrétumok ügye és a szlovák magyar megbékélés kapcsán hangsúlyozta: nacionalizmusra a helyes válasz, annak elítélése és leküzdése.


Az írásbeli nyilatkozat az európai parlamenti képviselők többségének aláírását követően az Európai Parlament hivatalos álláspontjává válik.

 

C-PRESS - Orientpress

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.április 3-tól 9-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-04-03
  Ma optimista, vidám hangulatban leszünk, örülünk a közös szórakozásoknak, családtagjainkkal. A mozgást is kedveljük, így ezt is együtt végezzük. Ma gerincünk kerülhet előtérbe, egészségünk tekintetében. Figyeljük meg, hogy helyes-e a testtartásunk, hiszen ha nem így van, akkor könnyen tapasztalhatunk hátfájást, derékfájást. A fájdalmakon gyakran segít, ha kicseréljük a matracunkat.
 • Ezt üzeni a Cigáykártya április hónapra
  Mit tartogat az április? Mivel érdemes foglalkozni és milyen fordulatokra számíthatsz? Hogyan fognak alakulni a pénzügyek? Grace Tarot cikkeit hetente olvashatjátok. Nézzük, most mit jeleznek a Cigánykártya lapjai!
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.április 2-től 8-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-04-02
  Ma megerősödnek a családi érzelmek. Szívesen főzünk szeretteinknek egy finom vacsorát. Válasszunk bevált receptet, a mai nap nem a kísérletezésé! Foglalkozzunk még többet gyermekeinkkel! Ma számíthatunk gyomorfájásra. Jó, ha kamillateát kortyolgatunk apró kortyonként és egyszerre csak kisebb mennyiségeket eszünk. Ezzel a praktikával általában meg lehet előzni a fenti panaszt. Akinek gyomorfekélye van, ma vigyázzon jobban magára!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek