Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Fotókiállítás a Chachipe pályázat anyagából
2007-10-22 14:25
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Kiállítás a romák sztereotip ábrázolása ellen

Fotókiállítás a Chachipe pályázat anyagábólA romák sztereotip ábrázolása ellen, Chachipe címmel meghirdetett fotópályázat anyagából nyílik kiállítás csütörtökön Budapesten, az OSA (Nyílt Társadalom Archívum) Centrális Galériájában.

 

Ardó Zsuzsanna, a nemzetközi zsűri elnöke az MTI-nek elmondta: több mint kétezer pályamű érkezett a június 1-jén kiírt fotópályázatra, melyet a budapesti OSI (Nyílt Társadalom Intézet) és az OSA Archívum közösen hirdetett meg a Roma Integrácio Évtizede program részeként. Chachipe, a pályázat és a kiállítás címe, lovári nyelven igazságot, jogot, valóságot jelent.

A pályázattal a romákkal kapcsolatos vizuális sztereotípiák ellen akarnak fellépni, valamint a roma emberek és kultúra érzékletes, művészi bemutatását szeretnék elérni - hangsúlyozta.

Az öttagú, nemzetközi zsűri portré, hír, családi és esszé kategóriában hirdetett győztest szeptemberben. Portré kategóriában Czimbal Gyula, a Magyar Távirati Iroda munkatársa kapott elismerést. Hír kategóriában Pálosi Erika Tünde (Románia), családi kategóriában Bereczki Zoltán (Románia), esszé kategóriában Nina Nikolova (Bulgária) nyerte meg a pályázatot.

Ardó Zsuzsanna elmondta, hogy a legtöbb pályamunka Magyarországról és Romániából érkezett a nemzetközi fotóversenyre.

"Összességében szín- és témagazdagság jellemzi a fotókat, amelyekből a kiállításra készült válogatás árnyaltan mutatja be a témát, oldva a társadalomban élő sztereotípiákat"- jellemezte a munkákat.

A győztes fotókat a pályázati anyagok legjobbjaival a Centrális Galériában állítják ki. A képeket egy hónapon át láthatják majd az érdeklődők.

A Roma Évtized Program jegyében zajló fotópályázatra a szervezők (a Nyílt Társadalom Intézet és a Közép-Európai Egyetem részeként működő Open Society Archive) augusztus 15-ig várta a pályaműveket. A felhívásra amatőr és hivatásos fotósok egyaránt jelentkezhettek.

A fotók a Roma Integráció Évtizede Programban résztvevő országokban készültek. A programban, amely 2005-ben indult és 2015-ig tart, kilenc ország vesz részt: Bulgária, Csehország, Horvátország, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Románia, Szerbia és Szlovákia. Céljuk, hogy tíz év alatt elősegítsék a roma közösségek társadalmi helyzetének gyökeres megváltoztatását.

 

C-PRESS - Népszava online - MTI

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.április 3-tól 9-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-04-03
  Ma optimista, vidám hangulatban leszünk, örülünk a közös szórakozásoknak, családtagjainkkal. A mozgást is kedveljük, így ezt is együtt végezzük. Ma gerincünk kerülhet előtérbe, egészségünk tekintetében. Figyeljük meg, hogy helyes-e a testtartásunk, hiszen ha nem így van, akkor könnyen tapasztalhatunk hátfájást, derékfájást. A fájdalmakon gyakran segít, ha kicseréljük a matracunkat.
 • Ezt üzeni a Cigáykártya április hónapra
  Mit tartogat az április? Mivel érdemes foglalkozni és milyen fordulatokra számíthatsz? Hogyan fognak alakulni a pénzügyek? Grace Tarot cikkeit hetente olvashatjátok. Nézzük, most mit jeleznek a Cigánykártya lapjai!
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.április 2-től 8-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-04-02
  Ma megerősödnek a családi érzelmek. Szívesen főzünk szeretteinknek egy finom vacsorát. Válasszunk bevált receptet, a mai nap nem a kísérletezésé! Foglalkozzunk még többet gyermekeinkkel! Ma számíthatunk gyomorfájásra. Jó, ha kamillateát kortyolgatunk apró kortyonként és egyszerre csak kisebb mennyiségeket eszünk. Ezzel a praktikával általában meg lehet előzni a fenti panaszt. Akinek gyomorfekélye van, ma vigyázzon jobban magára!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek