Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Szalonnai Esély Kupa 2007. október 26-i rendezvényére - Meghívó
2007-10-19 17:58
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Szalonnai Esély Kupa 2007. október 26-i rendezvényére - MeghívóAz Esély Kupa roma futballcsapatok egynapos mérkőzéssorozata. A helyi roma sportklubból létrejött szalonnai Sport- és Közösségfejlesztő Egyesület és a UNDP-SZMM Cserehát Programja szervezi az eseményt, amelynek célja a helyi tehetséges fiatalok bemutatása és motiválása.

 

Eljön a Kupa mérkőzéseire Mezei István, a világverő magyar cigány futballválogatott (93 nemzetközi mérkőzésből 92 győzelem) edzője és a Budapesti Honvéd egyesületet is tulajdonló Hemingway Group szakértője, a rendezvény tehát egyfajta kitörési lehetőséget is kínál a nagyon szegény sorban élő környékbeli tehetséges roma fiataloknak.
 
Mint a háttéranyagban olvashatja, a helyi amatőr futballcsapat a Cserehát Program támogatásával három szezon alatt három osztályt lépett előre és most a borsodi megyei első osztályban játszik. A szalonnai Sport és Közösségfejlesztő Egyesület azonban immár jóval többet is nyújt, mint a sportolási lehetőség. Azt példázza, hogyan képes egy elkötelezett és tettrekész roma közösség a kezébe venni a maga sorsát és ehhez hogyan kaphat külső szakértői segítséget egy nemzetközi mintaprogramtól.
 
A szalonnai példa megismertetése - és ezt kommunikációs szakértőként írom - hatásában és következményében túlmutathat egy helyi folyamaton. Ezért ajánlom a figyelmükbe a rendezvényt, amely módot ad a további információk bemutatására is.

 

********************

 

M E G H Í V Ó
A
SZALONNAI ESÉLY KUPA –
KISPÁLYÁS TEHETSÉGKUTATÓ FUTBALLKUPA
     rendezvényére

A rendezvény célja:
Roma futballcsapatok, helyi közösségek találkozása, a tehetséges fiatalok lehetőségeinek előteremtése, tehetségkutatás

A UNDP-SZMM (az ENSZ Fejlesztési Programja és a Szociális és Munkaügyi Minisztérium) Cserehát Program támogatásával


A rendezvény időpontja: 2007. október 26. 10.00 - 16.00 óra
Helyszíne: Szalonna Község Sportpálya (BAZ. Megye, Edelényi Kistérség, Tókörnyéke mikro-térség)

Lebonyolítás: 8 csapat (max. 12 fő), két külön csoportban körmérkőzést játszik két kispályán. A csoportokból 2-2 csapat jut tovább, akik elődöntőt, majd helyosztót játszanak, így alakul ki a végeredmény.

A mérkőzéseket megtekinti Mezei István, a világhírű cigány futballválogatott edzője is.

 • Szervező: Szalonnai Sport és Közösségfejlesztő Egyesület
 • Felelős: Horváth Zsolt
 • Telefon: 0670/778-29-06
 • E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 • Koordinátor: Wágner-Lakatos Tamás
 • Telefon: 0670/522-33-72
 • E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
              www.cserehat.hu

A következő oldalon háttérinformációkat olvashat a Szalonnai Sport és Közösségfejlesztő Egyesületről.  Amennyiben további kérdése van, előzetes tájékoztatással áll rendelkezésére az Esély Kupa szervezője, valamint a UNDP-SZMM Cserehát Program Irodája (061/475-7976, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges )

Reméljük, hogy köszönthetjük a Szerkesztőség tudósítóját az Esély Kupán. Kérjük, küldjön értesítést a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címre.

Üdvözlettel:

Bernát György
kommunikációs megbízott
UNDP-SZMM Cserehát Program
0630/9702702
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
www.cserehat.hu
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

A Szalonnai Sport és Közösségfejlesztő Egyesületről

Az egyesületet 2001 óta működteti a helyi roma közösség. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium és az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) által 2005 decemberében indított Cserehát Program támogatásával jelentős sporteredményeket ért el: a futballcsapat előbb a körzeti bajnokságban versenyezett, onnan feljutott a megyei másodosztályba, hagyományosan nagy csapatokat legyőzve azt is megnyerte, és most már a megyei első osztályban játszik. A cigányok által, a cigányokkal közösen fejlesztett csapat tagjai fizetséget nem kapnak (szemben a többi klubban játszókkal).
Az országban egyedülálló futballsikerek elsődleges „hozadéka” az a felismerés, hogy a sport megerősíti a személyiséget, sikerélményhez juttatja a sok kudarccal szembesülő hátrányos helyzetű embereket. A szalonnai példa ennél azonban sokkal messzebb mutat: az eredmények a többség körében hozzájárulnak a kisebbségben élő és hátrányos helyzetű emberek elfogadásához, elismeréséhez, egyúttal pedig lehetőséget teremtenek a hátrányos helyzetű emberek életének javítására. A futballcsapat tagjai mind egyedülálló romák, akik életében a rendszeres, versenyszerű sportolás pozitív változást hozott.

Szalonnán alig van közösségi tér: az utca (a telep), a bolt, a posta, a kocsma, a hivatal és a templom számít annak. A többségi társadalom hátrányosan megkülönböztető attitűdje jelentősen csökkenti a roma fiatalok munkavállalási, tanulási esélyeit. Ezt erősíti az alapvető szolgáltatások és közösségi terek hiánya. Az Egyesület ezen kezdett el változtatni. Ezért vállalta, hogy hozzájárul a fiatalok egészséges életviteléhez, és azt ösztönzi, hogy a pozitív élmények révén a helybeli romák a továbblépéshez és a kitöréshez szükséges önbizalmat is megszerezzék. A futballcsapat, az egyedüli helyi közösség-szervező erő már alkalmas arra is, hogy az egész helyi roma közösséget mobilizálja.

Az Egyesület tevékenysége a szervezetfejlesztés eredményeként így lépett túl a sport kizárólagosságán. A település egészét szolgáló programokat valósít meg (pl. szakképzésbe juttatás, munkaalkalmak felkutatása, közösségi rendezvények, stb.). A tagok önkéntesek, olyan szülők, akik elkötelezett hívei a fiatalok támogatásának. Hisznek abban, hogy maguk is tehetnek a sorsuk jobbításáért, és ennek egyik útja a felnövekvő nemzedék helyzetének javítása, hogy létre jöjjenek az esélyegyenlőség feltételei. Az önbizalmat, a kitartást, az együttműködést a Cserehát Program szakértőjének segítségével sikerült megerősíteni.

A kistérségi önkormányzatok, a civil szervezetek és a Cigány Kisebbségi Önkormányzatok együttműködésének kialakításával elkezdődött egy párbeszéd, makro-projekt tervezés. Ennek az a célja, hogy a Cserehát Program támogatásával és szakmai segítségével lehetőséget teremtsenek jelentős források megnyitására, különösen a roma lakosság körülményeinek jobbítása érdekében. Az egyesület olyan szolgáltatásokat akar nyújtani, amilyeneket az önkormányzat nem tud felvállalni és amilyeneket eddig a lakosság Szalonnán nem élvezhetett.

Korábban Szalonnán nem létezett szervezet, amely tevőlegesen tudott volna fellépni a hátrányos helyzetűekért, közöttük is a legrosszabb helyzetben lévő romákért. A Cserehát Programhoz kapcsolódó szervezetfejlesztés eredményeként 2007 nyarán megváltozott az egyesület neve, tevékenységeinek köre. Létrejött a Szalonnai Sport és Közösségfejlesztő Egyesület, amely már megfelelő jogi háttérrel rendelkezik ahhoz, hogy részt kérjen az NFT2 keretében megjelenő pályázati programokból, intézkedésekből.

A Szalonnai Sport és Közösségfejlesztő Egyesület céljai:

 A hátrányos helyzetű térség fejlesztése, a hátrányos helyzetű lakosság, kiemelten a romák integrációjának elősegítése. Programok, szolgáltatások biztosítása, a civil szervezet működési területén élők társadalmi helyzetének javítása.

A társadalom- és közösségfejlesztő programok, projektek megvalósítása, a lakosság munkaerőpiaci esélyeinek és a foglalkoztathatóság szintjének emelése. A munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások megvalósítása.

Megfelelő sporttevékenység biztosítása (pl. szabadidősport, versenysport, természetjárás stb.), a testkultúra fejlesztése, utánpótlás-nevelési feladatok ellátása, a helyi, illetve a szervezet működési területén a sport-hagyományok ápolása, a sportszerű életmódra és magatartásra való nevelés.

Az egyesület feladatai, tevékenységei általánosságban:

-    a célok elérése érdekében intézmény(ek) alapítása és fenntartása, a társadalom, a lakosság számára közösségi szolgáltatások biztosítása, különös figyelemmel a hátrányos helyzetű térségben tapasztalható hiányokra és igényekre;
-    egyesületi szervezeti keretek és működési feladatok kialakítása, a szervezeti egységek működtetése;

Az Egyesület tevékenységi körei:

I. Társadalom és közösségfejlesztő tevékenységek
II. Sport és egészség-megőrzési tevékenységek
III. Szervezetfejlesztési tevékenységek

 

 ********************

 

C-PRESS

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.április 3-tól 9-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-04-03
  Ma optimista, vidám hangulatban leszünk, örülünk a közös szórakozásoknak, családtagjainkkal. A mozgást is kedveljük, így ezt is együtt végezzük. Ma gerincünk kerülhet előtérbe, egészségünk tekintetében. Figyeljük meg, hogy helyes-e a testtartásunk, hiszen ha nem így van, akkor könnyen tapasztalhatunk hátfájást, derékfájást. A fájdalmakon gyakran segít, ha kicseréljük a matracunkat.
 • Ezt üzeni a Cigáykártya április hónapra
  Mit tartogat az április? Mivel érdemes foglalkozni és milyen fordulatokra számíthatsz? Hogyan fognak alakulni a pénzügyek? Grace Tarot cikkeit hetente olvashatjátok. Nézzük, most mit jeleznek a Cigánykártya lapjai!
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.április 2-től 8-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-04-02
  Ma megerősödnek a családi érzelmek. Szívesen főzünk szeretteinknek egy finom vacsorát. Válasszunk bevált receptet, a mai nap nem a kísérletezésé! Foglalkozzunk még többet gyermekeinkkel! Ma számíthatunk gyomorfájásra. Jó, ha kamillateát kortyolgatunk apró kortyonként és egyszerre csak kisebb mennyiségeket eszünk. Ezzel a praktikával általában meg lehet előzni a fenti panaszt. Akinek gyomorfekélye van, ma vigyázzon jobban magára!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek