Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Mit művel már megint Szirmai?
2007-10-18 18:08
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Mit művel már megint Szirmai?Azt a zenészek közül sokan és régen tudják már, hogy az OSZK, illetve a jelen formájában a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, főleg ezen szervek vezetői felett régen eljárt az idő, már régen alkalmatlanok a feladatuk ellátására.

 

 

Az azonban ennél is nagyobb probléma, hogy elfelejtették velük közölni: Magyarországon 1990-ben rendszerváltás történt.

Ezek az emberek még mindig azt hiszik, hogy a pozíciójukban bármit megtehetnek, mert semmiféle kontroll nincs a tevékenységük felett.

Én a szakszervezet Csongrád Megyei Alapszervezetének vagyok (voltam?) a titkára, akit erre a funkcióra a tagság választott meg. Mivel sok kérdésben nem értettünk egyet a valamikor erre a posztra odatett vezető-matuzsálemekkel, az elmúlt évben állítólag ellenőrzés céljából tőlem az összes iratokat, minden előzetes értesítés, és tételes átadás, átvétel nélkül elvitték. Annak ellenére, hogy többször kértem az iratok visszaszolgáltatását, és a törvényes állapot helyreállítását, a mai napig erre nem került sor.

Nemrégiben nagy megdöbbenéssel értesültem arról a helyi napilapban megjelent cikk nyomán, hogy más nyilatkozott a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete Csongrád megyei alapszervezetének titkáraként.

Ezt követően próbáltam tájékozódni arról, hogy ki és mikor választotta meg Báder Béla nevű zenész kollégánkat erre a funkcióra. Az alapszervezet korábban választott vezetőségi tagjai elmondták, hogy ez év februárjában Szirmai László OSZK vezető közölte velük telefonon, hogy engem és férjemet kizártak a Szakszervezet tagjai sorából, és Báder Béla az új alapszervezeti titkár. Ennek a dolognak két „szépséghibája” van: bennünket a kizárásról nem értesítettek, azt nem előzte meg az általunk ismert alapszabályban rögzített eljárás, továbbá nem volt olyan alapszervezeti taggyűlés, amely döntött volna a titkár személyében bekövetkezett változásokról.

Tisztelt vezető urak, Önöknek mégis milyen fogalmai vannak a demokráciáról?

Nem gondolják azt, hogy nem tehetnek meg bármit büntetlenül? A mi alapszervezetünknek mintegy 200 nyilvántartott tagja van, és ehhez a alapszervezethez Bács-Kiskun Megye déli részéből is tartoznak tagok. Ezt mi a saját munkánkkal értük el. Mi értük el azt, hogy a területünkön a működésünk alatt mintegy 1000 fő zenész vizsgázott le, és elértük azt, hogy szinte csak vizsgázott szórakoztató zenész dolgozik a területünkön. Vagy talán ez volt baj?

Lehet, hogy „választott” felső vezetőinknek szúrta a szemét az eredményességünk? Mert azt belátom, hogy igen nehéz lehet szembenézni a ténnyel, ezek az emberek már saját maguk sem tudják, hogy miért kapják a nem csekély fizetésüket.

Vajon mikor érhetjük el, hogy valóban demokratikus módon megválasztott a kor követelményeihez alkalmazkodni tudó, rátermett emberek tevékenykedjenek a zenészek érdekében a szakszervezet élén.

Szeged 2007.október

Czutor Zsoltné
Alapszervezeti titkár

 

C-PRESS 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Az élet most van
  Régi szép idők? Bezzeg az én időmben! - ma már nemigen hallod ezeket a nosztalgikus sóhajokat. Talán már nem is tűnnek olyan szépnek a régi idők, talán már nincs is mire azt mondani, hogy bezzeg. Elkopnak a régi emlékek, egyre kevesebben idézik a régvolt eseményeket, azokat a híres békeidőket.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2020.április 5-től 11-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-04-05
  Ma kreatívan gondolkozunk. Ma keringési rendszerünk lehet érzékenyebb, különösen akkor, ha általában sokat eszünk, és már régen elszoktunk a mozgástól. Ha vissza szeretnénk szerezni a fittségünket, akkor haladjunk kis lépésekben.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.április 4-től 10-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-04-04
  Ma pozitív hangulatban, optimistán töltjük a napot. Még az sem zavar túlságosan, ha nehéz munkát végzünk és túl sok teendő van a vállunkon. Úgy érezzük, hogy győzelem koronázza a lépéseinket. Ma érzékenyebb lesz a keringési rendszerünk, így nem célszerű túlhajtanunk magunkat. Akinek szívproblémái vannak, vigyázzon jobban magára, ne rohanjon, adjon magának több időt. Szívünk védelme érdekében fontos, hogy koleszterin szintünket rendben tartsuk.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek