Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Cigányútra ment a first lady
2007-10-17 08:10
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Dobrev KláraA helyi cigány kisebbségi önkormányzat munkájával, valamint a cigányság képzésével és egészségügyi helyzetének javításával kapcsolatos programokkal ismerkedett kedden Nagykanizsán Dobrev Klára.

 

"Nemcsak Magyarországon, hanem mindenhol a világon a szegénység és a betegség kéz a kézben jár, márpedig a szegénység és a munkanélküliség is kéz a kézben jár. Abban a pillanatban, ha egy gyereknek szakmát, érettségit adunk a kezébe, lehetőséget, hogy munkája legyen, nagyon sokat tettünk az egészsége érdekében is" - mondta a miniszterelnök felesége a roma nők egészségügyi helyzetéről szóló nagykanizsai konferencián.

Dobrev Klára kifejtette: büszkék vagyunk arra, hogy a hazai kisebbségekkel hogyan bánik Magyarország, különösen ha a határon túli magyarság helyzetével hasonlítjuk össze. Ma már Magyarországon, de Románia és Bulgária csatlakozásával az egész Európai Unióban a legnagyobb kisebbség a cigányságé - emlékeztetett.

Kifejtette: mégsem lehetünk büszkék magunkra, mert egy roma nő vagy férfi 10-15 évvel rövidebb ideig él, a daganatos betegségek pedig háromszor annyira sújtják őket, mint a nem roma származásúakat. Elsősorban nem az egészségügyről, hanem az életmód változtatásának szükségéről kell beszélni. "Ezen a legnehezebb változtatni, mert saját megrögzött szokásainkról van szó, amit sokkal nehezebb megreformálni, mint az egészségügyi rendszert" - fogalmazott a miniszterelnök felesége.

Dobrev Klára nagykanizsai programja során ellátogatott a Nagykanizsához közeli Kendlimajorba, egy roma alkotótelepre. A cigány képzőművészek tárlatának megnyitása kapcsán felidézte, hogy hat héttel ezelőtt a pekingi magyar évad megnyitásán is cigány festőművészekkel mutatkozott be Magyarország Kínában.

Felháborodásának adott hangot, amiért az esemény kapcsán megkérdőjelezte a Magyar Nemzet, hogy a roma művészetekkel lehet-e Magyarországot képviselni. "Szerintem a cigány festészet az egyik legizgalmasabb és legszebb része a magyar képzőművészetnek, méltóképpen képviselte hazánkat a cigány képzőművészet" - összegezte a kormányfő felesége.

Dobrev Klára Teleki László MSZP-s országgyűlési képviselő, a város cigány kisebbségi önkormányzati elnökének meghívására látogatott Nagykanizsára. A program során bepillantást kapott a Roma Nők Országos Szervezetének, valamint az Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület tevékenységébe. Megismerkedett a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ és a szombathelyi Regionális Képző Központ romáknak szóló képzési programjaival, a nagykanizsai cigány önkormányzat hosszú évek óta sikeresen működő hétvégi kollégiumával, tanodájával, az érettségit adó képzésével, valamint a szeptemberben indult főiskolai szintű oktatásával.

 

C-PRESS - Hírextra - MTI

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Az élet most van
  Régi szép idők? Bezzeg az én időmben! - ma már nemigen hallod ezeket a nosztalgikus sóhajokat. Talán már nem is tűnnek olyan szépnek a régi idők, talán már nincs is mire azt mondani, hogy bezzeg. Elkopnak a régi emlékek, egyre kevesebben idézik a régvolt eseményeket, azokat a híres békeidőket.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2020.április 5-től 11-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-04-05
  Ma kreatívan gondolkozunk. Ma keringési rendszerünk lehet érzékenyebb, különösen akkor, ha általában sokat eszünk, és már régen elszoktunk a mozgástól. Ha vissza szeretnénk szerezni a fittségünket, akkor haladjunk kis lépésekben.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.április 4-től 10-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-04-04
  Ma pozitív hangulatban, optimistán töltjük a napot. Még az sem zavar túlságosan, ha nehéz munkát végzünk és túl sok teendő van a vállunkon. Úgy érezzük, hogy győzelem koronázza a lépéseinket. Ma érzékenyebb lesz a keringési rendszerünk, így nem célszerű túlhajtanunk magunkat. Akinek szívproblémái vannak, vigyázzon jobban magára, ne rohanjon, adjon magának több időt. Szívünk védelme érdekében fontos, hogy koleszterin szintünket rendben tartsuk.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek