Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png
Rabok lesztek, vagy adózók? Adóamnesztiát!
2007-10-14 10:40
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Rabok lesztek, vagy adózók? Adóamnesztiát!Michnai Attia: Rabok lesztek, vagy adózók? Adóamnesztiát! - Mindenki azt lopott, amit bírt, az egyik téglát, a másik üzemanyagot, hogy a legdrágábbról, a többnyire hivatali berkekben gyakori országos naplopásról ne is beszéljünk.

Rabok lesztek, vagy adózók, ez a kérdés válasszatok, írta át Petőfi sorait az adóhivatal, amikor az idei év elején végre hatékony eszközök birtokában vágott bele a vagyonosodási vizsgálatokba.

 

 

 

Az eredmény, a máris tízezerhez közelítő számú lezárt, 34 milliárdos bevétel-növekedést ígérő vizsgálat azt jelzi, hogy valamilyen új korszak kezdődött a magyar adózás világában, mégpedig talán irányítóikat is meglepve.

Azzal, hogy az adóellenőrök az ősi magyar virtust felelevenítve végre hátrafelé is "nyilazhatnak", azaz az elévülési idő előtti dolgokat is vizsgálhatják, erősen alkalmazva egyebek mellett a fordított bizonyítási kényszert, valósággal forradalmasították a magyar adóügyet, felrúgva az eddigi rendszert. E néhány adóellenőri trükk ugyanis egészen biztosan megkondította a lélekharangot az elmúlt fél évszázad közmegegyezésen alapuló kleptokráciája felett, amikor is a "kaparj kurta, neked is jut" elv  szocilista gyakorlatba bújtatott változata érvényesült. Ahogy a régi melós adoma említi, ők csak fizetgettek, mi meg csak dolgozgattunk, és  a mérleg egyensúlyához hiányzó javakat meg szépen elloptuk, méghozzá már-már kimondott közmegegyezéssel.

Mindenki azt lopott, amit bírt, az egyik téglát, a másik üzemanyagot, hogy a legdrágábbról, a többnyire hivatali berkekben gyakori országos naplopásról ne is beszéljünk. Voltak azután a kivételezettek, a maszekok, akik tulajdonképpen komolyabb közterhek nélküli biztos meggazdagodásra-lopásra kapták iparengedélyüket, miként jóval nagyobb formátumú utódaik, a módszerváltáskori privatizátorok is. A gyermekjátékokéhoz hasonló szabály úgy szólt, hogy ha nem fognak fülön a lopott holmival a hónod alatt öt lépésen, akarom mondani öt éven belül, akkor az ügy elévült, végérvényesen tiéd a szajré. Belekavart még a képbe a kilencvenes években elszaporodott megélhetési vállalkozók tömege is, akik állami szemhunyorítással a hátukban bújtak ki intézményesített keretek között a közterhek alól. ők a minimálbér nemzedéke, akik majd mostanában kerülnek szembe a problémával, hogyan is lehet fennmaradni negyvenezer forintnyi nyugdíjból, ami ugyebár egy ilyen keresethez dukál.

Szóval kissé hirtelen, ráadásul váratlan irányból érkezett az értesítés: tessék akkor mostmár a lopkodást befejezni, mutassa mindenki a körmét, meg persze a vagyonát, következik az elszámolás! A dolog komolyságára a nagy tömegben végzett vagyon-eredetkutatások, illetve azok eredményei figyelmeztetnek, amelyek talán végre széles körben tudatosítják a régi-új módit, miszerint az igazság néha győzedelmeskedni látszik. És mivel az ország egész lakossága soha nem lesz alaposan átvizsgálható, eme nagy ijesztést követően talán lenne helye némi töredelmes beismerés utáni önfeladásnak, afféle pénzzel megváltott amnesztiának.

 közbeszéd hihetetlen nagyságú adózatlan vagyonokról suttog, ha ezeket egyszeri 10-15%-os dézsmával legalizálni lehetne, talán 17 év után megtörténne végre az erkölcsi rendszerváltás azzal, hogy mostantól pedig másként lesz. A példamutatást a hitelesség kedvéért persze valahol odafönt kellene kezdeni, mondjuk a kilencvenes évek Szabolcs megyei fémhulladék-kereskedelemi ügyleteinek feltárásával és a belőlük származó vagyonok tisztára adózásával.

 

C-PRESS - hetivalasz.hu

 

 

 

 
 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Az élet most van
  Régi szép idők? Bezzeg az én időmben! - ma már nemigen hallod ezeket a nosztalgikus sóhajokat. Talán már nem is tűnnek olyan szépnek a régi idők, talán már nincs is mire azt mondani, hogy bezzeg. Elkopnak a régi emlékek, egyre kevesebben idézik a régvolt eseményeket, azokat a híres békeidőket.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2020.április 5-től 11-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-04-05
  Ma kreatívan gondolkozunk. Ma keringési rendszerünk lehet érzékenyebb, különösen akkor, ha általában sokat eszünk, és már régen elszoktunk a mozgástól. Ha vissza szeretnénk szerezni a fittségünket, akkor haladjunk kis lépésekben.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.április 4-től 10-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-04-04
  Ma pozitív hangulatban, optimistán töltjük a napot. Még az sem zavar túlságosan, ha nehéz munkát végzünk és túl sok teendő van a vállunkon. Úgy érezzük, hogy győzelem koronázza a lépéseinket. Ma érzékenyebb lesz a keringési rendszerünk, így nem célszerű túlhajtanunk magunkat. Akinek szívproblémái vannak, vigyázzon jobban magára, ne rohanjon, adjon magának több időt. Szívünk védelme érdekében fontos, hogy koleszterin szintünket rendben tartsuk.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek