Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Nyílt levél - Felelősség 2007. őszén 8 hónappal az OCÖ választások után.....
2007-10-14 10:35
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Nagy JózsefTisztelt Képviselő Társaim!
Úgy tűnik, ahogy egyre beljebb haladunk az őszben, úgy hullik egyre több levél nem csak a fákról, hanem roma politikusok tollából is.

Nincs ezzel baj, hiszen joga van mindenkinek nyilvánosan kifejteni véleményét, közzétenni gondolatait. Jogunk van érveket, ellenérveket sorakoztatni egymással szembe, ütköztetni őket. Jogunk van sok mindenhez.

 

De mi van a kötelességeinkkel, kedves Képviselő Társaim?

És mi van a több százezer magyarországi roma jogával?

Az ő hangjukat ki hallja meg, az ő érdekeiket ki képviseli? Kinek számít az ő jogos igényük a több álláslehetőségért, az egyenlő oktatási feltételek és piacképes képzések folyamatos biztosításáért, a megfelelő egészségügyi és lakhatási lehetőségekért?

Kinek a felelőssége az, hogy mintha nem hallanánk meg ezeket a hangokat?

Valamennyiünké, Kedves Képviselő  Társaim!

Valamennyiünké!

Mert politizálhatunk pártérdekek mentén, politikai elveinknek megfelelően. Én is ezt teszem, hiszen a Lungo Drom frakció tagjaként, politikusaként hallatom a hangom, teszem a dolgom, és ezen nem kívánok változtatni a későbbiekben sem.

Az OCÖ képviselőjeként azonban mindannyiunknak kötelessége lenne a politikai indulatokat, az egyéni érdekeket félretéve összefognunk azért a roma társadalomért, melynek bizalmából itt vagyunk. Kötelességünk állhatatosan keresni és mindenképpen megtalálni azokat a közös értékeket és érdekeket, amelyek mentén együttdolgozhatunk, és hatékonyan teljesítjük önként vállalt kötelezettségeinket.

Kedves Képviselő Társaim!

Itt az ideje, hogy ne csak beszéljünk, hanem mondjunk is valamit! Itt az ideje, hogy ne csak menjünk, hanem haladjunk is!

Itt az ideje, hogy ne csak mutogassunk egymásra, hanem kezet is tudjunk fogni! Itt az ideje, hogy a roma emberek érdekében összefogjunk és tegyünk!

Mindannyian jól látjuk az eltelt időszak, esztendők, évtizedek roma politikájának eredményeit. Kimondjuk vagy sem, nem változtat a tényeken, vagyis azon, hogy alig jutottunk előre.

Lakhatás, foglalkoztatás, oktatás és egészségügy, négy kardinális kérdés. Négy terület, ahol csak közös erővel, összefogással valósíthatjuk meg céljainkat! Több évtizede lebegteti a mindenkori kormány ezen problémák megoldásának szándékát. Születtek már rövid, közép és hosszú távú programok, láthattunk már jól-rosszul megvalósított kirakat modelleket. Egyet nem láthattunk csak az eltelt évek során: határozott, pártpolitika felett álló, felelős roma politikusok összefogását, együttműködését a problémák átfogó, hatékony kezelése érdekében.

Nekünk, az OCÖ képviselőinek egy kötelességünk van: a magyarországi cigányság hatékony képviselete. Észre kell vennünk és ki kell mondanunk, hogy amíg politikai és személyes érdekellentétek feszülnek közöttünk, addig a politikai hatalmak eszközeivé válhatunk. Egyikünk-másikunk előre juthat, a többség, a több százezer roma, cigány társunk azonban keserves körülmények között, valódi lehetőségek nélkül marad.

Képviselő Társaim!

Tegyük félre vélt vagy valós sérelmeinket!

Valósítsuk meg azt az összefogást, mely egyedüli biztosítéka céljaink sikerének!

Ne a múlt hibáin vitatkozzunk, hanem a jelenben cselekedjünk!

Egy Marquez idézetet ajánlok figyelmetekbe: „Ha nem teszed meg ma, a holnap ugyanolyan lesz, mint a tegnap.”  

 

Nagy József György DRVSZ elnök.

 

C-PRESS 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.április 3-tól 9-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-04-03
  Ma optimista, vidám hangulatban leszünk, örülünk a közös szórakozásoknak, családtagjainkkal. A mozgást is kedveljük, így ezt is együtt végezzük. Ma gerincünk kerülhet előtérbe, egészségünk tekintetében. Figyeljük meg, hogy helyes-e a testtartásunk, hiszen ha nem így van, akkor könnyen tapasztalhatunk hátfájást, derékfájást. A fájdalmakon gyakran segít, ha kicseréljük a matracunkat.
 • Ezt üzeni a Cigáykártya április hónapra
  Mit tartogat az április? Mivel érdemes foglalkozni és milyen fordulatokra számíthatsz? Hogyan fognak alakulni a pénzügyek? Grace Tarot cikkeit hetente olvashatjátok. Nézzük, most mit jeleznek a Cigánykártya lapjai!
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.április 2-től 8-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-04-02
  Ma megerősödnek a családi érzelmek. Szívesen főzünk szeretteinknek egy finom vacsorát. Válasszunk bevált receptet, a mai nap nem a kísérletezésé! Foglalkozzunk még többet gyermekeinkkel! Ma számíthatunk gyomorfájásra. Jó, ha kamillateát kortyolgatunk apró kortyonként és egyszerre csak kisebb mennyiségeket eszünk. Ezzel a praktikával általában meg lehet előzni a fenti panaszt. Akinek gyomorfekélye van, ma vigyázzon jobban magára!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek