Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Cigány emberekkel találkozott Sólyom László
2007-10-09 19:19
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

(+ fotógyűjtemény a cikkben)

 Cigány emberekkel találkozott Sólyom LászlóA Cserehát térség kitörési pontja az ökoturizmus, a falusi turizmus - mondta Sólyom László hétfőn a csereháti Tomoron, miután részt vett a Térségi cigány programok és perspektívák című fórumon.

 

A köztársasági elnök ahhoz a romákat segítő alapítványhoz is ellátogatott, amit az elmúlt héten próbált befeketítetni a jobboldali sajtó.

 

Az államfő a fórum után az újságíróknak elmondta azt is, hogy nagyon sokat jelent a határok felszámolása, rengeteg falu polgármestere örül annak és bízik abban, hogy a schengeni területen belülre kerülhet. A köztársasági elnök szerint Cserehát térségének egyik nagy problémája a közlekedés, ritkulnak a közlekedési lehetőségek. "Egyszerűen nem lehet élni úgy, hogy délután három órakor megy az utolsó busz", nem lehet dolgozni járni ezekről a településekről - mondta.

Sólyom László rámutatott, ekkor látszik, milyen óriási lehetőség rejlik az internetben. Ha működik a drótnélküli internet, akkor nemcsak azt tudják megnézni a helyiek, hogy mennyibe kerül a hús egy miskolci boltban, hanem azt is, hogy van-e valahol munkalehetőség. Az internet itt úgy kell, mint egy falat kenyér - tette hozzá. Mint ismeretes, a Borsod megyei Cserehátban kezdte el programját az elmaradott térségek digitális felzárkóztatását célzó Login kezdeményezés. A Nyírő András vezette szervezet - mint lapunk is többször beszámolt róla - wifi-hálózattal és olcsó számítógépekkel látja el a kisfalvak lakóit.

Nagyon sokan úgy gondolják, hogy az EU-ból a pályázatok útján majd dőlni fognak a milliárdok, de, mint hangsúlyozta, a legkisebb pályázatra is kell önrész. Ezek a falvak azonban egyszerűen képtelenek előteremteni az önrészt - fűzte hozzá a köztársasági elnök, aki szólt a falugondnoki hálózat fontosságáról is. A térségben a kitörési pontot a tanulás biztosíthatja: fontos, hogy a fiatalok itt mezőgazdasági szakmákat tanuljanak, mert így majd saját maguk is tudnak mit kezdeni a földdel - hangoztatta.

 

 Cigány emberekkel találkozott Sólyom László

 Cigány emberekkel találkozott Sólyom László

 Cigány emberekkel találkozott Sólyom László

 Cigány emberekkel találkozott Sólyom László

 Cigány emberekkel találkozott Sólyom László

 Cigány emberekkel találkozott Sólyom László

 Cigány emberekkel találkozott Sólyom László

 Cigány emberekkel találkozott Sólyom László

 Cigány emberekkel találkozott Sólyom László

 Cigány emberekkel találkozott Sólyom László

 Cigány emberekkel találkozott Sólyom László

 

A köztársasági elnökkel együtt látogatott a térségbe Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosa, aki elmondta: ez egy olyan térség, mely szinte "állatorvosi ló" Magyarországon. A Cserehát a kilencvenes évek óta olyan térsége Magyarországnak, melyet magára hagyott a magyar társadalom, és magára hagyott a magyar politika. Az itt élő emberek kezdenek azonban rájönni arra, hogy sok mindent a saját erejükből kell megoldani, de társadalmi szolidaritás nélkül innen nagyon nehéz kitörni - mondta a kisebbségi ombudsman.

Az államfő Borsod-Abaúj-Zemplén megyei útja második napján látogatott Tomor faluba, ahol a Rom Som Alapítvány látta vendégül, egy olyan civil cigány szervezet, amely a környék cigányságának felemelése érdekében végzi munkáját, célja a Csereháton élő cigány lakosok szolgálata, életkörülményeik javítása. 2001-ben jött létre a helyi cigány közösség és az alapító szoros együttműködésére épülő négyéves problémafeltáró és közösségfejlesztő munka eredményeként. Az Alapítvány elsősorban  a belső Cserehát - Lak, Tomor, Stakácsi, Homrogd, Alsóvadász, Selyeb -  községekben élő cigány közösségekkel, azok helyi vezetőivel, aktív cigány lakosokkal működik együtt.

C-PRESS - hvg.hu/MTI

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Az élet most van
  Régi szép idők? Bezzeg az én időmben! - ma már nemigen hallod ezeket a nosztalgikus sóhajokat. Talán már nem is tűnnek olyan szépnek a régi idők, talán már nincs is mire azt mondani, hogy bezzeg. Elkopnak a régi emlékek, egyre kevesebben idézik a régvolt eseményeket, azokat a híres békeidőket.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2020.április 5-től 11-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-04-05
  Ma kreatívan gondolkozunk. Ma keringési rendszerünk lehet érzékenyebb, különösen akkor, ha általában sokat eszünk, és már régen elszoktunk a mozgástól. Ha vissza szeretnénk szerezni a fittségünket, akkor haladjunk kis lépésekben.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.április 4-től 10-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-04-04
  Ma pozitív hangulatban, optimistán töltjük a napot. Még az sem zavar túlságosan, ha nehéz munkát végzünk és túl sok teendő van a vállunkon. Úgy érezzük, hogy győzelem koronázza a lépéseinket. Ma érzékenyebb lesz a keringési rendszerünk, így nem célszerű túlhajtanunk magunkat. Akinek szívproblémái vannak, vigyázzon jobban magára, ne rohanjon, adjon magának több időt. Szívünk védelme érdekében fontos, hogy koleszterin szintünket rendben tartsuk.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek