Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Tesznek-e valamit a kuruc.info ügyében?
2007-10-08 08:39
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Tesznek-e valamit a kuruc.info ügyében?A magyar hatóságok szerint gyakorlatilag az Egyesült Államoktól függ, hogy ők tudnak-e tenni valamit a kuruc.info néven működő honlap esetleges jogsértő tevékenységének megakadályozására - derült ki azokból a válaszokból, amelyet a Magyar Távirati Iroda a Legfőbb Ügyészségtől, illetve az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól kapott.

 

A Legfőbb Ügyészség arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy még az év elején, januárban kértek adatokat jogsegélykérelem formájában az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumától a kuruc.info honlapot működtető egyesült államokbeli szerverről. A válaszra várva felfüggesztették a honlappal szemben indított vizsgálatot, választ azonban a Legfőbb Ügyészség eddig nem kapott Washingtonból.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) külön kiemelte, hogy a nyomozati szakban a Legfőbb Ügyészségnek kell jogsegélykérelemmel élnie.

A szaktárca arról tájékoztatta az MTI-t, hogy polgári ügyekben a közelmúltban, szeptember 16-án lépett hatályba Magyarország és az Egyesült Államok között egy speciális nemzetközi jogsegélyszerződés. Ez lehetővé teszi - ha egy ügy a bíróság elé kerül -, hogy a magyar bíróság polgári perben az Egyesült Államokban fellelhető bizonyítékok beszerzését kérje az amerikai hatóságoktól.

A minisztérium külön kiemelte, hogy ez a lehetőség különösképpen tanúk kihallgatására, szakértői vélemény beszerzésére, illetve az adott külföldi államban fellelhető meghatározott adatok, információk (így egy külföldi internetszolgáltató által fenntartott internetes honlappal kapcsolatos információk)beszerzésére használható.

Hozzátette azonban, hogy a megkeresett amerikai bíróság megtagadhatja a magyar bíróságtól érkező megkeresés teljesítését, ha ez saját nemzeti jogának alapvető szabályaival összeegyezhetetlen lenne.

A IRM az MTI kérdésére válaszolva közölte, hogy a kormány javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek a Polgári Törvénykönyv olyan értelmű módosítására, hogy lehetővé tegye a gyűlöletbeszéd elleni polgári jogi igényérvényesítést.

A minisztérium emlékeztetett arra, hogy jelenleg az a bírói gyakorlat alakult ki, hogy a jogsértő eredményesen hivatkozhatott arra: magatartása nem irányult felismerhetően és közvetlenül a vele szemben (perben) fellépő személy ellen.

A kormány által előkészített új rendelkezés "egyértelművé teszi, hogy a személyhez fűződő jog sérelmét jelenti az a sértő megnyilvánulás, amely egyrészt a személyiség lényegi vonására irányul (ilyen például faji hovatartozás, nemzeti vagy etnikai kisebbséghez való tartozás, vallási vagy világnézeti meggyőződés, szexuális irányultság, nemi identitás), másrészt a személyek e vonással rendelkező, a társadalmon belül kisebbségben lévő körére vonatkozik" - hangsúlyozta az IRM.

Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy tehet, kitől kérhet védelmet egy magyar állampolgár a külföldi szerverről működtetett honlap támadásával szemben abban az időben, amíg a magyar hatóságok a jogsegélykérelem elbírálására várnak és erre hivatkozva felfüggesztik az adott honlappal szembeni vizsgálatot, az IRM válaszában azt hangsúlyozta: polgári peres eljárás - így például személyhez fűződő jogok megsértése miatti per - megindítására akkor kerülhet sor, ha ismert az alperes személye.

A magyar bíróság polgári jogsegélykérelmének külföldi bírósághoz történő előterjesztése már a megindult per keretében lehetséges. Az illetékes bíróság jogsegélykérelme már eleve folyamatban lévő eljárást feltételez - fogalmazott a minisztérium.

C-PRESS - STOP

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Az élet most van
  Régi szép idők? Bezzeg az én időmben! - ma már nemigen hallod ezeket a nosztalgikus sóhajokat. Talán már nem is tűnnek olyan szépnek a régi idők, talán már nincs is mire azt mondani, hogy bezzeg. Elkopnak a régi emlékek, egyre kevesebben idézik a régvolt eseményeket, azokat a híres békeidőket.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2020.április 5-től 11-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-04-05
  Ma kreatívan gondolkozunk. Ma keringési rendszerünk lehet érzékenyebb, különösen akkor, ha általában sokat eszünk, és már régen elszoktunk a mozgástól. Ha vissza szeretnénk szerezni a fittségünket, akkor haladjunk kis lépésekben.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.április 4-től 10-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-04-04
  Ma pozitív hangulatban, optimistán töltjük a napot. Még az sem zavar túlságosan, ha nehéz munkát végzünk és túl sok teendő van a vállunkon. Úgy érezzük, hogy győzelem koronázza a lépéseinket. Ma érzékenyebb lesz a keringési rendszerünk, így nem célszerű túlhajtanunk magunkat. Akinek szívproblémái vannak, vigyázzon jobban magára, ne rohanjon, adjon magának több időt. Szívünk védelme érdekében fontos, hogy koleszterin szintünket rendben tartsuk.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek