Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Takarítanak a romák Szolnokon: megmarad a Motor úti telep?
2007-10-03 16:50
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Takarítanak a romák Szolnokon: megmarad a Motor úti telep?Szolnokon, a Motor úti cigánytelepet napok óta takarítják az ott élő romák. A kisebbségi önkormányzat ugyanis korább tervein némileg módosítva már nem megszüntetni szeretné a telepet, hanem felújítani és emberibb környezetet kialakítani.

 

— Péntek óta már a negyedik üresen álló lakást takarítom ki — mondja Rácz Béla. A férfi szerint a legtöbb elhagyott épületben derékig állt a szemét, a törmelék.

Ám romák nem csak az üres lakásokat takarítják ki, hanem az egész telepet tisztábbá teszik. Szemetet szednek a házak között, és gazt irtanak. Eddig mintegy 30 köbméternyi hulladékot szállítottak el a telepről, de legalább még ennyi vár összegyűjtésre — tudtuk meg az akciót kezdeményező cigány kisebbségi önkormányzat elnökétől.

Kozák Ferenc elmondta: sikerült megértetniük a telepen élőkkel, saját maguknak is tenniük kell azért, hogy emberibb környezetben éljenek. Így gyakorlatilag az egész roma telep munkához látott. Nem nézte senki kinek a lakása közelében van a szemét, vagy éppen ki tette oda. Lapátot, vasvillát fogott mindenki. A szerszámokat a Munkalehetőség a Jövőért Kht. biztosította, míg a szemét elszállításának költségét az önkormányzat fedezi. — Nem lehet mindig csak kérni és várni, hogy adjanak. Arra is szükség van, hogy az emberek tegyenek valamit maguk boldogulásáért — fogalmazott az szolnoki önkormányzat egészségügy bizottságának vezetője. Jánosiné dr. Bene Ildikó elmondta, a takarítási akciót az első lépésnek tartják. Ha az itt élők bizonyítanak és megőrzik a tisztaságot, akkor van mód a továbblépésre, az otthonok felújítására.

Azzal Kozák Ferenc is egyetért, hogy a mostani csak az első lépés. A kisebségi vezető azonban úgy látja, hogy a tisztaság megőrzése érdekében több szemetes konténerre is szükség lenne. Jelenleg ugyanis csak kettő van az egész telepen. Ám szeretnék elérni a területet kezelő Szollak Kft-nél, hogy minden házsor végére kerüljön egy hulladékgyűjtő. De halaszthatatlan volna a rovar- és rágcsálóirtás is. Legutóbb ugyanis éppen tegnap este harapott meg egy patkány egy kisgyereket.

Kozák Ferenc néhány hete még telep felszámolását is felvetette. Most úgy látja, az emberibb környezet megteremthető az épületek felújításával is. Ám azt fontosnak tartaná, hogy az ott élőknek legyen módjuk kikerülni a telepről. Kozák szerint azonban a kisebbségi önkormányzat fellépéséneknek máris van látszata. Hiszen sikerült felhívni a figyelmet a tarthatlan állapotokra és évek múltán valami már megmozdult a Motor úton élők ügyben. Ezt nem csak mostani nagytakarítás jelzi, hanem az is, hogy szeptember közepén ismét munkába állt egy telepgondnok.

 

C-PRESS - szoljon.hu 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.április 3-tól 9-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-04-03
  Ma optimista, vidám hangulatban leszünk, örülünk a közös szórakozásoknak, családtagjainkkal. A mozgást is kedveljük, így ezt is együtt végezzük. Ma gerincünk kerülhet előtérbe, egészségünk tekintetében. Figyeljük meg, hogy helyes-e a testtartásunk, hiszen ha nem így van, akkor könnyen tapasztalhatunk hátfájást, derékfájást. A fájdalmakon gyakran segít, ha kicseréljük a matracunkat.
 • Ezt üzeni a Cigáykártya április hónapra
  Mit tartogat az április? Mivel érdemes foglalkozni és milyen fordulatokra számíthatsz? Hogyan fognak alakulni a pénzügyek? Grace Tarot cikkeit hetente olvashatjátok. Nézzük, most mit jeleznek a Cigánykártya lapjai!
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.április 2-től 8-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-04-02
  Ma megerősödnek a családi érzelmek. Szívesen főzünk szeretteinknek egy finom vacsorát. Válasszunk bevált receptet, a mai nap nem a kísérletezésé! Foglalkozzunk még többet gyermekeinkkel! Ma számíthatunk gyomorfájásra. Jó, ha kamillateát kortyolgatunk apró kortyonként és egyszerre csak kisebb mennyiségeket eszünk. Ezzel a praktikával általában meg lehet előzni a fenti panaszt. Akinek gyomorfekélye van, ma vigyázzon jobban magára!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek