Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Roma Diplomások bírálják Kolompárt
2007-10-02 08:07
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Országos Cigány ÖnkormányzatNyílt levéllel fordult Oláh József ellenzéki képviselő Kolompár Orbánhoz, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökéhez.  A dokumentumban megfogalmazódik: Kolompár kétes ügyleteket folytat, hatalma megtartásáért megalkuszik, és egy személyben képviseli a romákat.

 
Kiss Anita

        Úgy tűnik, hogy a magyarországi romáknak és a cigány kisebbségi képviselőknek mindinkább betelik a pohár, már ami az OCÖ-vezetés „kiscsoportos” tevékenységét illeti. Ezt bizonyítja Oláh József, a Roma Diplomások Országos Szervezete elnökének – egyben az OCÖ Lungo Drom frakciójához tartozó képviselőjének – nyílt levele az önkormányzat elnökéhez. A levél létrejöttéhez hozzájárulhatott, hogy Kolompár Orbánnak olyan kétes ügyletei kerültek napvilágra, amelyek nem használnak az országos Cigány Önkormányzat hírnevének, végső soron pedig az előítélettől is sújtott hazai romáknak.


       A magyarországi cigányok első számú vezetőjének hitelessége és a törvények betartása fontos és példaértékű mintákat, üzeneteket küld a társadalomba romák és nem romák számára egyaránt – kezdi levelét a képviselőtársai közül műveltségével is kitűnő Oláh. Majd azt nehezményezi, hogy az OCÖ elnöke olyan szerződéseket és megállapodásokat kötött gazdasági és állami szervezetekkel, amelyeket minden bizonnyal nem előzött meg semmiféle szakmai előkészítés. Leveléből az a feltételezése is kitűnik, hogy az elnök a szakmai előkészületek megtörténtét nem tudja jegyzőkönyvekkel, illetve közgyűlési határozatokkal alátámasztani. Feltevése szerint ezek az intézkedések csak néhány képviselő döntései, s nem a legitim testületé. A képviselő felrója: nem tudni, hogy a II. Kisebbségi Kerekasztal munkájában kik és milyen feltételekkel vesznek részt, és erről született-e határozat a közgyűlés részéről. Oláh József sürgeti az elnököt, hogy hozza nyilvánosságra: az OCÖ mely személyt milyen testületbe delegált, mert ennek hiányában a többi képviselő munkája akadályoztatva van, ők nem tudják, kihez is fordulhatnak egyes ügyekben szakmai tanácsért.


       Oláh bírálata aligha személyeskedés, hiszen a közelmúltban két, a Kolompár-szövetségben mandátumhoz jutott OCÖ-s képviselőről derült ki, hogy a roma kárpótlással kapcsolatban büntetőeljárás folyik ellenük. Ez már csak azért is figyelemre méltó, mert a büntetőeljárások régóta – és a roma közélet tudtával zajlanak. Vagyis Kolompár, a „cigány bűnözés” rosszízű kifejezése elleni harc bajnoka nem tartotta fontosnak megválogatni annak idején szövetségeseit.


       Az Országos Választási iroda vezetőjének, Rytkó Emíliának a nyilatkozata pedig nemrégiben azt az információnkat igazolta, hogy a (Kolompár vezette) Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma előre aláírt, de dátumára nézve kitöltetlen, manipulatív lemondó nyilatkozatok útján kötött szövetséget több jelölttel a kisebbségi választásokon. És még nincs vége: a Petőfi Népe című lap kiderítette, hogy a Kolompár elnökségével működő Kiskunmajsai Roma Kisebbségi Érdekképviseleti Szervezet tizenegymillió forintnyi hiánya miatt tett bejelentést az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány. Ennek nyomán immár a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) vizsgálódik.


       Amellett, hogy a VPOP és a Budapesti Rendőr-főkapitányság hosszú ideje nyomoz az Országos Cigány Önkormányzat 2003-205 közötti pénzfelhasználásával kapcsolatos feljelentések ügyében is.


Lejegyezte: Nagy Anna

 

Megjelent: Magyar Nemzet /Látó-tér/ 2007. szeptember 28. péntek /5. oldal/
Szerző: Kiss Anita

 

C-PRESS 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.április 3-tól 9-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-04-03
  Ma optimista, vidám hangulatban leszünk, örülünk a közös szórakozásoknak, családtagjainkkal. A mozgást is kedveljük, így ezt is együtt végezzük. Ma gerincünk kerülhet előtérbe, egészségünk tekintetében. Figyeljük meg, hogy helyes-e a testtartásunk, hiszen ha nem így van, akkor könnyen tapasztalhatunk hátfájást, derékfájást. A fájdalmakon gyakran segít, ha kicseréljük a matracunkat.
 • Ezt üzeni a Cigáykártya április hónapra
  Mit tartogat az április? Mivel érdemes foglalkozni és milyen fordulatokra számíthatsz? Hogyan fognak alakulni a pénzügyek? Grace Tarot cikkeit hetente olvashatjátok. Nézzük, most mit jeleznek a Cigánykártya lapjai!
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.április 2-től 8-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-04-02
  Ma megerősödnek a családi érzelmek. Szívesen főzünk szeretteinknek egy finom vacsorát. Válasszunk bevált receptet, a mai nap nem a kísérletezésé! Foglalkozzunk még többet gyermekeinkkel! Ma számíthatunk gyomorfájásra. Jó, ha kamillateát kortyolgatunk apró kortyonként és egyszerre csak kisebb mennyiségeket eszünk. Ezzel a praktikával általában meg lehet előzni a fenti panaszt. Akinek gyomorfekélye van, ma vigyázzon jobban magára!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek