Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Bangó Margit: Legyőztem a mellrákot!
2007-10-01 08:27
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Bangó Margit: Legyőztem a mellrákot!Magyarország - Hit és akarat - Bangó Margit, a cigánynóták királynője szerint csak így lehet legyőzni a rettegett betegséget, a mellrákot. A művésznőnél négy éve diagnosztizálták a rosszindulatú daganatot. A szörnyű betegségből felépülve arra kéri a nőket, figyeljenek magukra!

 

Ugyanezt a felhívást szeretnék eljuttani minden magyar aszszonyhoz az Egészség Hídja Összefogás szervezői is.

 

Bangó Margit: Legyőztem a mellrákot! 

 

Áténekelte az éjszakát és hajnalban érkezett haza, mégis széles mosollyal, arcán a fáradtság legapróbb jele nélkül kertészkedett Bangó Margit virágokkal borított udvarában. Ma már senki meg nem mondaná, hogy a népszerű művésznő pár éve kemény harcot vívott a halállal.

- Négy éve egy csomót találtam a bal mellemben. Időm sem volt az aggodalomra, hiszen indultam Amerikába turnézni. A sors viszont közbeszólt - kezdte a nóta nagyaszszonya.

Margit a repülőúton tüdőembóliát kapott, kórházba került.

- Ha már ott voltam, szóltam az orvosnak, nézzen rá erre a valamire. A doktor arcán rögtön láttam, hogy nagy a baj. A diagnózis: mellrák, műteni nem lehet - emlékezett az énekes.

Saját felelősségére mégis kérte az operációt.

- Nem sok esély volt rá, hogy felébredek, de úgy látszik, a Jóistennek tervei vannak velem. Amikor kinyitottam a szemem, rögtön azt néztem, megmaradt-e a mellem. Szerencsére amputálás nélkül el lehetett távolítani a csomót, de a neheze még így is hátravolt - mesélte.
Kemoterápia, majd sugárkezelés következett, egy éven át küzdött a betegséggel.

- Kihullott a gyönyörű fekete hajam, és bizony voltak pillanatok, amikor a végtelenségig kétségbeestem - tette hozzá.

S, hogy mégis hogyan sikerült legyőzni a szörnyű kórt?

- Mindent fejben kell elrendezni, akarni kell a gyógyulást. Mellette pedig bízni az Istenben és az orvosokban. De ezek mellett is vallom: a szeretetnek hihetetlen ereje van, ezrek imádkoztak értem. Bár a kórházban az én állapotom volt a legsúlyosabb, mégis én tartottam a lelket a betegtársaimban. Énekelgettem nekik, vigasztaltam őket - mosolygott.

Margit sokáig úgy gondolta, nem beszél a betegségéről. Titokban tartotta, fellépni parókában járt.

- Aztán rádöbbentem, mekkora erőt adhat az én példám sorstársaimnak. Csak azt tudom mondani mindenkinek, járjanak szűrésre, figyeljenek magukra. Amióta felépültem, minden évben öszszepakolom a családomat és elviszem őket vizsgálatra. Az egészségre vigyázni kell! - üzente a művésznő.

Több mint kétezren haltak bele

2005-ben 2109-en haltak meg mellrákban. Tavaly 7585 új beteget regisztráltak. A mellrák leghatékonyabban műtéttel gyógyítható, de kezelésére a sugár és gyógyszeres terápiát is sikerrel alkalmazzák.

Legfontosabb a szűrés

A mellrák által legveszélyeztetettebbek a 45-65 év közötti nők. őket 2002 óta kétévenként behívják szűrésre. Mára az országban 38 Komplex Mammográfiás Központ van, ahol a szűrés mellett adott a terápiás lehetőség is. Emellett 7 Mammográfiás Szűrőállomás és 45 mammográfiás szűrőhely működik.

Megfelelő rutin nélkül műt sok kórház
Az Egészségbiztosítási Felügyelet kimutatása szerint sok kórházban megfelelő tapasztalat nélkül végeznek emlődaganatos műtéteket.
- A Sebészeti Szakmai Kollégium ajánlása szerint csak azokban az intézményekben szabadna ilyen beavatkozást végezni, ahol évente legalább 70-100 ilyen műtétre kerül sor. 2006-ban 103 kórházban történt emlődaganatos operáció. 62 intézményben viszont 70-nél, 46-ban pedig 35-nél is kevesebb esetet láttak el - derült ki az Egészségügyi Minisztérium közleményéből.

Gyógyítható!
- A korán felismert mellráknál jó esély van a teljes gyógyulásra. Nálunk a betegek több mint 60 százaléka felépül - tudtuk meg Láng István profeszszortól, az Országos Onkológiai Intézet főorvosától.

Az OEP kifizeti a műtétet
Előfordul, hogy az egyik, esetleg mindkét mellet el kell távolítani ahhoz, hogy a daganatot megállítsák.


- Daganatoknál az OEP 100 százalékban, külön kérelem nélkül finanszírozza a műtét előtti állapot helyreállítását és az implantátumot is. A műtétet a tb által kijelölt kórházban végzik el - tudtuk meg Molnár Barbarától, az OEP szóvivőjétől.

Más ismert és népszerű színésznők, énekesnők is felgyógyultak a halálosnak tartott kórból

Halász Juditról (65) hét éve derült ki: mellrákban szenved. Évente eljárt szűrésre, így korán felfedezték a daganatot

Moór Marianna 30 éve kerekedett felül a kór elleni csatában. A színésznő azóta is szívesen segít sorstársainak

Sheryl Crow-t (44) tavaly februárban műtőtték. Az operáció után a biztonság kedvéért sugárkezelést is kapott

Kylie Minogue-nál (38) két éve diagnosztizáltak mellrákot. Az ausztrál énekesnő betegsége után kampányol a szűrésekért

Az énekesnő Anastacia (33) egy éven át küzdött a rettegett kórral. Két műtéten esett át. 2004-ben gyógyulttá nyilvánították

I. O. É.

 

C-PRESS - Blikk.hu 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Az élet most van
  Régi szép idők? Bezzeg az én időmben! - ma már nemigen hallod ezeket a nosztalgikus sóhajokat. Talán már nem is tűnnek olyan szépnek a régi idők, talán már nincs is mire azt mondani, hogy bezzeg. Elkopnak a régi emlékek, egyre kevesebben idézik a régvolt eseményeket, azokat a híres békeidőket.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2020.április 5-től 11-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-04-05
  Ma kreatívan gondolkozunk. Ma keringési rendszerünk lehet érzékenyebb, különösen akkor, ha általában sokat eszünk, és már régen elszoktunk a mozgástól. Ha vissza szeretnénk szerezni a fittségünket, akkor haladjunk kis lépésekben.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.április 4-től 10-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-04-04
  Ma pozitív hangulatban, optimistán töltjük a napot. Még az sem zavar túlságosan, ha nehéz munkát végzünk és túl sok teendő van a vállunkon. Úgy érezzük, hogy győzelem koronázza a lépéseinket. Ma érzékenyebb lesz a keringési rendszerünk, így nem célszerű túlhajtanunk magunkat. Akinek szívproblémái vannak, vigyázzon jobban magára, ne rohanjon, adjon magának több időt. Szívünk védelme érdekében fontos, hogy koleszterin szintünket rendben tartsuk.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek