Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Gárda-vita ismét napirenden
2007-09-30 10:12
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Gárda-vita ismét napirendenSimicskó István szerint a honvédségen belül szükség lenne egy tartalékos rendszerre. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának kereszténydemokrata elnöke pénteken, a Széchenyi Kör budapesti összejövetelén beszélt erről.

 

 

Magyarország biztonsága akkor lenne megnyugtató, ha felépítenénk egy tartalékos rendszert, ami lehet akár a Honi Gárda, de lehet más néven működő szervezet is - mondta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője a "Nemzet Biztonsága és a Honi Gárda" címmel megtartott előadásában.

Az általános hadkötelezettség és a sorkatonai szolgálat megszüntetésével az ország védelmi képességében baj esetén számos hiányosságot lehetne találni, amit egy, a honvédségen belül működő tartalékos szervezet korrigálni tudna - vélekedett. Mint mondta, ilyen szervezet, gárda számos más EU-beli és EU-n kívüli országban is működik. A politikus Észtországot, Lettországot, Litvániát, Svédországot, Dániát, Nagy Britanniát és az Egyesült Államokat említette.

Simicskó István szerint a Honi Gárdára - ami akár ezen a néven, akár más néven is működhetne - azért van szükség, mert a magyar katonák egyre inkább nemzetközi feladatokat látnak el, így az ország védelmi képessége gyengül. A politikus szerint a védelmi képesség gyengülését okozza az is, hogy a magyar kormány egyre kevesebb pénzt fordít a Magyar Honvédségre, a honvédség fejlesztésére. Mint mondta, a GDP 1,17 százaléka az az összeg, amit a kormány a védelemre fordít idén, s ez jövőre egy százalék körül vagy az alatt lesz. Közölte: a NATO országok átlaga két százalék, míg például a román kormány a GDP 2,2 százalékát fordítja hadseregére.

Simicskó István a Magyar Honvédség fejlesztését "siralmasnak" nevezte.

A politikus úgy vélte, annak, hogy Magyarországot bárki megtámadja, jelenleg csekély az esélye, ennek ellenére a védelmi képességet fenn kellett volna, és fenn kell tartani. Erre "önbecsülésünk miatt is szükség lenne" - vélekedett, és azért is - mondta -, hogy ezzel üzenjünk a világnak.

A politikus szerint minden ország esetében számít a háttérben lévő erő, amit ugyan nem kell használni, ám jó ha van. Úgy vélte, arra nem lehet mindig számítani, hogy a NATO baj esetén megvédi Magyarországot.

A Magyar Gárdával kapcsolatban - amelynek tagjai augusztus 25-én a Budai Várban tettek esküt - Simicskó István azt mondta: nem helyes, ha egy társadalomban magánhadseregek, gárdák alakulnak, hiszen az ország, az emberek védelme az állam feladata. Úgy vélte, régen rossz, ha egy gárda védi meg az embereket. Egy ilyen szervezet megalakulása és ennek elfogadása olyan precedenst teremthet, amit további magángárdák alakulásához vezethet - tette hozzá.

Simicskó István júniusban kezdeményezett ötpárti egyeztetést a Honi Gárdáról. Javaslata szerint az önkéntes, tartalékos, területvédelmi erő Magyarország biztonságát erősítené. Simicskó István elképzelése az, hogy a megyénként mintegy ezer-ezer emberből álló Honi Gárda kiegészítené a Magyar Honvédséget és segédkezne például természeti katasztrófáknál.

C-PRESS - STOP

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 20-tól 26-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-20
  Ma fontossá válik a munkánk, szeretnénk tökéletesen megfelelni az elvárásoknak. Ennek érdekében több feladatot vállalunk fel, mint amennyi ideális lenne. Szívesen túlórázunk, vagy vállalunk át feladatokat a munkatársaktól. A ma vágott haj tovább megőrzi szépségét és formáját, a dauer szép hullámokat ad, és a hajfestés is sokáig tartós marad. A legjobb, ha a mai napon keressük fel a fodrászunkat, nem csalódunk az eredményben. Akár új frizurával is kísérletezhetünk.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-19
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a túlérzékenységnek, nagyvonalúan bocsátunk meg az elmúlt napok sérelmeiért. Játékos hangulatban vagyunk, szívesen szórakoztatjuk a kollégákat, de ne ezzel menjen el a munkanap! Érzékenyebbé válhat a keringési rendszerünk, ezért jó, ha ma nem erőltetjük meg magunkat különösebben, hanem pihenünk egy kicsit. Ha hajlamunk van rá, hogy a vállaink, hátunk izomzata fájdalmasan bemerevedjék, akkor ezzel számolnunk kell a mai napon.
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek