Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Nyílt levél - Kolompár Orbánnak az OCÖ elnökének
2007-09-25 19:20
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Oláh JózsefElnök úr az utóbbi időben nyilvánosságra került publikációkkal kapcsolatban kérem, tedd közkincsé az alábbi kérdéseimre válaszaid. Erre azért van szükség, hogy egyrészt bennünket, képviselőket is megnyugtass, másrészt azt gondolom, hogy a magyarországi cigányok első számú vezetőjének hitelessége és a törvények betartása fontos és példa értékű mintákat, üzeneteket küld a társadalomba romák és nem romák számára egyaránt.

 


1.    Az OCÖ elnöke szerződéseket, megállapodásokat kötött több gazdasági és állami intézménnyel.

 

Kérdéseim:


a.)    milyen előkészítő szakmai munka előzte meg a szerződéskötések aláírását?
b.)    mely bizottság tárgyalta és hol vannak a jegyzőkönyvei?
c.)    mely közgyűlési határozat tartalmazza a megkötött szerződések vitáját?

2. Megalakult a magyarországi kisebbségek érdekképviseleti és egyeztető fóruma, a II.
    Kisebbségi Kerekasztal (a publikációk tartalmából az derül ki, hogy a kisebbségek
    országgyűlési képviseletének létrehozása a fő tevékenysége a kerekasztal munkájának).

 

Kérdéseim:


a.)    van-e közgyűlési határozat arra vonatkozóan, hogy a magyarországi cigányokat képviselő OCÖ a kisebbségi kerekasztal munkájában részt vesz és ha részt vesz milyen feltételekkel?
b.)    a döntéseid, szavazataid (mint a kerekasztal tagja) mennyire reprezentálja az OCÖ és a magyarországi cigányok akaratát?

3. Ki és hol képviseli a romákat?
Elnök úr tedd elérhetővé az OCÖ honlapján mindenki számára, hogy az OCÖ kit, hova, mely testületbe delegált, vagyis ki, hol képviseli a roma ügyeket, illetve a romákat. Ugyanis nem tudjuk, hogy kihez fordulhatunk bizalommal vagy kitől kérhetünk tanácsot egy adott szakmai ügy tekintetében.

4. Cigány Kisebbségi Önkormányzati ülés: az OCÖ munkatervében szerepel havi rendszerességgel ülésező testület.


Kérdéseim:

 

a.) A Kisebbségi Törvény ismer-e ilyen testületet. Milyen kompetenciákkal rendelkezik? Kik alkotják? Miből történik a működésének a finanszírozása?

Elnök úr tudom, hogy az országos cigány kisebbségi önkormányzatban többséget szereztél, de ennek ellenére az a kérésem, ne vedd el az OCÖ képviselőktől azt a jogot, hogy a romákat érintő sorsdöntő kérdésekben kifejthessék véleményüket. Nem tudjuk, hogy kivel egyeztettél a fenti szerződések megkötése előtt, arra gondolni sem merek, hogy egy szűk csoport (4-5 fő ) dönti el a magyarországi cigányokat képviselő OCÖ kompetenciáit.

Tisztelettel:                                                                           

Oláh József
RODOSZ elnöke

 

C-PRESS 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-11
  Ma érzéki hangulatban leszünk, így különösen kedvezőek a szerelmes találkák. Örülünk egy ínyenc vacsorának, egy zenés szórakozóhelynek, és a szex is kedvünkre van, - szeretnénk minden percét kiélvezni. Ma érzékenyebbé válhatnak a füleink! Ha úszni megyünk, és nem szeretnénk, hogy a víz a fülünkbe menjen, akkor viseljünk füldugót. Óvakodjunk attól, hogy huzatos helyen tartózkodjunk! Az érzékeny fülűek viseljenek sapkát, ami védelmet jelent.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 10-től 16-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek