Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Czutor Zsolt: reagálás a tüntetésre
2007-09-23 11:07
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Cigányzenész tüntetés!  Most esett le?

Czutor Zsolt: reagálás a tüntetésre Raduly József a Művészeti, Oktatási, Kulturális, Közéleti Alapítvány elnöke a C-press-en közzétette, hogy nyílt levélben fordulnak Kóka János Gazdasági Miniszterhez és Gyurcsány Ferenc Kormányfőhöz a cigányzenészek helyzetével kapcsolatos állásfoglalással.

 

Ezen írásban kifejti azt a már minden lehetséges fórumon előadott álláspontját, mely szerint a szakmai vizsgáztatás eltörlése a magasan kvalifikált cigányzenészek semmibe vételét jelenti. Közzé teszi azt is, hogy Dr. Pálinkás József Fideszes Országgyűlési képviselő ez ügyben interpellálni fog az országgyűlésben, és ha ennek nyomán nem történik érdemi változás, úgy a muzsikusok békés, zenés tüntetést tartanak a Hősök terén.


Emlékeztetni szeretnénk mindenkit arra: az elmúlt év nyarán az egyesületünk ugyanezt már végigvitte. Ebben az időben mi szerveztük meg azt a demonstrációt, amely a cigányzenészek problémáinak megoldását célozta, melynek része volt például a vizsgáztatás megreformálása is. Mi már akkor kifejtettük azt az álláspontot, amellyel a legtöbb zenész egyetértett:


Vizsgáztatásra szükség van, de azt nem az OSZK által kell szervezni. Konkrét javaslatokat is tettünk többek között ebben a témában is. Ezzel kívántuk elérni, hogy a zenészek államilag ne betanított munkás státuszba kerüljenek besorolásra. A demonstráció megszervezéséhez azonban Raduly József semmiféle segítséget nem nyújtott, és azon Ö maga sem vett részt. Miért is? Akkor még nem látta be, hogy ezek a problémák léteztek? Vagy talán akkor még a pillanatnyi érdekei mást diktáltak? Most jött rá, hogy ezeknek a problémáknak a megoldásáért fel kell lépni? Engem személy szerint, és az általam vezetett szervezetet akkor a zenészek körén belül is nagyon sok támadás érte,  most pedig –amikor sajnálatos módon az idő engem igazolt- mindenki saját ötleteként előáll ugyanazzal amit mi már több mint egy évvel ezelőtt megmondtunk.


Kedves Raduly úr abban egyet értünk, hogy a vizsgáztatásra szükség van azonban semmiképpen nem abban a formában, ahogy eddig történt. Arra semmi szükség, hogy az OSZK elavult, a kor követelményeitől messze álló vizsgarendszere a jövőben is fennmaradjon. Mi  már az elmúlt évben  konkrét javaslatokat tettünk a Gazdasági Minisztériumnak az új vizsgarendszer alapelveire és ezt személyes tárgyalás során is kifejtettük. Rendkívül sajnálatos, hogy sem ekkor, sem pedig ezt követően Raduly József úr nem vette föl velünk ez ügyben a kapcsolatot, pedig minden számottevő zenész pontosan ismerte az ezzel kapcsolatos törekvéseinket. Mi  már közel 4 éve  főfoglalkozásban alkalmazunk zenészeket, számos tapasztalatra tettünk szert ez ügyben. A magunk részéről mi mindig is elismertük mindazok ugyanezen irányú munkáját akik a magyar cigányzenészek helyzetének megoldásán fáradoztak, és mindig is az összefogáson munkálkodtunk. Véleményünk szerint az államhatalom is a probléma megoldására törekszik, ezért ma nem a demonstrációt, hanem az értelmes, jobbító szándékú párbeszédet tartanánk a legcélravezetőbb eszköznek. El kell jutni addig, hogy végre valamennyi érintett, nagytekintélyű és az ügyben tenni akaró ember közösen, a kollektív bölcsesség alapján járuljon hozzá a probléma megoldásához. A magunk részéről feltétlenül szükségesnek tartanánk, hogy valamennyi érintett fél részvételével kerüljön megrendezésre az a Fórum amely hivatott a legoptimálisabb megoldás kidolgozására. Erre akár állami szerv, akár a velünk foglalkozó média is alkalmas lehet, mi mindenképpen jelezzük részvételi szándékunkat. Részt veszünk akár a szervezésben is. Reméljük, hogy kezdeményezésünk megértésre talál.

Czutor Zsolt

 

C-PRESS 

 

 

Kapcsolódó anyagok: 

 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-11-15
  Ma mozgékony hangulatban leszünk, szívesen megyünk hosszabb-rövidebb utakra. Jó alkalom a mai, hogy vidékre utazzunk, leróni kegyeletünket elhunyt családtagjaink felé. Hasznos mindezt összekötni egy rokonlátogatással. Ma felületesebben viszonyulunk kedvesünkhöz, talán az empatikus tulajdonságok sem tengnek túl bennünk. Figyelmetlenek lehetünk és ezzel nagyon megbánthatjuk szerelmünket. Talán ki szeretné nekünk önteni a szívét és még csak végig sem hallgatjuk.
 • Te jó vagy úgy, ahogy vagy!
  Folyton másoknak akarunk megfelelni, miközben megfeledkezünk arról, hogy ez úgy, ahogy van, lehetetlen. Megannyi szerepben éljük az életünket, vagyunk gyermekek, szülők, beosztottak és felettesek, házastársak és szerelmesek, szomszédok, barátok, virtuális influencerek?
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek