Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Vérszegény tüntetés a Rádiónál - percről percre
2007-09-21 10:30
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Vérszegény tüntetés a Rádiónál - percről percreCsütörtök délután előre bejelentett demostrációt tartottak a Magyar Rádió épületénél a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 szervezésében. A bő száz fős tömeg békésen hallgatta a felszólalókat, majd átadták petíciójukat a rádió képviselőinek, aki annak tanulmányozását ígérte.

 

22:20
Véget ért a tüntetés a Magyar Rádiónál. A demonstrálók a magyar és a székely himunsz eléneklése után azzal búcsúztak: holnap folytatjuk. Ezt követően békésen távotka a Bródy Sándor utcából.

21:20
A mintegy száz főből álló Bródy Sándor utcai tüntetőcsoport csalódottan vette tudomásul, hogy a Kossuth Rádión nem olvasták be petíciójukat, csupán egy félperces összefoglalóban számoltaK be a tüntetésről és a demonstrálók követeléseiről.

Korábban mobiltelefonon keresztül megkísérelték a kapcsolatot a vidéki tüntető csoportokkal, de ez nem jött össze és ezt a kormány cenzúrájának tulajdonítják.

Nem sokkal kilenc után Gonda Lászlót, a Magyar Nemzeti Bizottság ügyvivőjét várják, hogy ismertesse mi is történt pontosan a Rádió épületében.

20:22
A korábban elhangzottakhoz képest a tüntetők képviselői módosították a demonstráció idejét. Szeptember 23-án vasárnap fognak találkozni a Kossuth téren, onnét pedig együtt vonulnak a Károlyi szobor érintésével Gyurcsány Ferenc házához. Azt, hogy hány órakor, pontosan nem tudni.

19:48
"Szombaton vonulásos tüntetést rendezünk" - mondta az imént egy szónok a Magyar Rádió épületéhez szervezett demonstráción. Feltehetően ezt az információt a közeljövőben részletesen is szélesebb körben is ismertetni fogják, mert jelen pillnatban már csak körülbelül hatvanan vannak a Magyar Rádió épületénél. ők hallgatták az iménti felszólalásokat is, melyek főleg a multinacionális cégek nemzeti gazdaságpolitikát porba taposó intézkedéseiről, a magyarverések áldozatairól és az országot irányító "sátáni liberalizmusról" szóltak. Folyamatosan zajlik a tüntetők újságjainak, a Visszatérésnek és a Kossuth tér 2006-nak a terjesztése is, mindkét kiadvány négy oldalon ad helyet a tüntetők gondolatainak.

19:08
A Magyar Rádió képviselője átvette a tüntetők mintegy három és fél oldalas petícióját. A dokumentumot aláírásával hitelesítette. A tüntetők érdeklődésére, hogy megígéri-e a szöveg felolvasását, a Rádió képviselője elmondta: erre majd akkor tud válasszolni, ha gondosan áttanulmányozták a dokumentumot. A demonstrálók e percben elégedettnek tűnnek és ahogy eddig is, a szónokok felszólalásait hallgatják.

Gonda azt kérte, hogy a petíció szövegét ők maguk olvashassák be a rádióban, de azt is elfogadhatónak tartotta volna, ha azt a rádió munkatársai ismertetik. A tüntetők "Olvasd be!, Olvasd be!, Ébresztő!, Ébresztő!" kiabálásokkal kísérték az átadást. A Magyar Rádió elnökének címzett petícióban szerepel többek között, hogy október 23-án "a nép" ünnepelhesse meg a tavalyi "vérfürdőbe torkollott" állami ünnepet, és annak díszvendége Wittner Mária egykori '56-os halálraítélt, fideszes parlamenti képviselő és Rácz Sándor, az '56-os munkástanács elnöke legyen.

Követelik továbbá azt is, hogy egy független bizottság vizsgálja meg, hogyan történhetett, hogy múlt év szeptember 18-ától a Magyar Rádió épületében "szabadtéri fogdát rendezett be a rendőrség", és indítson a felelősök ellen büntetőeljárást, de követelik Such György, a Magyar Rádió elnökének felelősségének megvizsgálását is. A petíció azzal zárul, hogy az 1956. október 25-i Kossuth téri sortűz "gyilkosainak" nevét minden közmédiában és a napilapokban is adják közre.

18:56
A tüntetők közé megérkezett Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője. A tavaly októberi rendőri atrocitások hosszas részletezése és bírálata után jelenleg a tüntetők petícióját olvassa fel és magyarázza. Az utóbbi pár napban már többször hallott szöveget ezúttal a kormányról szóló friss hírekkel egészíti ki. A tüntetők körülbelül 130-an lehetnek és már nem is nagyon érkeznek többen. A közelben mintegy 300 rendőr várakozik, többségük védőfelszerelést és rohamsisakot is visel.

Egyetlen igazán izgalmas pillanata volt eddig a megmozdulásnak: Gonda László színpadra lépésekor a mikrofon ercsegni kezdett, erre ő széles mosollyal az arcán megjegyezte: lőnek. Egy idősebb hölgy viszont azon véleményéhez ragaszkodik, hogy a Magyar Rádió épületéből szándékosan zavarják a hangosítást.

18:28
A mintegy száz fősre nőtt tüntető tömeg előtt színpadra álltak az utóbbi napokról ismert szónokok. Egyikük egy perces néma tiszteletadásra kérte a jelenlévőket, a avaly október 23-ai rendőri attrocitások ártatlan áldozatai előtt.

A utóbbi percekben elhangzott beszédekben a szónokok főleg abbéli meggyőződésüket részletezték, hogy a magyar sajtóban kőkemény cenzúra van. Elmondták: fő céljuk, hogy elinduljon egy olyan társadalmi párbeszéd, amelyik felnyitja a lakosság szemét. A tüntetők szokatlanul ki számáról annyit mondtak: nem a mennyiség számít.

17:26
Ma 17 órára hirdették meg a tüntetők a Bródy Sándor utcai találkozót a Magyar Rádió épületénél, számuk egyelőre az ötvenet sem éri el. A környező utcákból azonban egyre többen csatlakoznak hozzájuk.

A Magyar Rádió Pollack Mihály téri épületét kordon és kis létszámú rendőrcsapat védi, a Bródy Sándor utca egyik végét a Szentkirályi utcánál kordonnal zárták el, hogy a gépjárműforgalom ne juthasson el a tüntetőkig. A Pollack Mihály térnél a rendőrökön kívül egy térfigyelő kamerát is kitelepítettek. A demonstráció vezetőinek érkezése és a petíció átadása 18 órára várható.

 

C-PRESS - STOP 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek