Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A mátraszőlősi gyerekek egyelőre Pásztón kezdik az iskolát
2007-09-18 18:43
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A mátraszőlősi gyerekek egyelőre Pásztón kezdik az iskolátPásztón kezdi meg a tanévet az a 43 mátraszőlősi gyerek, aki a helyi intézmény bezárása miatt eddig nem járt iskolába. Valószínű, hogy többségüket már ma beíratják a kisváros intézményeibe.

Az Országos Cigány Önkormányzat vezetője (Kolompár Orbán) tegnap a helyszínen győzködte a szülőket, segítséget és a helyi iskola újranyitását ígérve nekik.

 

- A gyerekeknek iskolába kell járniuk addig is, amíg a helyi intézmény ügye nem rendeződik - jelentette ki Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke tegnap azon a Mátraszőlősön tartott gyűlésen, amelyen a település iskolájának bezárása miatt demonstráló szülőket igyekezett meggyőzni arról, hogy gyerekeiket járassák a szomszédos Pásztó iskoláiba.

 

Tűntetés a mátraszőlősi iskola előtt 2007-09-05
Tűntetés a mátraszőlősi iskola előtt 2007-09-05
 

 

A kisebbségi oktatást is folytató mátraszőlősi intézményt költségtakarékosságra hivatkozva - a helyi kisebbségi önkormányzat tiltakozása ellenére, törvénysértő módon - augusztus végén bezáratta az önkormányzat. A szülők egy része azóta tiltakozásképpen nem járatja iskolába a gyerekét.

Kolompár Orbán azt mondta a szülőknek: átmeneti megoldásként a felajánlott pásztói oktatási lehetőséget el kell fogadniuk, ugyanis az is törvényt szeg, aki a tankötelezettségnek nem tesz eleget. Megjegyezte: ha szükséges, az országos önkormányzat buszt és kísérő pedagógusokat biztosít, akik a tanulók beilleszkedését is figyelemmel kísérik. Ígéretet tett arra, hogy akár az OCÖ, akár egy erre vállalkozó alapítvány révén a későbbiekben működtetni fogják a mátraszőlősi iskolát.

Szandai László, a közigazgatási hivatal nógrádi vezetője bejelentette: pénteken keresetet nyújtott be a mátraszőlősi önkormányzat ellen, amelyben a törvénytelen helyzet rendezését, vagyis az iskola újbóli megnyitását kéri. Hozzátette: még az elsőfokú bírósági eljárás is hónapokba telhet.

A szülők közül sokan örömmel vették, hogy az OCÖ közreműködésével előbb-utóbb újra lesz iskola. Mások viszont aggódtak. Csömör Kálmán és Csömör Krisztián azt mondta tudósítónknak: félő, hogy ha felhagynak a tiltakozással, az iskolanyitásra már sohasem lesz lehetőség. Néhányan úgy fogalmaztak: kétséges, hogy kedden minden gyerek rajta lesz a Mátraszőlősről a szomszédos Pásztóra induló iskolabuszokon.

Tellné Horváth Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal közoktatási igazgatója azzal nyugtatta a kedélyeket, hogy minden segítséget megadnak ahhoz, hogy a gyerekek a legjobb ellátást kapják Pásztón, és behozhassák a több mint kéthetes lemaradást. Támogatják, hogy Mátraszőlősön mielőbb újranyithassák a tanintézményt. Hozzátette: a gyerekek hiányzását a Közoktatási Hivatal igazolja, és a mátraszőlősi iskolából elbocsátott pedagógusokkal - akik egyébként munkaügyi pert indítottak az önkormányzat ellen - szerződést kötnek felzárkóztató órák tartására.

A mátraszőlősi fórumon sem a település polgármestere, sem a képviselő-testület tagjai nem vettek részt. Az MTI jelentése szerint az egyik helyi képviselő autóját kővel megdobálták. Személyi sérülés nem történt, a rendőrség közlekedésbiztonság elleni bűncselekmény gyanújával eljárást indított.

 

C-PRESS - NOL.hu 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 20-tól 26-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-20
  Ma fontossá válik a munkánk, szeretnénk tökéletesen megfelelni az elvárásoknak. Ennek érdekében több feladatot vállalunk fel, mint amennyi ideális lenne. Szívesen túlórázunk, vagy vállalunk át feladatokat a munkatársaktól. A ma vágott haj tovább megőrzi szépségét és formáját, a dauer szép hullámokat ad, és a hajfestés is sokáig tartós marad. A legjobb, ha a mai napon keressük fel a fodrászunkat, nem csalódunk az eredményben. Akár új frizurával is kísérletezhetünk.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-19
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a túlérzékenységnek, nagyvonalúan bocsátunk meg az elmúlt napok sérelmeiért. Játékos hangulatban vagyunk, szívesen szórakoztatjuk a kollégákat, de ne ezzel menjen el a munkanap! Érzékenyebbé válhat a keringési rendszerünk, ezért jó, ha ma nem erőltetjük meg magunkat különösebben, hanem pihenünk egy kicsit. Ha hajlamunk van rá, hogy a vállaink, hátunk izomzata fájdalmasan bemerevedjék, akkor ezzel számolnunk kell a mai napon.
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek