Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Mága Zoltán komoly bajba került
2007-09-18 15:15
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Mága ZoltánKis híján blamázsba fulladt a magyar hegedű virtuózok fellépése New Yorkban. A magyar zenészek kottái ugyanis nyomtalanul eltűntek a repülőtéren. A szeretet hegedűse, Mága Zoltán és zenekara így igen komoly bajba került. A több mint 2 órás koncertet azonban így is elhúzták a magyar sztárok és rettentően megríkatták a közönséget.

 

Túl sok zűrrel indult a magyar hegedű-virtuózok fellépése Amerikában. Sokáig úgy volt, hogy nem készül el időben a zenészek vízuma és a koncertekhez szükséges különféle engedélyek, majd kiderült már rég készen van minden dokumentum. Csak Mága és az Angyalok nem kaptak az amerikai menedzserüktől arról papírt, hogy mikor menjenek az engedélyekért. A zenekar ezután azt hitte, ennél rosszabb már nem történhet velük. Tévedtek, mert ezután jött az igazi sorscsapás. A hegedűs csapat New York-i megérkezésekor kiderült: eltűnt az összes kottájuk, ami a fellépéseikhez bizony nélkülözhetetlen segítség.

Mága Zoltán és az Angyalok vakarták is a fejüket rendesen. Kotta nélkül ugyanis egy hegedűművész olyan, akár egy festő festék nélkül. Hiába próbáltak telefonálgatni, nyomozgatni, a kottáknak egyszerűen nyomuk veszett. A szeretet hegedűse azt fontolgatta: lemondja a fellépéseit Amerikában.

"Rettentően elszomorodtam. Ez olyan volt, mintha egy sorscsapás érne. Első gondolatomban megfordult, hogy lemondok mindent. Több mint 8 órát utaztunk és este vártak minket már a Magyar Házban az első fellépésünkön. Minden jegy előre elkelt, majd 1000 fős közönség várt minket, de én már 48 órája talpon voltam és a kották eltűntek akár a kámfor. Nekem ez már sok volt. Végül zenésztársaim meggyőztek, hogy ez a pár malőr csak azt jelentheti, hogy átütő sikerünk lesz. Így léptünk fel és bevallom őszintén, mindent beleadtunk. Volt itt klasszikus zene, modern zene és a közönséget egyszerűen megríkattuk a koncerten. Hát rég volt ilyen műsorban részem ezt én mondom, pedig nem ez volt az első előadásom, majd' 2 órát húztuk a hegedűket, de megérte.

A közönség állva tapsolt minden szám után. Ez az igazi elismerés nekünk és persze az Angyalokkal nekünk nem volt könnyű a helyzetünk, mert fejből kellett a műsort előadnunk de ez már mit sem számít. A kotta természetesen nekünk fontos munkaeszköz, persze elég csak egy pillantás rá és minden jön magától, de kell. Bízom benne, rövid időn belül előkerülnek a kottáink, hisz még rengeteg fellépésünk lesz Amerikában és megyünk át nemsokára Kanadába is. "- nyilatkozta Mága Zoltán hegedűművész a STOP-nak.

A szeretet hegedűse és az Angyalok a világkörüli turnéjuk során több mint két hónapig adnak koncertet Amerikától kezdve egészen Japánig. Mága Zoltán nem titkolja, hogy a magyar zene nagyköveteként mindent megtesz azért, hogy Magyarország hírnevét öregbítse és a közönségét megríkassa. A virtuóz a kottái miatt már nem aggódik annyira, de a gyermekei és a családja rettentően hiányzik neki, pedig csak pár napja utazott el.

C-PRESS - STOP

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-11-15
  Ma mozgékony hangulatban leszünk, szívesen megyünk hosszabb-rövidebb utakra. Jó alkalom a mai, hogy vidékre utazzunk, leróni kegyeletünket elhunyt családtagjaink felé. Hasznos mindezt összekötni egy rokonlátogatással. Ma felületesebben viszonyulunk kedvesünkhöz, talán az empatikus tulajdonságok sem tengnek túl bennünk. Figyelmetlenek lehetünk és ezzel nagyon megbánthatjuk szerelmünket. Talán ki szeretné nekünk önteni a szívét és még csak végig sem hallgatjuk.
 • Te jó vagy úgy, ahogy vagy!
  Folyton másoknak akarunk megfelelni, miközben megfeledkezünk arról, hogy ez úgy, ahogy van, lehetetlen. Megannyi szerepben éljük az életünket, vagyunk gyermekek, szülők, beosztottak és felettesek, házastársak és szerelmesek, szomszédok, barátok, virtuális influencerek?
  image
 • Kínai horoszkóp: a Disznó hónapja az újrakezdést hozza
  Meglehetősen változékony és különösen aktív időszak várható a Disznó hónapjában, ezért ahogy mindig, most is érdemes minél tudatosabban felkészülni rá.
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.november 14-től 20-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek