Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Még az sem egyértelmű, mennyi pénzre lenne szükség
2007-09-15 10:29
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Még az sem egyértelmű, mennyi pénzre lenne szükségMátraszőlősön újabb egyeztetést tartanak hétfőn az iskola lehetséges működési módjáról; ha ekkor sem születik megállapodás, a szülőknek máshová kell vinniük a gyerekeket - mondta pénteken az Országos Cigány Önkormányzat (ÖCO) képviselője.

 

Csikós Árpád, az ÖCO oktatási bizottságának elnöke közölte: két lehetséges variációt vitatnak meg. A salgótarjáni székhelyű Cognito Alapítványi Iskola átvenné a helyi iskola fenntartását, de egyelőre kérdés, "ki és hogyan tudná biztosítani" az állami normatíván felül hiányzó 12-13 millió forintot.

 

A másik variáció szerint tovább működtetné az iskolát a mátraszőlősi önkormányzat, ha "valaki" biztosítaná az általa kiszámolt 20 millió forintnyi hiányzó összeget. Az elnök hozzátette: egyelőre tehát amellett, hogy fedezet sincs még az iskolára, azt is pontosítani kell, hogy mennyi pénzre van szükség, melyik számítás a helyes. Bármelyik megoldás esetén az ÖCO fenntartja, hogy egymillió forinttal hozzájárul a kiadásokhoz - mondta. Azzal kapcsolatban, hogy van-e szándéka az önkormányzatnak az iskolafenntartásra, tekintettel arra, hogy nem vonták vissza az intézmény megszüntetéséről hozott határozatot, Csikós Árpád úgy válaszolt: az önkormányzatnak egyetlen érve az volt a döntés mellett, hogy nincs pénz.

 

Hozzátette: ha hétfőn megegyezésre jutnának, célszerű lenne rögtön megtartani egy rendkívüli testületi ülést, és megkezdeni a tanítást. Ha viszont nem lesz megállapodás, akkor a szülőknek természetesen máshová kell vinniük a gyerekeket, de "keddtől vagy szerdától már iskolába kell járniuk", hiszen így is sok már a kiesett idő. A hétfői egyeztetésen részt vesz Kolompár Orbán, az ÖCO elnöke, Mátraszőlős vezetői, a Nógrád Megyei Közigazgatási Hivatal, az Oktatási Minisztérium, az Egyenlő Bánásmód Hatóság, és a Cognito iskola képviselői.

 

A Nógrád megyei faluban 44, döntő többségében cigány származású gyerek nem kezdte meg a tanévet, miután az önkormányzat augusztus 30-án megszüntette az iskolát. Ötven másik gyerek, aki tavaly még ebbe az iskolába járt, azóta a közeli Pásztón tanul, de 44-en ragaszkodnak a helyi intézményhez. Mátraszőlős önkormányzata azért zárta be az iskolát, mert nincs pénze a fenntartásra. Döntését viszont jogszabálysértően hozta meg, mert az iskolában nemzeti etnikai kisebbségi nevelés is folyt, ezért a megszüntetéshez be kellett volna szerezni a helyi kisebbségi önkormányzat hozzájárulását, ami nem történt meg - mondta Csikós Árpád.

 

C-PRESS - Népszava - MTI

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-11
  Ma érzéki hangulatban leszünk, így különösen kedvezőek a szerelmes találkák. Örülünk egy ínyenc vacsorának, egy zenés szórakozóhelynek, és a szex is kedvünkre van, - szeretnénk minden percét kiélvezni. Ma érzékenyebbé válhatnak a füleink! Ha úszni megyünk, és nem szeretnénk, hogy a víz a fülünkbe menjen, akkor viseljünk füldugót. Óvakodjunk attól, hogy huzatos helyen tartózkodjunk! Az érzékeny fülűek viseljenek sapkát, ami védelmet jelent.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 10-től 16-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek