Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
"Nem tagadjuk, mi, cigányok egyre jobban félünk!"
2007-09-11 22:45
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
"Nem tagadjuk, mi, cigányok egyre jobban félünk!"A szocialisták az eddigieknél még szigorúbban lépnének fel a gyűlöletbeszéd és a kirekesztés ellen. Reményeik szerint ősszel meg is születhetnek az ezeket súlyosabban szankcionáló törvények.

 

 

Kérdés persze, hogy a parlamenti szavazáskor az ellenzéki pártok - élükön a Fidesszel - támogatják, vagy ellenzik-e az előterjesztést és ezzel együtt a gyűlöletbeszédet.

 

"Nem tagadjuk, mi, cigányok egyre jobban félünk!" - említette sajtótájékoztatóján Teleki László, a nagyobbik kormánypárt roma származású országgyűlési képviselője. Hozzátette: ez eddig soha nem volt így Magyarországon, s csak az utóbbi időben kezd terjedni az a hullám, amely egyre nagyobb veszélyeket hordoz magában. Ezért kezdeményezte az MSZP-frakció (a kormány támogatásával) a Polgári Törvénykönyv módosítását, s nyújtott be olyan módosító javaslatot, amellyel erélyesebben büntetné a tárgykörben vétkezőket.

Képviselőtársa, Bárándy Gergely, a részletekről kifejtette: frakciójuk egyhangú szavazással támogatta, hogy a polgári szabályozáson túl a büntetőjogi fellépés is szükséges a gyalázkodó, gyűlöletkeltő megnyilvánulásokkal szemben. Úgy vélik ugyanis, amint azt a közelmúltban tapasztalt példák mutatják, a polgárjogi szabályozás már nem elégséges azok féken tartására. Ezt azonban a kabinet még nem támogatja, aminek oka, hogy a koalíciós partnerüket egyelőre még nem tudták meggyőzni a változtatás szükségességéről. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: a közeljövőben nem csak a liberálisok, de más pártok jobb érzésű képviselőinek szavazataira is számítanak. Így reménykedik abban, hogy az időközben a MAZSIHISZ támogatását is élvező javaslatuk törvényerőre emelkedhet.

Teleki emlékeztetett: a múlt héten már kérte a Parlament Kisebbségi bizottsága rendkívüli ülésének összehívását annak érdekében, hogy az Emberi jogi bizottság deklarálja: elítéli a szóban forgó megnyilvánulásokat. Aláhúzta: eklatáns példa azokra a Magyar Gárda működése, illetve több internetes honlap kifejezetten cigányellenes írásai. A politikus indítványozta ezen kívül, hogy az Emberi jogi bizottság tűzze napirendre a téma megvitatását, vajon mit tehetnének a nyugtalanító folyamat visszafordítására. Úgy véli, még csírájában kell ugyanis azokat elfojtani annak elkerülésére, hogy hazánkban akár vallási, akár etnikai kisebbségben lévő csoportokat hátrányos megkülönböztetés érjen.

Végül elhangzott: ha az őszi ülésszak során sikerül is elfogadtatni a feles törvényt, a magyar büntetőjogi tradíciók miatt hiába jár majd elvileg együtt letöltendő börtönbüntetéssel, az első időszakban még csak pénzbüntetés, illetve felfüggesztett szabadságvesztés lesz majd érte kiróható. Ezzel együtt a szankció Btk.-ba való átkerülésétől már jóval nagyobb visszatartó erőt remélnek.

A törvénymódosítási javaslat felvet egy közvetlen politikai kérdést is: a Fidesz hogyan szavaz majd, ha már nem csupán szavakban kell elítélni a gyűlöletkeltést, hanem konkrét szankciókat lehet megszabni rá? A párt parlamenti képviselőcsoportja egyelőre nem kívánt válaszolni erre a kérdésre.

C-PRESS - STOP

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-19
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a túlérzékenységnek, nagyvonalúan bocsátunk meg az elmúlt napok sérelmeiért. Játékos hangulatban vagyunk, szívesen szórakoztatjuk a kollégákat, de ne ezzel menjen el a munkanap! Érzékenyebbé válhat a keringési rendszerünk, ezért jó, ha ma nem erőltetjük meg magunkat különösebben, hanem pihenünk egy kicsit. Ha hajlamunk van rá, hogy a vállaink, hátunk izomzata fájdalmasan bemerevedjék, akkor ezzel számolnunk kell a mai napon.
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 • Ma van az év utolsó tízmilliószoros napja!
  A tibetiek szerint a tízmilliószoros napon minden, amit teszel, gondolsz, érzel vagy mondasz, az tízmilliószorosan száll vissza rád.
  image
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 18-tól 24-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek