Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
120 milliót lopott el a szocialista képviselő
2007-09-09 22:52
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
120 milliót lopott el a szocialista képviselőElső fokon négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélték sikkasztásért Ispánki László volt szocialista önkormányzati képviselőt. Az általa vezetett Terézvárosi Vagyonkezelő Rt. pénzéből 2003-ban 120 milliót kivett a trezorból és ellopta. A volt képviselőt a tárgyalóteremből egyenesen a börtönbe vitték.

 

2002 őszén a hatodik kerületben mindenhol az MSZP-SZDSZ jelöltjei lettek a befutók. Az addigi fideszes vagyonkezelő vezetőségét leváltották, ám Kovács István vezérigazgató még az utolsó munkanapján közjegyző előtt igazolást adott az építőipari kivitelezéssel foglalkozó Construm Kft-nek, amivel feljogosította, hogy a vállalkozás bármikor inkasszáljon 146 milliót az Rt. számlájáról. Később ebből vett el Ispánki 120-at.

Az új vezérigazgató, a szocialista Fürst György, az akkori gazdasági alpolgármester javaslatára Ispánki László közgazdász lett. Első intézkedéseként egy alvó bankszámlára menekítette a Construm inkasszója elől az Rt. pénzét, a bankszámlát azonban a Construm megtalálta. Mikor a bankból jelezték, hogy megjelent a követelés, Kováts Ferenc gazdasági igazgató két kollégájával együtt elrohant a bankba, hogy a pénzt áttegyék egy trezorba. Kováts azt állította, erről tájékoztatta Fürst Györgyöt, amire az alpolgármester nem emlékezett.

Fürst ezután jóváhagyta Ispánki új intézkedését, ami szerint kizárólag Ispánki nyúlhat a széfben tárolt pénzhez. Egy májusi könyvvizsgálói jelentés szerint azonban a társaság 146 millió forintját szabálytalan trezorban tárolni, azt vissza kell helyezni a társaság hivatalos bankszámlájára. Júliusban viszont lejárt Ispánki szerződése, aminek meghosszabbításába a kerületi SZDSZ már nem ment bele.

A szabad demokrata Reményi János és a fideszes Tátrai Eszter 2003 július 16-án megpróbálták elszámoltatni Ispánkit. A Vörösmarty téri Anna presszóban találkoztak, ahonnan a banki trezorban lévő pénzért mentek volna hármasban, hogy a pénzt áttegyék az Rt. számlájára. A volt vezérigazgató azonban közölte velük, hogy már nem kell a bankba menni, ő kivette a pénzt, és egy feltűnően nagy aktatáskára mutatott, majd sietősen távozott.

Kiderült, hogy a pénzt Ispánki már az Anna presszóban történt találkozás előtt kivette. Az Rt. számlájára 26 milliót befizetett, 120-at megtartott magának. A széfben mindössze egy zsebkendőt és egy üres szatyrot találtak.

Verók István polgármester az eltűnt pénz ügyében július 30-án tett feljelentést sikkasztás alapos gyanúja miatt. Ispánkit ezek után már nem lehetett elérni.

Miután Rabin László SZDSZ-es alpolgármester, akkori frakcióvezető kiadta a sikkasztásról szóló hírt, a VI. kerület polgármesteri hivatalában válságstábot hívtak össze. A megbeszélésen részt vett Fürst György akkori gazdasági alpolgármester jó barátja, Schmuck Andor is.

Az SZDSZ és az ellenzék ezután megszavazta a Fürst alpolgármester felelősségét vizsgáló fegyelmi bizottság felállítását, amire válaszként Verók István szocialista polgármester visszavonta Rabin szabad demokrata frakcióvezető alpolgármesteri jogkörét.

Ispánkiról még annyit lehet tudni, hogy Vácon panziót épített. A Veres sipka panzió most is üzemel, kétágyas szobáik egy éjszakára 13 200 és 15 500 forint közt mozognak.

Szilágyi Erika a VI. kerület sajtószóvivője szerint az Ispánki-ügy MSZP kerületi pártügye, így erről Terézváros vezetése nem nyilatkozik.

C-PRESS - MNO - (index.hu)

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-11-17
  Ma érzelmes hangulatban leszünk, különösen gyermekeinkre vagyunk ráhangolódva. Segítsünk nekik problémáik megoldásában. Egy őszinte beszélgetés nagyon sokat jelent, közelebb hoz egymáshoz! Ma gyomrunk lesz érzékenyebb, - érdemes jobban figyelnünk arra, hogy mit eszünk. Részesítsük előnyben a könnyebb ételeket. Ne együnk egyszerre túl sokat, inkább kisebb adagokat válasszunk. Többször is fogyaszthatunk kekszet, vagy élőflórás készítményeket!
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 17-től 23-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek