Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Kolompár Orbán: Fejetlenség és kapkodás a Lungo Drom-on belül
2007-09-08 22:51
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Itt van az ősz, itt van újra - levélre, levél?
Kolompár Orbán: Fejetlenség és kapkodás a Lungo Drom-on belülÚgy tűnik a Lungo Drom (LD) vezetői nem tudják mit akarnak az Országos Cigány Önkormányzat közgyűlésében. Szakmai munkát vállalni, tenni a hazai cigányság élethelyzetének javításáért, avagy továbbra is szinten tartani az elmúlt 16 év értelmetlen sárdobáló, a cigányságot lejárató felelőtlen viselkedést.

 

Jegyzem meg mindezt azért, mert augusztus 8-án hozzám intézet levelükben kérik a Lungo Drom OCÖ-s képviselői részére a korábban általam felajánlott elnökhelyettesi és bizottsági tisztségekre vonatkozó vezetői pozíciókat, valamint az OCÖ munkájába való bekapcsolódást.

A kérést megtárgyaltam az MCF választási szövetség képviselőivel és egyhangúlag igen volt a válasz. Erről telefonon személyesen tájékoztattam Farkas Flóriánt és egyben kértem, hogy közösen határozzuk meg a rendkívüli közgyűlés időpontját és napirendi pontjait.

Kezdeményezésemre válaszul augusztus 14-én kapom a mellékelt levelet, amelyben az LD felelős vezetői visszavonják a tisztségekre ill. az OCÖ-n belüli szakmai munkára vonatkozó kérésüket.

 

Kolompár Orbán: Fejetlenség és kapkodás a Lungo Drom-on belül 

Kolompár Orbán: Fejetlenség és kapkodás a Lungo Drom-on belül 

 

Tisztelt Lungo Dromos képviselő társaim!

Arra kérlek benneteket, hogy a cigányság felelős vezetőiként legyetek szívesek átgondolni ill. átértékelni az Országos Cigány Önkormányzat képviselőiként felvállalt szerepeteket, feladataitokat. Átérezve mindezt felelősségteljesebben legyetek szívesek hozzáállni mandátumaitokból adódó cigánysággal szembeni kötelezettségeitekhez, hiszen sokkalta többről van szó, mint egyéni érdekekről, vagy pozícióitokról hiszen mindannyian erre esküdtünk fel.

Hogy fordulhat az elő, hogy a cigányságért tenni akaró felelős politikusok augusztus 08-án még tenni és dolgozni akartok a hazai cigányságért. Egy pár nap múlva felelőtlenül elálltok szándékotoktól. Vajon mi történhetett e pár nap leforgás alatt a LD-on belül? Vajon ki a felelős? Ki vezeti szándékosan félre a LD és szövetségeseinek tenni és dolgozni akaró OCÖ-s képviselőit.

Az OCÖ egy évvel ezelőtt büntetőpert indított a náci eszmét valló csoportosulások ellen. Ezen kívül minden lehetséges eszközzel nyíltan vállalva önmagunkat, felhívtuk a magyar politikai és társadalmi elit, valamint a felelősen gondolkodó magyar állampolgárok figyelmét az egyre jobban terjedő és egyre radikálisabb fasiszta eszme jelenlétére. Azóta már Európai is tiltakozik a Magyarországi neonáci mozgalmak és szervezetek ellen.

A LD felelős vezetői nem alkottak véleményt és nem emelték fel hangjukat akkor, amikor a Magyar Gárda megalakulása után a LD-hez tartozó kecskeméti és kaposvári cigány kisebbségi önkormányzatok irodáit megalázó módon fasiszta jelképekkel összefirkálták, betörték ablakait, és irodáikat meg kívánták semmisíteni.

Részünkről a LD egyes vezetőinek felelőtlen magatartása nem elfogadható. Javaslom átgondolni képviselői kötelezettségeitekből adódó feladataitokat és az OCÖ-n belüli munkátokat.

Kolompár Orbán
elnök
 
C-PRESS - OCÖ

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-11-21
  Ma visszahúzódó hangulatban leszünk, örülünk, ha otthon tölthetjük a szabadidőnket. Semmi kedvünk kimozdulni otthonról. Inkább praktikus teendőink kötik le a figyelmünket, szívesen teszünk, veszünk otthon. Ma a csendes elmélkedés napja van! Vonuljunk el és gondolkodjunk el kapcsolatainkon, értékrendünkön. Ennek ma különösen nagy aktualitása lehet. Ha lehet, kerüljük a társaságot, hiszen inkább fáraszt, mint szórakoztat minket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.november 21-től 27-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-20
  Ma fontossá válik a munkánk, szeretnénk tökéletesen megfelelni az elvárásoknak. Ennek érdekében több feladatot vállalunk fel, mint amennyi ideális lenne. Szívesen túlórázunk, vagy vállalunk át feladatokat a munkatársaktól. A ma vágott haj tovább megőrzi szépségét és formáját, a dauer szép hullámokat ad, és a hajfestés is sokáig tartós marad. A legjobb, ha a mai napon keressük fel a fodrászunkat, nem csalódunk az eredményben. Akár új frizurával is kísérletezhetünk.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 20-tól 26-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek