Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Internet van, vécé nincs
2007-09-03 10:27
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Internet van, vécé nincsMagyar Bálint továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a következő két évben 35 milliárd forintot költsenek digitális táblákra, miközben az iskolák negyedében nincs radiátoros fűtés, több mint felében nem megfelelő a vécék állapota, és az épületek 85 százalékát fel kellene újítani.

 

 

 A kormány milliárdokat költ az iskolák méregdrága intelligens táblákkal való felszerelésére, miközben már több intézményben van internet, mint vezetékes gáz. Az MTV Nap-kelte című műsorának múlt pénteki adásában az egyik újságíró azt kérdezte Magyar Bálinttól, a Miniszterelnöki Hivatal fejlesztéspolitikai államtitkárától: vajon nem kellene-e előbb székeket és asztalokat beszerezni, mielőtt milliárdokat költenek digitális táblákra. Tudni szerették volna, hogy miért fontosabb az internet, mint a fűtés.

A volt SZDSZ-es oktatási miniszter azonban továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy 35 milliárd forintból 40 ezer tantermet szerelnek fel intelligens táblákkal. Magyar szerint nem az fogja elősegíteni egy gyerek pályáját, ha van vezetékes gáz az iskolában. Hozzátette: ez olyan, mintha 100 évvel ezelőtt arról vitatkoztak volna, hogy minek könyvet adni a diáknak akkor, amikor még a fűtés sincs megoldva az iskolákban. A politikus szerint az iskolák digitalizálása az oktatás csendes forradalma. Hozzátette: saját minisztersége idejéig az oktatásban a technológiai környezet az utóbbi 120-150 évben nem sokat változott. 

 

 Már csak 35 milliárd áll rendelkezésre

Akkor megtették az első lépést, mert 2005-ig Magyarország összes iskolájában elérhetővé tették az internetet. A cél az, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyétől kezdve a Zala megyei kisfalvakig legyenek olyan eszközök, amelyek „beviszik" a világot a tantermekbe, és száraz tankönyvek helyett élményszerűvé teszik az oktatást - tette hozzá.

A miniszter cáfolta azt a sajtóhírt, amely szerint az ígért 40 milliárd forintból csak tizenegy áll rendelkezésre a digitális táblákra, igaz, most már csak 35 milliárd forintról beszélt. A liberális politikus szerint a szerkezet jelentősen megkönnyíti a tanulást és a tanítást, illetve segíti a digitális tananyagok megjelenítését. A készüléket összekapcsolják egy laptoppal, ami a táblára vetíti a tananyagot, ráadásul elektronikus tollal írni is lehet rá. Magyar Bálint ragaszkodása a digitális táblákhoz annak fényében is elgondolkodtató, hogy múlt csütörtökön Hiller István oktatási miniszter maga hozta nyilvánosságra azt a felmérést, amely szerint az iskolák nyolcvanöt százalékát fel kell újítani.

A Szonda Ipsos által végzett kutatás szerint az iskolák 27 százalékában nincs radiátoros fűtés, két százalékában pedig még meleg víz sem jut a gyerekeknek. A villamos berendezések állapota minden második iskolában rossz, a vécék, mosdók 45 százaléka nem megfelelő, a tantermek 43 százalékában gyenge a megvilágítás. Mindeközben az intézmények 91 százalékában van számítógépterem, 92 százalékában pedig internet. 

 

C-PRESS - Duna TV 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-11-21
  Ma visszahúzódó hangulatban leszünk, örülünk, ha otthon tölthetjük a szabadidőnket. Semmi kedvünk kimozdulni otthonról. Inkább praktikus teendőink kötik le a figyelmünket, szívesen teszünk, veszünk otthon. Ma a csendes elmélkedés napja van! Vonuljunk el és gondolkodjunk el kapcsolatainkon, értékrendünkön. Ennek ma különösen nagy aktualitása lehet. Ha lehet, kerüljük a társaságot, hiszen inkább fáraszt, mint szórakoztat minket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.november 21-től 27-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-20
  Ma fontossá válik a munkánk, szeretnénk tökéletesen megfelelni az elvárásoknak. Ennek érdekében több feladatot vállalunk fel, mint amennyi ideális lenne. Szívesen túlórázunk, vagy vállalunk át feladatokat a munkatársaktól. A ma vágott haj tovább megőrzi szépségét és formáját, a dauer szép hullámokat ad, és a hajfestés is sokáig tartós marad. A legjobb, ha a mai napon keressük fel a fodrászunkat, nem csalódunk az eredményben. Akár új frizurával is kísérletezhetünk.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 20-tól 26-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek