Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
"Nyíltlevél" Sólyom László Köztársasági Elnök úrhoz, Nyírmihálydi SAJTÓKÖZLEMÉNY
2007-09-03 09:40
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Image A Magyarországi Kisebbségek Pártja és az ÉKE egyesület Budapesti vezetősége a K.I.É.SZ. egyik alapító tagjával, valamint 20 fő szakmunkással 2007 szeptember 03-án hétfőn 06.00 órai indulással szervezte meg Nyírmihálydi településre utazását.

 

 

Az utazás célja, hogy gyors segítséget nyújtson a kilátástalan helyzetbe került cigány családoknak és ezzel feloldja a kialakult patthelyzetüket.

 

Útközbeni csatlakozását jelentette be hozzánk Polgár település ÉKE vezetése és egyben CKÖ elnöke is. Az MKP – ÉKE elnöke Száva Vince és vezetősége saját személyes anyagi forrásából fedez minden költséget (szakmunkások óra díja, útiköltség szállásdíj, étkezések, stb.), melyhez társadalmi munkával járulnak hozzá a vezetőségi tagok. Előzetes megbeszélésünk alapján Nyisztor Ferenc Nyírmihálydi polgármestere örömmel fogadta segítségünket és egyben felajánlotta, hogy az illemhelyek felállításához szükséges faanyagot ő biztosítja!

Mélyen sajnáljuk, hogy egyes roma vezetők nem érezték fontosnak azt, hogy néhány cigány család problémás helyzetéből a cigány társadalom megítélése ismét negatív irányt vehetne!

Ez úton is kérjük valamennyi felelős cigány vezetőt és kisebbségi szervezetet, hogy tegyék a dolgukat és erősítsék a kisebbségi társadalom összefogását különösen az ilyen esetekben!

Budapest, 2007-08-29

2007-08-31-én Száva Vince és Nyisztor Ferenc polgármester úr között történt telefonbeszélgetés alkalmával polgármester úr a következőről tájékoztatott minket, időközben ígéretet kapott a probléma segítséggel történő megoldására és ezért nincs szükség az általunk már leszervezett munkás kezekre. A fentiek miatt az MKP – ÉKE vezetőségének tagjai utaznak csak Nyírmihálydiba, ahol délután 17.00 órai kezdettel lakossági fórumot tartunk, hogy az ominózus eseten kívüli problémákra is segítsük megtalálni a legjobb megoldást.

Budapest, 2007-09-01

Angeli Tamás /MKP – ÉKE elnöki munkatárs, K.I.É.SZ. alapító tag, Közép Magyarországi Régió CKÖ és Civil Szervezetek Közhasznú Szövetsége Esélyegyenlőségi Bizottság tagja

----------------------------------------

 

N Y Í L T L E V É L

Sólyom László Magyarország Köztársasági Elnöke Részére


Tisztelt Köztársasági Elnök úr!

A Magyarországi Kisebbségek Pártja és az ÉKE egyesület vezetősége nevében tisztelettel felkérem Önt, hogy minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel lépjen fel a „Magyar Gárda” tevékenységének fokozott megfigyelése érdekében! Szent meggyőződésünk, hogy ilyen és ehhez hasonló, már megjelenésében, egyenruhájában is minden jóérzésű emberben félelmet, rettegést keltő, valamint a ma még elevenen bennünk élő múlt rasszista és antiszemita jegyeit magán viselő félkatonai szervezetre semmi szüksége hazánknak! Nézve a híradásokban a fekete egyenruhát KARSZALAGGAL rettenetes volt a nép nagy többsége számára! Felméréseink szerint mind a bal-, mind a jobb oldali érzelmű békés-, jóérzésű lakosság ellenzi és féli a „Magyar Gárda” létét, létjogosultságát. Álláspontunk és felméréseink szerint szinte semmi sem tud hazánknak és hazánk nemzetközi megítélésének annyit ártani, mint egy ilyen, vagy ehhez hasonló szervezet létezése! Nap mint nap az emberek közt járva, velük beszélgetve, ide értve hazánkat felkereső túristákat is, a következő véleményt tudom összegezni „…nem elég elhatárolódni ezektől a szervezetektől, ezektől a jelenségektől, hanem egyszer s mindenkorra törvényileg be kellene tiltani őket még mielött gombamódra szaporodásnak indulhatnának és megmérgeznék a már már tisztulásnak indult politikai nézeteket…”! Mennyivel hasznosabb volna az ilyen szervezetek támogatására fordított adományokat, melyet az adományozó még az adójából is leírhat a tisztességes adófizetők kárára, inkább a nehézsorsú vagy beteg gyermeket megsegítésére fordítani, különösen akkor, mikor sok helyütt nem telik gyermekétkeztetésekre, életmentő gyógykezelésekre!

Megdöbbenéssel tapasztaltuk azt a tényt is, hogy míg egy karitatív szervezet bejegyzése 6-18 hónap közt mozog, addig a „Magyar Gárda” bejegyzése, megalakulása igen rövid idő alatt megtörténhetet. Mélyen elgondolkodtató az ügyészségek, bíróságok hozzáállása, mivel a megjelenésük egyértelműen utal esetleges céljaikra!

Mélységes megdöbbenésünket fokozta az a tény is, hogy avató ünnepségükre éppen a Sándor palota elött kerülhetett sor mintegy fricskát nyomva a nemzet orrára!

Tisztelt Köztársasági Elnök úr!

Nyomatékosan és tisztelettel kérjük Ön is tegyen meg minden törvényes lépést e szervezet tevékenységének fokozott megfigyelése érdekében, mert Öntől a nép ezt joggal elvárja és ne várja meg míg a szép szavak álcája mögül előbújik esetleges negatív valódi arcuk, mert akkor már késő lesz, de választott vezetőinknek viszont a felelőséget akkor majd vállalni kell! Annál is inkább, mivel az elmúlt pár napban egyre több köztiszteletben álló személy jelentette be, hogy ezért elhagyni kivánja hazánkat.

Elvárjuk, hogy a gyűlölet keltés helyett most már végre a szeretet, béke és összefogás diadalmaskodjon hazánkban.

Budapest, 2007-09-01

Száva Vince MKP – ÉKE elnöke

 

 

Tisztelettel:
 
Száva Vince
MKP – ÉKE elnöke

 

megbízásából:
 
Angeli Tamás
/MKP – ÉKE elnöki munkatárs, K.I.É.SZ. alapítótag, Közép Magyarországi Régió CKÖ és Civil Szervezetek Közhasznú Szövetsége Esélyegyenlőségi Bizotság tagja/

 

C-PRESS 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 13-tól 19-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-13
  Ma alkalmas a nap az utazásokra. Vidéki utakra is kiváló a nap, és a rokonlátogatás is kedvünkre lehet, a vele együtt járó beszélgetéssel.Ha hajlamosak vagyunk a hízásra, akkor ma nagyon kell vigyáznunk a magasabb zsírtartalmú ételekkel. A zsírok, olajok jobban beépülnek a szervezetünkbe, így inkább szorítkozzunk ma a zöldségfélék fogyasztására. Jó ötlet lehet a karfiol, vagy a brokkoli.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek