Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Újabb antifasiszta tüntetés a Magyar Gárda ellen
2007-09-02 10:51
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Magyar GárdaA kirekesztés, a fajgyűlölet, a náci eszmék és a háborúk ellen emeltek szót a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ) antifasiszta demonstrációján felszólalók a II. világháború kitörésének emléknapján a budapesti Deák téren lévő Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékmű előtt szombat hajnalban kezdődött tüntetésen.

 

Beszélt  Lévai Katalin és Hegyi Gyula szocialista európai parlamenti (EP) képviselő is.  A Fidesz szerint "tragikomikus", hogy az antifasiszta rendezvényen felszólalt az a Pásztor Tibor, aki tavaly a "Fidesz kettes számú díszzsidajának" nevezte Deutsch-Für Tamást.

 

A rendszerváltás után 17 évvel társadalmunkban megerősödtek a korábban a világot már pusztulásba vivő bűnös náci eszmék, éppen egy héttel ezelőtt alakult meg a Magyar Gárda - nyilatkozta Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke, hozzátéve, ezért tartották szükségesnek, hogy a hatvannyolc évvel ezelőtt, 4 óra 45 perckor megkezdődött II. világháború évfordulóján antifasiszta tüntetésükkel emlékeztessenek a náci eszme veszélyére.

Lehet vitatkozni, hogy mennyire van fasizmus Magyarországon, de megjelentek ezek a csírák, amelyeket el kell fojtani, azt hangoztatva, soha többé háború, soha többé fasizmus - mondta beszédében Hanti Vilmos.

A néhány tucatnyi résztvevő előtt Pálfi Balázs rádiós újságíró a melegszervezetek nevében tartott beszédében azt mondta: nem a Magyar Gárda képviseli az országot, a melegek is tagjai a társadalomnak, jelenlétükkel is azt demonstrálják, hogy nem félnek, ezért ellenlépésként megalakítják a "Szivárvány Gárdát".

Emlékeztetett, a melegeket is koncentrációs táborokba zárták a zsidókkal, cigányokkal, baloldaliakkal együtt, és mint elmondta, ezért viselnek az antifasiszta tüntetésen rózsaszín háromszöget, mert a lágerekben az a

melegek "jele" volt. A melegszervezetekhez tartozó tüntetők szivárvány színű zászlókkal, transzparensekkel tiltakoztak a kirekesztés, a fajgyűlölet ellen.

Zsidó szervezetek nevében, Makai Mária és Drukker Tibor holokauszt túlélők szólaltak fel, akik arra hívták fel a figyelmet, hogy a háború nem a fegyverropogással, hanem a zsidótörvényekkel, a fajgyűlölettel kezdődött, és a Magyar Gárda is ezen az úton halad. Fel kell venni a harcot a világpusztulást akarók és éltetők ellen - szólított fel Drukker Tibor.

Országos Cigány Önkormányzat nevében Lakatos György emlékeztetett, hogy a háborúban több tízezernyi cigányt hurcoltak el lágerekbe, munkatáborokba. Hozzátette: az elkülönítés ma is tapasztalható: jelen van az iskolákban, ahol szegregáltan oktatják a gyermekeket.

Sorra alakulnak a náci eszméket valló csoportok, akik fő feladatuknak tartják, hogy a cigányok elleni gyűlöletet erősítsék Magyarországon, és e célból honlapot üzemeltetnek, újságot jelentetnek meg, tüntetéseket tartanak - mondta.

Kijelentette: csak összefogással, közösen lehet tenni és fellépni a szélsőségek ellen.

Felszólalt a Magyarországon élő külföldiek jogaiért a Mahatma Gandhi Egyesület elnöke, Gibril Din, aki azt mondta: a rasszizmus a feketékkel szemben már nem csak a futballpályákon tapasztalható, a szélsőségesek nemkívánatos embereknek tartják a feketéket Magyarországon és több uniós tagállamban.

Szeles András, a magát "egy 18 éves antifasisztának" nevező fiatalember úgy fogalmazott: ősszel a zavargások, most pedig a Magyar Gárda megalakulása irányította Magyarországra a világ figyelmét, arra, hogy az országban a szélsőségesek egyre nagyobb teret harcolnak ki maguknak.

A Deák téri Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékmű előtt délig tartó tüntetésen felszólalnak még jogvédők, valamint Hegyi Gyula és Lévai Katalin szocialista európai parlamenti képviselők.

A rendezvény kezdetekor, hajnali öt óra előtt megjelent a Kossuth térről már jól ismert tüntető csoport, a Rendszerváltó Fórum néhány tagja, hogy ők is tiltakozzanak a fasizmus és a kommunizmus ellen, és a MEASZ rendezvényére érkezett kéttucatnyi emberrel közösen ők is mécsest gyújtottak az áldozatok emlékére.

Az antifasiszta rendezvényt több tucatnyi rendőr biztosítja.

Lévai Katalin szocialista európai parlamenti (EP) képviselő elmondta: nemcsak arról van szó, hogy egy szűk kör megfélemlít embereket Magyarországon, hanem arról is, hogy az ország nemzetközi tekintélyét rombolják Európában.

"Az ilyen gyűlöletkeltő, támadó és félelemkeltő jelenségektől el kell határolódni; szomorúnak tartom azt, hogy ez egyértelműen nem történt meg a konzervatív jobboldal részéről, pedig nagyon fontos lenne" - mondta a szocialista politikus.

Hegyi Gyula beszédében arról szólt: nem az a kérdés, hogy a pártok teljesen, vagy csak félig határolódnak a neonácizmustól, mert ez nem politikai, hanem büntetőjogi kérdés.

"A jobboldalt semmi nem járatja le annyira, mintha valaki azt feltételezi róla, hogy a neonácikkal bármiféle szövetséget tart" - tette hozzá.

Hegyi Gyula szerint a szélsőséges eszmék terjedésének megállítása érdekében szükséges a társadalmi összefogás és az európai mintákat követő törvények megalkotása.

A II. világháború kitörésének emléknapján a budapesti Deák téren a Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékmű előtt megtartott tüntetésen felszólaltak meleg, zsidó és cigány szervezetek képviselői és jogvédők is.

1939. augusztus 31-én éjjel egy SS-tiszt parancsnoksága alatt lengyel egyenruhákba öltözött német csapat megtámadta a gleiwitzi német rádióállomást, és ezzel az incidenssel megfelelő ürügyet szolgáltattak a másnap hajnali német támadásra, amellyel megkezdődött a II. világháború.

A Fidesz tiltakozik Pásztor Tibor ellen

 

"A szocialisták hisztériakeltésének egyik tragikomikus eleme, hogy a mai antifasiszta tüntetésen felszólalók között szerepelt az MSZP budapesti elnökségi tagjaként az a Pásztor Tibor, aki a tavalyi választási kampányban a +Fidesz kettes számú díszzsidajának+ nevezte Deutsch-Für Tamást, az Országgyűlés akkori alelnökét" - olvasható a nagyobbik ellenzéki párt helyettes szóvivőjének, Cser-Palkovics Andrásnak az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Fidesz felszólítja a MEASZ-t és a többi antifasiszta egyesülést, hogy határolódjanak el az "antiszemita kijelentésével hírhedté vált" Pásztor Tibortól, az MSZP pedig tegye egyértelművé, hogy ilyen embernek nincs helye a pártban és a magyar közéletben!

A MEASZ rendezvényén Pásztor Tibor a Magyar Gárda kapcsán többek között arról beszélt, hogy köztársaságban, demokráciában nincs mitől félni, de figyelni kell. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy bár az 1923-as müncheni sörpuccs, Adolf Hitler első próbálkozása a hatalomátvételre köznevetségbe fulladt, de később meddig fajulhattak el az események.

A II. világháború kitörésének emléknapján a budapesti Deák téren a Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékmű előtt megtartott tüntetésen felszólaltak meleg, zsidó és cigány szervezetek képviselői és jogvédők is.

1939. augusztus 31-én éjjel egy SS-tiszt parancsnoksága alatt lengyel egyenruhákba öltözött német csapat megtámadta a gleiwitzi német rádióállomást, és ezzel az incidenssel megfelelő ürügyet szolgáltattak a másnap hajnali német támadásra, amellyel megkezdődött a II. világháború.

C-PRESS - NOL.hu - MTI

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-11-15
  Ma mozgékony hangulatban leszünk, szívesen megyünk hosszabb-rövidebb utakra. Jó alkalom a mai, hogy vidékre utazzunk, leróni kegyeletünket elhunyt családtagjaink felé. Hasznos mindezt összekötni egy rokonlátogatással. Ma felületesebben viszonyulunk kedvesünkhöz, talán az empatikus tulajdonságok sem tengnek túl bennünk. Figyelmetlenek lehetünk és ezzel nagyon megbánthatjuk szerelmünket. Talán ki szeretné nekünk önteni a szívét és még csak végig sem hallgatjuk.
 • Te jó vagy úgy, ahogy vagy!
  Folyton másoknak akarunk megfelelni, miközben megfeledkezünk arról, hogy ez úgy, ahogy van, lehetetlen. Megannyi szerepben éljük az életünket, vagyunk gyermekek, szülők, beosztottak és felettesek, házastársak és szerelmesek, szomszédok, barátok, virtuális influencerek?
  image
 • Kínai horoszkóp: a Disznó hónapja az újrakezdést hozza
  Meglehetősen változékony és különösen aktív időszak várható a Disznó hónapjában, ezért ahogy mindig, most is érdemes minél tudatosabban felkészülni rá.
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.november 14-től 20-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek