Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Navracsics: Gyurcsány hadat üzent a társadalomnak
2007-09-02 10:49
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Gyurcsány FerencGyurcsány Ferenc hadat üzent az egész magyar társadalomnak, a történelmi egyházaknak, a köztársasági elnöknek és az MSZP-nek is - jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a párt országos választmányának szombati ülésén.

 

Budai Bernadett kormányszóvivő szerint a politikus nyilatkozatából az tűnik ki, hogy a Fidesz nem tud mit kezdeni a ténnyel, hogy Gyurcsány Ferenc pénteken számos példán keresztül bizonyította a fasizmus veszélyét Magyarországon.

 

 

Navracsics Tibor szerint a miniszterelnök pontról pontra felrúgta a rendszerváltáskor kialakult társadalmi szerződést, amely a demokráciáról, a szociális piacgazdaságról és a független Magyarországról szól.

Navracsics Tibor arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc felrúgta a társadalmi szerződést a családosokkal, a nyugdíjasokkal, a falun élőkkel, és felrúgta a szerződés azon pontjait is, amelyek az eddigi viszonylag nyugodt közélet alapjait jelentették: a racionális vitát, az ellenfelek kölcsönös megbecsülését, és azt az alapvető konszenzust, hogy mindannyian hiszünk az alkotmányos megoldásokban, a jogállamban és a törvények erejében.

A frakcióvezető szerint Gyurcsány a történelmi egyházaknak és a köztársasági elnöknek is hadat üzent, hisztériakampányával pedig a magyar demokrácia egészét és tekintélyét csorbítja.

A Magyar Gárdáról szóló pénteki ötpárti sajtótájékoztatóra utalva Navracsics azt mondta: Gyurcsány az MSZP-nek is hadat üzent, mert a haladó baloldali hagyományokkal ellentétben nyilvánosan védelmébe vette azt a két MSZP-s képviselőt, Pásztor Tibort és Zushlag Jánost, akik antiszemita kijelentéseket tettek.

"Az MSZP Gyurcsány Ferenc vezetésével azon politikusoknak nyújt menedéket, akik antiszemita kijelentéseket tesznek, a Fidesz soha nem vállat semmilyen közösséget sem az antiszemitizmussal, sem semmilyen alkotmányellenes törekvéssel" - jelentette ki.

Szerinte az ötpárti sajtótájékoztatón kiderült, hogy a koalíciós partner SZDSZ is elállt Gyucsány mellől, és meggyőződése, hogy az MSZP becsületes, józan tagsága sem tudja követni a miniszterelnököt ebben az ámokfutásban.

Gyurcsány a gyűlölet fegyverét alkalmazza, mindent megtesz, hogy elválasszon egymástól jóérzésű jobboldali és baloldali embereket, műkonfliktusokat generálva elterelje a figyelmet az ország igazi problémáiról, és szétrúgja a társadalmi konszenzus utolsó maradványait, hogy saját magát mentse - fogalmazott Navracsics, aki a Fidesz nevében tiltakozásának adott hangot amiatt, hogy a miniszterelnök a zsidóságot és a fasizmus túlélőit használja politikai eszközként.

A Fidesz frakcióvezetője azzal zárta beszédét: "Gyurcsány Ferenc ámokfutása most még tart, hogy hova jut, azt most még nem tudjuk megmondani, de most már sokáig nem tarthat, az biztos".

Navracsics sajtónyilvános beszéde után, a Polgárok Házában tartott választmányi ülés Orbán Viktor pártelnök részvételével zárt ajtók mögött folytatódott. A zárt ülésen a választmányi tagok, a Fidesz országos elnökségének javaslatára megtárgyalják a fideszes önkormányzatok közös egészségpolitikájáról szóló határozatot.

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke hétfőn tartott sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a Fidesz minden lehetséges alkotmányos, jogállami eszközt igénybe fog venni, hogy megakadályozza a társadalombiztosítás privatizációját. A politikus az ilyen eszközök között említette a Fidesz és a KDNP kezdeményezte népszavazást, valamint az egészségügyi intézményeket fenntartó önkormányzatok összefogását, amelynek érdekében az országos választmányi ülésén határozatot hoznak a fideszes önkormányzatok közös egészségpolitikájáról.

Budai Bernadett kormányszóvivő szerint Navracsics nyilatkozatából az tűnik ki, hogy a Fidesz nem tud mit kezdeni a ténnyel, hogy Gyurcsány pénteken számos példán keresztül bizonyította a fasizmus veszélyét Magyarországon. Hozzátette: a legtöbb példa még a 90-es évekből, de mindenképpen 2002. előttről származik, vagyis abból az időből, amikor Gyurcsány nemhogy miniszterelnök nem volt, de még a kormány tagja sem.

Az a párt, amelyik saját politikai céljai érdekében a szélsőségeket erősíti meg, az a demokráciát gyengíti, már pedig a Fidesz magatartása, nyilatkozatai ezt mutatják - közölte a kormányszóvivő.

C-PRESS - NOL.hu - MTI

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 13-tól 19-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-13
  Ma alkalmas a nap az utazásokra. Vidéki utakra is kiváló a nap, és a rokonlátogatás is kedvünkre lehet, a vele együtt járó beszélgetéssel.Ha hajlamosak vagyunk a hízásra, akkor ma nagyon kell vigyáznunk a magasabb zsírtartalmú ételekkel. A zsírok, olajok jobban beépülnek a szervezetünkbe, így inkább szorítkozzunk ma a zöldségfélék fogyasztására. Jó ötlet lehet a karfiol, vagy a brokkoli.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek