Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

15-40 százalékos élelmiszer-áremelés várható
2007-07-30 12:09
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
15-40 százalékos élelmiszer-áremelés várható15-40 százalékos élelmiszer-áremelés várható, ami a sütőipari termékek árának emelésével kezdődik, majd a húsipari termékek árának hasonló mértékű növekedésével folytatódik - hívta fel a figyelmet Font Sándor sajtótájékoztatóján.

 

 

A Pénzügyminisztérium tervezési köriratából egyértelműen megállapítható, hogy egy újabb Gyurcsány-csomag elé néz az ország, amelyhez párosul az is, hogy a magyar lakosság a tartalékait éli fel. A lakosság 75 százaléka egy fillért sem tud megtakarítani, és a napi élethelyzetének stabilizálására hitelekhez folyamodik - mutatott rá Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke.

"Kikerülhetetlen egy nagyon magas élelmiszer-áremelkedés, hiszen nincs olyan szektora a mezőgazdaságnak, ahonnan ne jelezték volna, hogy a kialakult helyzetben élelmiszer-áremelkedés fog bekövetkezni" - hívta fel a figyelmet a politikus.

Rámutatott arra: a kormány súlyos helyzetet okozott azzal, hogy elvont 25 milliárd forintot a mezőgazdasági termelőktől. Mint megjegyezte, egyetlen egy uniós országban sem merték azt megtenni, hogy pénzt vonjanak ki a földalapú támogatásból. Szólt arról is, hogy a kormány úgy kezdte eladni az állami termőföldeket - 150-250 hektáros mennyiségeket kínálnak eladásra 30-120 millió forintos eladási áron - hogy azokat gazdálkodó nyilvánvalóan nem, csak tőkés tudja megvenni. Hozzátette: az Új Magyarország Vidékfejlesztési Tervben is olyan programot nyújtott be a kormányzat, amelyet csak sokszori kozmetikázás után fogadott el az unió. Mint mondta, egyértelművé vált, hogy a tőkés nagybirtokrendszert akarja támogatni a kormány, nem pedig a családi alapon felépített mezőgazdaságot.

Font Sándor hangsúlyozta, tavasz óta sújtják a gazdálkodókat a természeti csapások. A kora tavaszi fagyok, a jégesők, az azóta tartó aszály súlyos károkat okozott a mezőgazdaságnak. Mint ismertette, a mezőgazdaságot ért összes kár már 200-250 milliárd forint, a kormány ugyanakkor ezt mindössze 5 milliárd forinttal próbálja ellensúlyozni, és életben tartani a gazdálkodókat.

Mindennek az lesz következménye, hogy a biztonságos magyar élelmiszer eltűnik a piacról, és helyét elfoglalja az élelmiszernek álcázott szemét - figyelmeztet a politikus.

Mivel egyetlen lakos sem tudja kikerülni a mezőgazdaságot ért csapásokat, ezért a Fidesz - a magyar fogyasztók érdekében - felszólítja a kormányt, hogy azonnal zárolja az 1,8 millió tonna intervenciós gabonatartalékot, amit felajánlottak az uniónak, és ezt tartsák bent az országban. Tegyék vissza a 25 milliárd forintot a kárpótlási ellentételezési tartalékalapba, amellyel talán meglehet majd menteni a magyar mezőgazdaságot, hogy jövőre újra termelőképes lehessen, illetve felszólította a kormányt arra is, hogy még nagyobb összeget tervezzen az öntözési rendszerek támogatására.

Font Sándor felhívta a figyelmet, hogy mindezek következtében 15-40 százalékos nagyságrendű élelmiszer-áremelés várható, ami a sütőipari termékek árának emelésével kezdődik, majd a húsipari termékek árának hasonló mértékű növekedésével folytatódik. Mint fogalmazott, ez az, ami igazán fájdalmas lesz a magyar fogyasztóknak a Gyurcsány-féle tervezési körirattal párosulva.

C-PRESS - fidesz.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-11
  Ma érzéki hangulatban leszünk, így különösen kedvezőek a szerelmes találkák. Örülünk egy ínyenc vacsorának, egy zenés szórakozóhelynek, és a szex is kedvünkre van, - szeretnénk minden percét kiélvezni. Ma érzékenyebbé válhatnak a füleink! Ha úszni megyünk, és nem szeretnénk, hogy a víz a fülünkbe menjen, akkor viseljünk füldugót. Óvakodjunk attól, hogy huzatos helyen tartózkodjunk! Az érzékeny fülűek viseljenek sapkát, ami védelmet jelent.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 10-től 16-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek