Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Csak csendben, csak halkan
2007-07-26 12:16
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kóka JánosJúlius közepén szép csendben felállhat Kóka János. Közölheti telefonon miniszterelnökével, Feri, leköszönök, mire az mondhatja: Isten veled, János. Ha így döntöttél, hát így döntöttél.

A kormánynak igenis van orvos-meteorológusa, mégpedig speciális feladatkörrel. Csak és kizárólag arra kell figyelnie, hogy hány Celsius-fokon lankad el végképp a közönség. Mikor mondja ki, hogy csináljatok, amit akartok, mondjatok, amit akartok, csak engem hagyjatok békén.

 

 

Négy nap tartósan harmincöt felett, és jöhet bármi, szólt állítólag a szakértő, a kormányzati kommunikációs csapat minden kétséget kizáróan legeredményesebb tagja.

 

Akit Gyurcsány Ferenc és Kiss Péter kancelláriaminiszter is jutalmazna, de halasztani kell a kitüntetést, merthogy véletlenül ők ketten, főnök és első helyettese egyszerre mennek szabadságra. (Az összhangért felelős kommunikációs szakértő szerint semmi baj, e sajnálatos malőr is azt üzeni, hogy ezt az országot magára lehet hagyni, oly kiválóan működik, bárki elvezetheti.)

Szóval az orvos-meteorológus megmondta: július közepén szép csendben felállhat Kóka János. Közölheti telefonon miniszterelnökével, "Feri, leköszönök", mire az mondhatja: "Isten veled, János. Ha így döntöttél, hát így döntöttél."

Nem is kell ezt ragozni 35 Celsius fölött. János nyugodtan hallgathat róla, hogy dehogy akart ő menni. Ultimátumot kapott a pártjától, ha nem áll fel a miniszteri székből, nemcsak a politikai, hanem üzleti karrierjének is vége. S mivel a párt értesítette a miniszterelnököt, ő nem marasztalta kedves miniszterét, végtére is egy személyen nem állhat vagy bukhat a koalíció. Mire a jó nép a bejelentés másod- vagy harmadnapján feleszmélne, hogy őt most megint átverték, hiszen Kóka megmondta a tavaszi kongresszuson, hogy igenis összeegyeztethető a pártvezetés és a miniszterség, sőt így előnyös, hisz több liberalizmus jut a kormányba, már jön a negyven fok, a nagy szabadságolások, a teljes elbutulás ideje. Amikor lelassulnak az újságírók oknyomozó reflexei, beköszönt a médiába is az uborkaszezon. Ugyan ki és miért zavarná meg a jótékony nyugalmat? Ki fárasztaná a közönséget holmi kínos cégügyekkel, bonyolult lenyúlásokkal, amikor az istenadta csak sörre és lángosra vágyik, a finomabbja buborékmentes ásványvízre. S ha nem csobbanhat tengerbe, tóba, medencébe, légkondicionáló és ventilátor után caplat.

Persze azért nem ilyen egyszerű a dolog. S nem is annyira problémamentes, mint ahogy a Miniszterelnöki Hivatalban elképzelik. Állítólag igen határozott MSZP-s társaság kereste fel a bölcs orvos-meteorológust. Mikor jön a következő hőségriadó? Lesz-e még augusztusban öt 35 Celsius feletti nap? Merthogy meg lehetne ejtetni egy telefont a köztársasági elnöknek: "Itt Gyurcsány Ferenc beszél. Szeptembertől megválnék a hivatalomtól, hogy a pártépítésnek élhessek. Átveszem Lendvai Ildikótól a frakcióvezetői posztot, hogy még több szociáldemokrácia legyen a parlamentben." A köztársasági elnök nem hezitálna. És abban a következő trópusi hőhullámban ugyanaz történne, mint most. Bágyadt csend, legyintés. Senki nem firtatná, mit mondott Gyurcsány az őszödi beszédben, mit ígért alig egy hónapja. Ha Kókát sikerül lapátra tenni, miért ne sikerülne a miniszterelnököt is? Az igazi szocialisták sem a falvédőről léptek le.

A fenti elmefuttatással szórakoztatta baráti körét a Duna-kanyar egyik népes strandján egy amatőr politológus. Profikat megszégyenítő logikával.

 

C-PRESS - HetiVálasz 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-11-21
  Ma visszahúzódó hangulatban leszünk, örülünk, ha otthon tölthetjük a szabadidőnket. Semmi kedvünk kimozdulni otthonról. Inkább praktikus teendőink kötik le a figyelmünket, szívesen teszünk, veszünk otthon. Ma a csendes elmélkedés napja van! Vonuljunk el és gondolkodjunk el kapcsolatainkon, értékrendünkön. Ennek ma különösen nagy aktualitása lehet. Ha lehet, kerüljük a társaságot, hiszen inkább fáraszt, mint szórakoztat minket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.november 21-től 27-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-20
  Ma fontossá válik a munkánk, szeretnénk tökéletesen megfelelni az elvárásoknak. Ennek érdekében több feladatot vállalunk fel, mint amennyi ideális lenne. Szívesen túlórázunk, vagy vállalunk át feladatokat a munkatársaktól. A ma vágott haj tovább megőrzi szépségét és formáját, a dauer szép hullámokat ad, és a hajfestés is sokáig tartós marad. A legjobb, ha a mai napon keressük fel a fodrászunkat, nem csalódunk az eredményben. Akár új frizurával is kísérletezhetünk.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 20-tól 26-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek