Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Százmilliót kérnek az olaszliszkai lincselés miatt
2007-07-25 22:50
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Százmilliót kérnek az olaszliszkai lincselés miattRekordnagyságú, százmilliós kártérítést és egymilliárd forintos bírság kiszabását kéri a tiszavasvári tanár megölésének egyik olaszliszkai gyanúsítottja, amiért a hatóságok és a média a lincselés szót használta az esetre. A helyi cigány kisebbségi vezető fel van háborodva a per miatt, mert szerinte megint az egész közösséget ítélik majd el.

 

Százmillió forintot kérnek nem vagyoni kártérítésként annak az olaszliszkai kislánynak a szülei, akit elsodort autójával egy tiszavasvári férfi, akit az eset után meglincseltek. A keresetet a lincselés szó használata miatt nyújtotta be a házaspár még februárban a magyar állam ellen, mert szerintük megsértették személyiségi jogaikat - mondta el a TV2 reggeli műsorában Gyury József Gergely ügyvéd.

H. Dezső és felesége jogi képviselője arról is beszélt, hogy ezen túl egymilliárd forintos bírság kiszabását is indítványozták, amiért az ügyben eljáró bíróság, illetve az ügyészség több hivatalos iratában is alkalmazta ezt a kifejezést. Hozzátette, mivel a média is lincselésről számolt be, több sajtóorgánum ellen is perre készülnek, ahol szalagcímekben szintén ez a szó szerepelt.

Az ügyvéd - akárcsak a műsorvezető - egyaránt az értelmező szótárral készült, amelyből felolvasta a lincselés meghatározását. Szerinte ennek nem felelnek meg az Olazsliszkán történtek, és a büntető törvénykönyben sincs nevesítve ilyen tétel. H. Dezső egyébként egyike az ügy nyolc gyanúsítottjának, aki ellen eljárás folyik. A kártérítési per első tárgyalása szeptember 14-re van kitűzve.

Tavaly októberben Szögi Lajos tiszavasvári tanár a Borsod megyei Olaszliszkán hajtott át autójával, amikor elsodorta az úton játszó roma kislányt. Megállt, majd miután látta, a kislánynak nem esett baja, vissza akart ülni az autójába, amelyben két kislánya is ott volt. Ekkor támadták meg az odasereglő környékbeliek, és olyan súlyosan bántalmazták, hogy a kiérkező mentők már nem tudtak segíteni rajta.

Az orvosi szakvélemény szerint közel ötvenszer rúgták, ütötték meg. Az ügy nyolc gyanúsítottja közül hárman tavaly október óta előzetes letartóztatásban vannak, a bíróság ennek tartamát többször is meghosszabbította emberölés, majd különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúja miatt.

"Vizsgáltassa ki magát az ügyvéd, a pert elindítók, illetve az, aki e mögött az egész mögött áll" - reagált az eljárás hírére az [origo]-nak Fercsák László, az olaszliszkai cigány kisebbségi önkormányzat vezetője. Hozzátette, teljes mértékben elhatárolódnak a lépéstől, amelyről - bár hónapokkal ezelőtt történt - csak hétfőn szereztek tudomást. Elmondta, küzdenek azzal, hogy Olaszliszkáról mindenkinek a lincselés jut eszébe, a perindítás pedig csak felszítja a kedélyeket.

C-PRESS - [origo]

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 13-tól 19-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-13
  Ma alkalmas a nap az utazásokra. Vidéki utakra is kiváló a nap, és a rokonlátogatás is kedvünkre lehet, a vele együtt járó beszélgetéssel.Ha hajlamosak vagyunk a hízásra, akkor ma nagyon kell vigyáznunk a magasabb zsírtartalmú ételekkel. A zsírok, olajok jobban beépülnek a szervezetünkbe, így inkább szorítkozzunk ma a zöldségfélék fogyasztására. Jó ötlet lehet a karfiol, vagy a brokkoli.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek