Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Világzenék a Lánchídon
2007-07-24 10:58
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
EtnoromA Világok zenéje című programmal folytatódik a Nyár a Lánchídon elnevezésű rendezvénysorozat, amelynek keretében ezen a hétvégén világzenei formációk, nemzetiségi együttesek, külföldi előadók lépnek fel. A brazil, kubai, arab és török dallamok mellett magyar népzene és cigányzene is megszólal a koncerteken.

 

"Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a világzenei formációk. A népzenei vagy egyéb tradicionális zenei alapokra épített, dzsesszes, könnyűzenei elemekkel hangszerelt, vagy átdolgozott dallamokat játszó zenekarok és énekesek adnak egy-egy koncertet ebben a két napban" - írták összegzésükben a szervezők.

 

Etnorom 

 

A programban helyet kapnak a Magyarországon élő nemzetiségek, különböző kultúrák és más népek népszerű fellépőinek műsorai is. Szombaton és vasárnap a Lánchíd budai oldalán este 9 óráig, a pesti oldalon fél 10-ig tartanak a koncertek.
Az esemény honlapján közzétett program szerint szombaton 11 órakor az Agostones együttes felvonulása nyitja a koncertek sorát.

A Lánchíd budai oldalán, a Clark Ádám téren 14 órától az Ecos del Alma előadásában brazil, kubai és flamenco dallamok hangzanak fel, majd a Tükrös Zenekar magyar népzenét játszik. A Zuboly világzenét, a Karaván Família cigányzenét, az Arasinda török népzenét ad elő.

A pesti oldalon, a Roosevelt téren 16 órától a Dutar együttes népzenét és népzenei feldolgozásokat játszik, majd fellép az EtnoRom, a Navrang, a Fabula Rasa és Bíró Eszter.
Vasárnap is napindító felvonulás nyitja meg a rendezvényt, ezúttal a Magyar Dudazenekar muzsikál.

A Clark Ádám téren 14 órától a Szigony Zenekar és az Ifjú Muzsikás magyar népzenét játszik, majd a 7határ előadásában világzenét hallhat a közönség, a Myzrab arab és török dallamokat szólaltat meg. Este Bognár Szilvia és zenekara ad koncertet.

A Roosevelt téren 16 órától az Ajde Braco világzenével, a Méta Zenekar magyar népzenével, a Vujicsics Együttes pedig szerb és horvát népzenével szórakoztatja a közönséget, majd David Dely és a Tumba y Quema következik kolumbiai afro-karibi ritmusokkal.

A Nyár a Lánchídon című programsorozatot ötödik alkalommal hirdették meg. Az esemény keretében június 23. és augusztus 12. között nyolc hétvégén zárják le Budapest legrégebbi hídját, amelyen minden alkalommal más és más program várja az érdeklődőket.

A következő, július 28-29-i rendezvény a Jazz Night and Day címet viseli, ezt követi augusztus 4-5-én a Komolyan és könnyedén című program. Az eseménysorozat záró hétvégéjét a tánczenének szentelik.

C-PRESS - STOP

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 20-tól 26-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-20
  Ma fontossá válik a munkánk, szeretnénk tökéletesen megfelelni az elvárásoknak. Ennek érdekében több feladatot vállalunk fel, mint amennyi ideális lenne. Szívesen túlórázunk, vagy vállalunk át feladatokat a munkatársaktól. A ma vágott haj tovább megőrzi szépségét és formáját, a dauer szép hullámokat ad, és a hajfestés is sokáig tartós marad. A legjobb, ha a mai napon keressük fel a fodrászunkat, nem csalódunk az eredményben. Akár új frizurával is kísérletezhetünk.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-19
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a túlérzékenységnek, nagyvonalúan bocsátunk meg az elmúlt napok sérelmeiért. Játékos hangulatban vagyunk, szívesen szórakoztatjuk a kollégákat, de ne ezzel menjen el a munkanap! Érzékenyebbé válhat a keringési rendszerünk, ezért jó, ha ma nem erőltetjük meg magunkat különösebben, hanem pihenünk egy kicsit. Ha hajlamunk van rá, hogy a vállaink, hátunk izomzata fájdalmasan bemerevedjék, akkor ezzel számolnunk kell a mai napon.
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek