Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Cigányok betelepítésével fenyegetőznek Kaposvárott?
2007-07-20 09:57
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Kállai ErnőEgy helyi szakközépiskola épületéből üzletházat, lakásokat és mélygarázst építenek.

 

Felháborítónak tartja Kállai Ernő kisebbségi ombudsman, hogy romák beköltöztetésével próbálja egy cég a Kaposvár belvárosában épülő luxuslakásokhoz tartozó mélygarázs építési engedélyét kizsarolni az önkormányzattól. A cég visszautasítja a vádakat.

 

 

 

A somogyi megyeszékhely belvárosában álló volt szakközépiskolát a Főtér Kaposvár Kft. múlt év nyarán vette meg az önkormányzattól 400 millió forintért.

 

Cigányok betelepítésével fenyegetőznek Kaposvárott?Az 1253 négyzetméter alapterületű épület alsó szintjén üzleteket, a két felső emeleten pedig 24 magas komfortfokozatú lakást alakítanának ki. A 2400 négyzetméternyi beépíthető területet - a pincehelyiség kiszélesítésével - 15 férőhelyes mélygarázzsal kibővítenék, de arra eddig az önkormányzat csak elvi építési engedélyt adott, mert a megközelítése csak a sétálóutcán keresztül történhet.


Sajtóhírek szerint az építőipari vállalkozás vezetősége száz rászoruló roma család városközpontba telepítésével fenyegette meg a polgármestert és a helyi képviselő-testületet arra az esetre, ha nem hagyják jóvá a mélygarázsbejáró kialakítását.

Cigányok betelepítésével fenyegetőznek Kaposvárott?Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosa az MTI-nek csütörtökön eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "a cigányokat csak úgy általában sértő, megalázó, bántó nyilatkozatokat hovatovább megszoktam: meglepetést már ritkán okoznak, a kaposvári cigány önkormányzat azonban olyan ügyben kérte a vizsgálatomat, amin megdöbbentem".

Az ombudsman kiemelte, hatáskör hiányában a konkrét esetben nem folytathat vizsgálatot, de véleménye szerint ez a "tárgyalási technika" akkor is felháborító volna, ha egyébként jogszerű cél érdekében alkalmaznák.

A kisebbségi ombudsman szerint elvi problémáról, vagyis arról van szó, hogy "egy teljes közösséget érő sérelemmel szemben a hatályos jog nem nyújt megfelelő védelmet". Ezért sürgős és halaszthatatlan előrelépésre volna szükség ebben a jogalkotási kérdésben, vagyis nem halogatható tovább a gyűlöletbeszéd elleni jogszabály megalkotása - fűzte hozzá.

Kéki Zoltán, a város főjegyzője a távirati irodának csütörtökön azt mondta: az épület értékesítésére kiírt pályázat tartalmazta, hogy garázst nem lehet építeni, az esetleges parkolási igényt az önkormányzat 500 méteres körön belül - a jogszabályoknak megfelelően - biztosítja. Hozzátette: az ingatlan vételárát is e szerint szabták meg, ezért adták el mindössze 400 millió forintért.

A kaposvári főjegyző szerint elvi építési engedélyt adtak a mélygarázs kialakítására, a végleges engedélyhez a tulajdonosnak a bejárást kell megoldania.

Mivel a sétálóutcán keresztül az önkormányzat nem engedélyezi a behajtást, és nem adta meg az engedélyt, a cég plakátokon "pocskondiázta" az önkormányzatot, ezért bírósághoz fordultak - közölte Kéki.

Karalyos József, a Főtér Kaposvár Kft. ügyvezetője visszautasította, hogy a mélygarázsépítés engedélyeztetését romák beköltöztetésével próbálná kizsarolni. A cég vezetője az MTI-nek azt mondta: az önkormányzat kilenc hónapja, politikai nyomásával akadályozza az építkezés megkezdését, annak ellenére, hogy a megyei bíróság és a közigazgatási hivatal másodfokon is az építési engedély kiadására adott utasítást.

Az önkormányzat egy ötven-hatvan méter hosszú alagút fúrásával oldatná meg a megközelítést, ami több szempontból is kivitelezhetetlen az ügyvezető szerint. Az önkormányzat újabb és újabb akadályokat gördít a cég elé, ezért az egyik tulajdonos úgy nyilatkozott: át kell gondolni az építési terveket, a luxuslakások helyett szükséglakásokat vagy átmeneti szállást kell kialakítani, mivel a lakásokat garázs nélkül nem lehet megfelelő áron értékesíteni. Azt nem mondtuk, hogy romákat akarnak oda beköltöztetni - jelentette ki.

Karalyos József megjegyezte, az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese levélben valóban érdeklődött a lakások iránt, hogy ott romák számára lehetne-e lakásokat vásárolni.

A cég három tulajdonosa közül az egyik a hírportálnak június elején azt mondta: az épület eladásáról előrehaladott tárgyalást folytatnak egy gödöllői alapítvánnyal, amely romáknak hivatott esélyegyenlőséget biztosítani, és szándékaik komolyságát mutatja, hogy egy roma család már meg is érkezett Kaposvárra, és birtokba vette eljövendő szállását. Ezt Karalyos József az MTI-nek csütörtökön cáfolta.

C-PRESS - hirado.hu/MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-11-21
  Ma visszahúzódó hangulatban leszünk, örülünk, ha otthon tölthetjük a szabadidőnket. Semmi kedvünk kimozdulni otthonról. Inkább praktikus teendőink kötik le a figyelmünket, szívesen teszünk, veszünk otthon. Ma a csendes elmélkedés napja van! Vonuljunk el és gondolkodjunk el kapcsolatainkon, értékrendünkön. Ennek ma különösen nagy aktualitása lehet. Ha lehet, kerüljük a társaságot, hiszen inkább fáraszt, mint szórakoztat minket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.november 21-től 27-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-20
  Ma fontossá válik a munkánk, szeretnénk tökéletesen megfelelni az elvárásoknak. Ennek érdekében több feladatot vállalunk fel, mint amennyi ideális lenne. Szívesen túlórázunk, vagy vállalunk át feladatokat a munkatársaktól. A ma vágott haj tovább megőrzi szépségét és formáját, a dauer szép hullámokat ad, és a hajfestés is sokáig tartós marad. A legjobb, ha a mai napon keressük fel a fodrászunkat, nem csalódunk az eredményben. Akár új frizurával is kísérletezhetünk.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 20-tól 26-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek