Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"Egy jogvédő nem lehet cigánybíró"
2007-07-19 08:48
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kállai LászlóArról, hogy a hevesi romák hétvégi tömegverekedéséhez néhány jászladányi cigány is szeretett volna csatlakozni a jászladányi roma vezetők az Új Néplaptól hallottak először vasárnap, amikor megkeresték őket.

 

 

A jászladányi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke Banyáné Suki Rita egyértelműen elítélte a történteket. Mint mondta az elmúlt hetekben egyre több olyan verekedésről, veszekedésről szóló hírről szerzett tudomást, amelyekben romák is érintettek. Nem ritka, hogy családtagok vitája torkollik verekedésbe. A kisebbségi vezető szerint rendkívül kevés eszköz áll rendelkezésükre ahhoz, hogy az ilyen problémákat megelőzzék. Úgy vélekedett, hogy az előrelépést mindenképpen az jelentené, ha már fiatal korban azt a példát látnák, hogy egy-egy vitás kérdés megoldására a verekedésen kívül van más lehetőség is. Amíg ezt nem sikerül megoldani, a helyzet nehezen fog változni.

— A konkrét esetről semmilyen információm nincs, a hétvégén horgászni voltam — mondta érdeklődésünkre Kállai László a ladányi illetőségő Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet vezetője. Állítása szerint a hevesi verekedésről csak tőlünk hallott. Annyit leszögezett, hogy az erőszak minden formáját elítéli, mert azzal nem sok mindent lehet elintézni.

— Egyelőre hozzánk semmilyen felkérés nem érkezett a romák részéről így nem is tudunk eljárni az ügyben. Amennyiben persze esetleg hírt kapunk arról, hogy a rendőri intézkedésben valamilyen diszkriminatív elem is volt, akkor hivatalból eljárunk a dologban. Ugyan úgy, ahogy azt Horváth Aladár a Roma Polgárjogi Alapítvány vezetője is tette nemrégiben.

— A rendőri intézkedést vizsgálnák? Elsősorban nem a romák közötti konfliktust kellene kezelni? A családok közötti vitában nem kellene eljárniuk a roma jogvédőknek?

— A romák közötti viták megítélésére, az igazságtételre régen ott volt a cigánybíró. Nehogy lealantasítsák már a jogvédő munkát az ilyen közvetítő szerepre. A hatóságoknak kell eljárnia. Ilyen alapon akár egy polgármestert is meg lehetne kérdezni, hogy mit tesz. Vajon ha két nem roma család tagjai összevesznek akkor a polgármesternek kellene közvetítenie?

— Hevesen viszont több száz ember verekedett össze. Emiatt sem volna tennivalója a jogvédőknek?

— Hallottam már olyanról amikor, egy vita kapcsán nem romák verekedtek össze. Léteznek a hatóságok, akiknek el kell járnia a vitás ügyekben, hisz magyar állampolgárokról van szó minden esetben. A jogvédők feladata nem a közvetítés.

C-PRESS - STOP

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 13-tól 19-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-13
  Ma alkalmas a nap az utazásokra. Vidéki utakra is kiváló a nap, és a rokonlátogatás is kedvünkre lehet, a vele együtt járó beszélgetéssel.Ha hajlamosak vagyunk a hízásra, akkor ma nagyon kell vigyáznunk a magasabb zsírtartalmú ételekkel. A zsírok, olajok jobban beépülnek a szervezetünkbe, így inkább szorítkozzunk ma a zöldségfélék fogyasztására. Jó ötlet lehet a karfiol, vagy a brokkoli.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek