Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Osztrák termékek és szolgáltatások magyarországi bojkottjára történő felhívás
2007-07-15 20:19
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Magyar termék2007. július 16-án hétfőn 09:30-kor sajtótájékoztatót tartok az Osztrák Nagykövetség előtt (1068 Budapest, Benczúr u. 16.), melynek keretén belül Képviselet delegáltjának átnyújtom Alfred Gusenbauer Osztrák Kancellárnak írt nyílt levelemet:

 

 

Alfred Gusenbauer
kancellár úr
 
Tisztelt Alfred Gusenbauer Kancellár Úr, kedves „családtag"!
 
Azért bátorkodunk Önt családtagként üdvözölni, mivel mind az Ön, mind a mi hazánk egy nagy család, az Európai Unió tagja, számos közös örömünk és problémánk van, melyek összekötnek minket. Ausztria és Magyarország kapcsolata mindig is baráti volt: népeink kölcsönösen számíthattak egymásra. E jó viszony jegyében fordulunk Önhöz annak reményében, hogy képviselni fogja civil kezdeményezésünket, hiszen Ausztria kancellárja a legilletékesebb személy, aki lépni tud annak érdekében, hogy elkerüljük a káros következményeket.
 
Az utóbbi hetekben, hónapokban sajnos számos ügy árnyékolta be országaink jó viszonyát: a Rába szennyezése, a nagy port felvert élelmiszerbotrányok, az osztrák kézbe került magyarországi cégeknél történő nagyméretű leépítések, és nem utolsó sorban a határmenti szemétégető ügye egyaránt mélyen felkavarták hazánk közvéleményét. Magyarország polgárai értetlenül állnak azelőtt, miért kell 2009-ig várni a bőrgyárak szennyezésének csökkentésére, amikor csak néhány csapot kellene elzárni és azokba szűrőket szerelni, de ez csupán egy kiragadott példa az egyre jobban feszülő problémák közül.
 
Azért nem a magyar politikai élet szereplőihez fordultunk felhívásunkkal, mert az Ön szerepvállalása e viták megoldásában bárkinél többet ér, Ön tudja a legnagyobb hatást gyakorolni az osztrák gazdaság szereplőire, az osztrák cégekre. Éppen ezért arra szeretnénk kérni, hogy minket is tekintsenek egyenrangú európai uniós polgároknak és az említett kérdésekben ne kerüljön hátrányba senki, aki hazánkban él. Szeretnénk, ha minden befolyását latba vetné azért, hogy a sok-sok kérdést megoldják az abban illetékesek és, hogy ne hónapokig vagy évekig tartson ez a számunkra „ellenséges” viselkedés.
Nekünk, civileknek mindössze egyetlen eszköz van a kezünkben, amennyiben nem érünk célt Önnek elküldött megkeresésünkkel, az pedig nem lehet más, mint az osztrák termékek és szolgáltatások magyarországi bojkottjára történő felhívás.
 
Reméljük, ügyünk az Ön személyében megfelelő támogatóra talál, segítő együttműködését Magyarország polgárainak nevében előre is köszönjük!
 
Budapest, 2007. július 13.

Déri Balázs
06-30/932-3836
 
A kezdeményezéshez ez idáig több száz magán és civil szervezet csatlakozott.

A Nagykövetség előtt mindenkit szeretnék tájékoztatni céljaimról.
 
C-PRESS 
 
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Ez vár rád mától, ha a Napod, Holdad vagy az aszcendensed a Nyilas jegyében áll!
  Ma lép a Nap a Nyilas jegyébe, ezzel az idei naptári év utolsó előtti jegyváltásához értünk. Advent idején szinte mindenkit megérint majd a közelgő ünnepek hangulata, főként a Nyilasokat. A Nap jegyváltásának köszönhetően a következő pár hétben többet idealizálgatsz, filozofálgatsz, tervezed majd a jövődet, új célok, ötletek születhetnek majd meg benned.
  image
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 22-től 28-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-11-22
  Ma a párkapcsolatunkat harmonizálhatjuk. Ideje közös szórakozásokat keresnünk szerelmünkkel. Jót tehet egy könnyed este, amikor moziba megyünk, vagy táncolni. Az igényesebb szórakozásoknak is örülünk, mehetünk színházba is. Ma sokkal több folyadékra lesz szükségünk, de nem mindegy, hogy milyen innivalót fogyasztunk! Mindenképpen óvakodjunk a csapvíztől, hiszen nagyon káros anyagokat is tartalmazhat.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.november 21-től 27-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-11-21
  Ma visszahúzódó hangulatban leszünk, örülünk, ha otthon tölthetjük a szabadidőnket. Semmi kedvünk kimozdulni otthonról. Inkább praktikus teendőink kötik le a figyelmünket, szívesen teszünk, veszünk otthon. Ma a csendes elmélkedés napja van! Vonuljunk el és gondolkodjunk el kapcsolatainkon, értékrendünkön. Ennek ma különösen nagy aktualitása lehet. Ha lehet, kerüljük a társaságot, hiszen inkább fáraszt, mint szórakoztat minket.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek