Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Uraim, a fán mi vagyunk!
2007-07-15 12:14
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Mészöly KálmánMészöly Kálmán csütörtöki rasszista kijelentése miatt lemondott MLSZ elnöki tanácsadói posztjáról. Kisteleki István elnök elfogadta, és természetesnek nevezte a döntést, mondván a szövetség rasszizmus elleni harcával nem összeegyeztethető a Szőke Szikla meggondolatlan kijelentése, amelyért utólag már elnézést kért.

 

Vegyük inkább azt, amit Mészöly Kálmán mondani akart, vagyis hogy a hazánkban játszó idegenlégiósok, ideértve a rasszista példával felhozott Afrikából érkezőket is, nem emelik a magyar foci színvonalát. Azt hiszem, ezzel még nagyon finom voltam.

 

„Alig hogy lejöttek a fáról Afrikában, és máris idehozzák őket” – mondta némi derültséget kiváltva Mészöly Kálmán a Sport televízió csütörtök esti műsorában. A kijelentés még egy szűk társaságban is kiverte volna a biztosítékot, nemhogy egy, a kamerák által több ezer otthonba közvetített műsorban, ám most tekintsünk el a megnyilvánulás rasszista tartalmától. Azt gondolom ugyanis, hogy a XXI. századra már túlléptünk az ilyesfajta gondolkodásmódon, felesleges lenne túlmagyarázni, hogy Mészöly kijelentése mitől vállalhatatlan.

Sajnos van abban valami, amit Mészöly mondani akart, sosem tudjuk meg, hogy Magyarországon miért csak fél év elteltével derül ki egy labdarúgóról, hogy két osztállyal magasabb szinten játszik, mint ahová való. Sajnos ömlenek hazánkba a jól menedzselt középszerű labdarúgók, akik játékukkal sokszor csak annyit érnek el, hogy elveszik a lehetőséget egy saját nevelésű focista elől.

Ám sajnos azt sem feledhetjük el, hogy már nem beszélhetünk egyetlen nációból érkező focistáról sem olyan hányaveti módon, ahogy Mészöly tette, ugyanis már nem tartunk ott. Talán 15-20 évvel ezelőtt egy azerbajdzsáni, esetleg észak-ír játékost vagy csapatot elintézhettünk egy kézlegyintéssel. Talán. Ma azonban már biztosan nem tehetjük. Hosszú évtizedek kemény munkája vezetett ide, valahová nagyon mélyre. És ha már az afrikai foci lett példaként felhozva: a legutóbbi FIFA világranglistán tizenhét (!) afrikai ország előzi meg a magyar válogatottat, igaz, a Kongói Demokratikus Köztársaság csak egy hellyel…

Közben pedig záporoznak az ügyek a labdarúgást „megtisztító” MLSZ körül: gyám alá helyezik a kapitányt, amely felügyelet először kötelező jellegűnek tűnik, utóbb fakultatívra módosítják. Közben több per fenyegeti a szövetséget és az elnököt, Svájcban a Kentaro, Budapesten az ex-elnök, Bozóky Imre fordul bírósághoz. A két ügyben csak egy biztos, hogy semmit sem lehet tudni. Minden oldal milliókkal példálózik, de az említett összegek nem csengnek egybe a másik fél által elmondottakkal. A közvetítő sportnapilap pedig feketelistára kerül a szövetségben, mert állítólag tudatosan ferdítette el a tényeket, amelyeket mindenki máshogy értelmez. Most pedig itt ez a meggondolatlan Mészöly-féle megnyilvánulás.

Uraim, a fán mi vagyunk!

Horváth Gábor

 

C-PRESS - samsungsport.hu 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Ez vár rád mától, ha a Napod, Holdad vagy az aszcendensed a Nyilas jegyében áll!
  Ma lép a Nap a Nyilas jegyébe, ezzel az idei naptári év utolsó előtti jegyváltásához értünk. Advent idején szinte mindenkit megérint majd a közelgő ünnepek hangulata, főként a Nyilasokat. A Nap jegyváltásának köszönhetően a következő pár hétben többet idealizálgatsz, filozofálgatsz, tervezed majd a jövődet, új célok, ötletek születhetnek majd meg benned.
  image
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 22-től 28-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-11-22
  Ma a párkapcsolatunkat harmonizálhatjuk. Ideje közös szórakozásokat keresnünk szerelmünkkel. Jót tehet egy könnyed este, amikor moziba megyünk, vagy táncolni. Az igényesebb szórakozásoknak is örülünk, mehetünk színházba is. Ma sokkal több folyadékra lesz szükségünk, de nem mindegy, hogy milyen innivalót fogyasztunk! Mindenképpen óvakodjunk a csapvíztől, hiszen nagyon káros anyagokat is tartalmazhat.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.november 21-től 27-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-11-21
  Ma visszahúzódó hangulatban leszünk, örülünk, ha otthon tölthetjük a szabadidőnket. Semmi kedvünk kimozdulni otthonról. Inkább praktikus teendőink kötik le a figyelmünket, szívesen teszünk, veszünk otthon. Ma a csendes elmélkedés napja van! Vonuljunk el és gondolkodjunk el kapcsolatainkon, értékrendünkön. Ennek ma különösen nagy aktualitása lehet. Ha lehet, kerüljük a társaságot, hiszen inkább fáraszt, mint szórakoztat minket.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek